ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες.

by on 22 October 2013

Με cookies για το espressάκι σας!

ΓΛΕΝΤΙΑ.- Χαμός χθες στη μα

 

ρκέτα. Εκτίναξη του ΓΔ στις 1.196,84 μονάδες, του FT -25 στις 397,72, του τραπεζικού στις 203 και του FTSEM στις 1.182,62 μονάδες.

ALPHA BANK. Γιατί τα ποιό πολλά warrants στη μετοχή της Alpha Bank; Γιατί όπως όλα δείχνουν θα γίνει η άσκηση των δικαιωμάτων, τέλος του χρόνου. Κερδισμένο και το ΤΧΣ εάν του επιστραφούν κεφάλαια (και θα δώσει ισόποσης αξίας μετοχές στους ιδιώτες επεν δυτές, μετόχους.ΤΖΙΡΟΣ. Στα 226,13 εκατ. ευρώ, ίσως ο υψηλότερος καθαρός για φέτος. Με συνολικά 67-68 εκατ. ευρώ να αλλάζουν χέρια σε μετοχές και warrants της Πειραιώς. Άλλα 38,1 εκατ. ευρώ στη μετοχή της ΕΤΕ και 13,4 εκατ. ευρώ σε δικαιώματα της ΕΤΕ ΤΠ. Ομοίως στην Alpha Bank με 20,3 εκατ. ευρώ και άλλα 12,7 εκατ. ευρώ σε warrants.

ΕΤΕ. Τρελή κούρσα τις τελευταίες συνεδριάσεις, έχουν…λυσσάξει τα άλογα της Morgan Stanley. Απόδοση 40,6% σε διάστημα μηνός.

ΕΤΕ warrant. Στα 1,60 ευρώ με 29,9% και μου τα έλεγε ο φίλος μας αλλά, που…μυαλό! Λάστιχο τα έχουν κάνει τα δικαιώματα οι hedge fundάδες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Εντάξει δεν υπάρχει πλέον λόγος να αναφερόμαστε στον Μυτιληναίο. Τώρα γράφουν άλλοι, ο λουμπινιάρης από τις 7 με 8 Οκτωβρίου, που μου έδωσε το ελεύθερο ο Πάσχος.

ΕΧΑΕ. Νέο υψηλό χθες στα 8 ευρώ. Με τέτοια κατακόρυφη αύξηση ημερήσιου τζίρου, σχεδόν μονοπώλιο στην αγορά ΄΄σφαίρα΄΄ φεύγει το ΕΧΑΕ. Και θα κάνει επιστροφή κεφαλαίου, όποτε το θελήσουν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ότι πιάνει γίνεται…χρυσός, Ελληνικός Χρυσός. Ηξερε που έβαζε την υπογραφή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Νέα υψηλά για το χαρτί στα 2,98 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΙΙ. Το διάβασα κάπου, δεν συγκράτησα που αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Μετράει όμως, το γεγονός πως ο Μυτιλ είναι η πρώτη μετοχή από αυτές του FT 25 και του FTSEM, που ΄΄επιστρέφει΄΄ τόσο πίσω στο 2009.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Συναλλαγές ασύλληπτες. Με πληθώρα πακέτων, ενδεικτικά το ένα των 10.000.000 στα 1,69 ευρώ και το άλλο των 3.000.000 μετοχών στα 1,70 ευρώ. Ρε Νικόλα δεν το ξανασκέφτεστε με την Geniki Bank μήπως είναι καλύτερα να την κάνετε ΑΧΕΠΕΥ να ανοίξουμε και μεις κανά κωδικούλι, να…ξέρεις, όπως παλιά.

EUROBANK PROPERTIES. Όλα για τον Λάτση. Και τα ακίνητα του Δημοσίου και οι νέες δουλειές μέσω Εθνικής. Και να μην…χανόμαστε από τα Πετρέλαια. Με πια τράπεζα είπαμε θα γυρίσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας, μόλις κοπάσει η θύελλα με τη μητρική;

BUNDESBANK. Στα 10,5 δις ευρώ η αποτίμηση της Εθνικάρας, φτάνει τα επίπεδα της Bundesbank γράφει ο Πετράν ο bankingnews.

Έλα μωρέ πιά Bundesbank τώρα. Να δούμε μόνο τη συνεδρίαση, που θα γυρίσουν τα Συμβόλαια σε short από long. Στα 4,80-5,20 ευρώ βλέπω μία θέση στα παράγωγα για τον Νοέμβριο.

Γ.ΖΑΝΙΑΣ. Να μη χτίσουμε νέα γενιά κόκκινων δανείων, είπε ο Γ. Ζανιάς μετά την συνάντηση του με τον Κ. Χατζηδάκη. Ως πρόεδρος της Εθνικής, ως πρόεδρος της ΕΕΤ μίλησε δεν το γνωρίζω. Αλλά να βγαίνει και να λέει αυτές τις…κουβέντες πάει πολύ.

CHIPITA. Με ορόσημο, λέει, τον Ιούνιο του 2014 η Chpita θα πρέπει να εισάγει τις μετοχές της σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά. Και το ΧΑ απ΄ ότι λένε είναι ο πιο ενδεδειγμένος προορισμός. Αφ΄ενός οι επενδυτές γνωρίζουν την εταιρεία αφ΄ετέρου δεν μπορεί να είσαι ο Σπ. Θεοδωρόπουλος και να φιλοδοξείς να καταλάβεις τη θέση του προέδρου του ΣΕΒ και οι μετοχές της εταιρείας σου να μην διαπραγματεύονται στον τόπο σου. Θα ψηφίζατε Θεοδωρόπουλο στο ΣΕΒ, μόλις λήξει η θητεία Δασκαλόπουλου.

ΤτΕ. Και μιλώντας για θητείες λέγεται, πως ο Γ. Προβόπουλος βολιδοσκόπησε για δεύτερη φορά το Μαξίμου για να ξανά λάβει αρνητική απάντηση. Με ποιόν τραπεζίτη συνεργαζόταν πάλαι ποτέ ο Χρ. Λαζαρίδης όταν συνεργαζόταν στη χρηματιστηριακή με τον συγχωρεμένο Δημ. Γερμίδη. Ωραία κρατήστε το όνομα, θα μας χρειαστεί την άνοιξη.

ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Ούτε με το ΓΕΚάκι θα ξανασχοληθώ. Στα 2,95 ευρώ…μονορούφι, είπαμε.

ΕΙΣΡΟΕΣ. Εισροές, που προσεγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ, έχουν μετρηθεί  στο Χ Α από emerging funds σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι οι εισροές θα συνεχισθούν και ότι συνολικά θα τοποθετηθούν στο Χ.Α. από παθητικής και ενεργητικής διαχείρισης Αμοιβαία Κεφάλαια Αναδυόμενων Αγορών κεφάλαια πάνω από 1,5 δις ευρώ. Δηλαδή πάμε για τις 1.280-1.300 μονάδες τον Νοέμβριο.

TXΣ. Γνωστή από την…πρώτη μέρα η διάσταση απόψεων μεταξύ Αν. Σακκελαρίου- Χρ. Σκλαβούνη από τα επουσιώδη μέχρι τα ουσιώδη. Διάσταση βλέπει και στο newmoney- ο Γ. Δημητρομανωλάκης, αργοπορημένος λίγο- αλλά καλοδεχούμενος.

Να απόφευγε και τα Σακκελαρίου- Σκλαβούνης Ι, Σακκελαρίου- Σκλαβούνης 2 κ.ο.κ όπως παλιότερα με τα Ταμβακάκης 1, Ταμβακάκης 2, Καραμούζης 1, Καραμούζης 2.

 ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ. Δεν υφίσταται θέμα ΄΄κουρέματος΄΄ των καταθέσεων έως 100.000. Αυτό είπαν στην Βουλή ο υποδιοικητής της ΤτΕ Γ. Παπαδάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Ωραία τώρα ησυχάσαμε.

ΜΟΗ. Δεν είναι και πολύ θετική με ομίλους και εταιρείες διύλισης η UBS. Ωστόσο επιλέγει την Motor Oil, που θεωρεί κορυφαία επιλογή. Θύμιζα τελευταία τα λόγια ενός πολύ φίλου για το ράλυ που παραδοσιακά κάνει η μετοχή της ΜΟΗ προς το τέλος του χρόνου. Στα 8,90 με υψηλό ημέρας τα 9,01 ευρώ. Βλέπω να τα φτάνει τα 9,36 ευρώ, υψηλά έτους από τις 18/2.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ. Στην περίπτωση διόρθωσης προσέχουμε τις 388-385 μονάδες.

Στο ενδεχόμενο περαιτέρω αντίδρασης τελικός στόχος μας είναι οι 425-428 μονάδες.

 ο λουμπινιάρης.