ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, σήμερα με διπλό Ελληνικό- Γερούση (*)

by on 10 March 2014

ΑΓΟΡΕΣ.  Αιφνιδιαστική βουτιά 18,1% στις εξαγωγές της Κίνας. Χαμηλό 5ετών στην Σαγκάη. Να ένα μεγάλο…σύννεφο, πάνω από τις αγορές.

ΔΝΤ. Η Ευρώπη ή θα γίνει ομοσπονδιακό κράτος ή θα έρθει το τέλος του ευρώ. Η στοιχειώδης γνώση της σύγχρονης ευρωπαικής ιστορίας καθιστά μάλλον ανέφικτο το πρώτο.

DAX. Χαμηλότερα προς τις 9.330 μονάδες, νωρίτερα.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Μετά τα πρώτα αναγνωριστθικά 5-10΄  ήρθε και το ΄΄νέο υψηλό΄΄ για τον ΓΔ. Προς τις 1.350 μονάδες.

ΕΘΝΙΚΗ. Στα 4,06 ευρώ ανέβασε τον πήχη η BofA. Έπειδή ΔΕΝ θα προχωρήσει σε α.μ.κ της δίνει πλεονέκτημα, προβάδισμα έναντι των άλλων τριών.

FINANSBANK.  Το ισχυρό, όμως, όπλο στην φαρέτρα της Εθνικής είναι η Finasbank. Η διοίκηση δεν θέλει επουδενί να την πουλήσει στο σύνολό της. «Είχαμε πει ότι θα πουλήσουμε το 40% σε δύο δόσεις. Εξετάζεται σοβαρά η πώληση του 40% άπαξ ενώ δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο το ποσοστό πώλησης να ανέλθει στο 49%», αναφέρει πηγή της τράπεζας.Στα 2,4 δις ευρώ η αποτίμηση της θυγατρικής. Πάντως η ευκαρία να βγουν υπεραξίες χάθηκε επί θητείας Απ. Ταμβακάκη.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Επιθετικά, πολύ επιθετικά η ομάδα Σάλλα. Στα 1,95 ευρώ και όπως λέγεται Τσέχοι, Ρώσοι, Ουκρανοί και Αμερικάνοι όλοι ομού μέσα στο παιχνίδι.

EUROBANK. Είναι τόση η παροιμιώδης νηφαλιότητα της πηγής μου στην Eurobank, που κάθε φορά που την ρωτάω τι θα γίνει με τα 2 με τα 2,5 και τελευταία με τα 2,9 δις ευρώ, μου απαντά ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Τι να πω… εκνευριστική έχει καταντήσει η πηγή μου.

ΤΧΣ. Η καλά ενημερωμένη πηγή μου επιμένει να υποστηρίζει, πως σε εύθετο χρόνο θα δρομολογηθούν αλλαγές ΄΄κορυφής΄΄ στο ΤΧΣ.

ΤΑΙΠΕΔ. Ομως με ενημερώνουν και για παραπονάκια ανθρώπων του Μαξίμου για το Ταμείο. Εάν νομίζετε, πως μπορείτε να αλλάξετε όποιον δεν σας κάνει, δοκιμάστε το. Και αν τα καταφέρετε, τα ξανά λέμε.

JUMBO. Μια χαρά προς τα 2 δις ευρώ. Τι θα…παίζουμε, τώρα. Επονται νέες διαθέσεις πακέτων.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Out of the blue το χθεσινό της Κ.Ε, είναι Ωραίος με τη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος. Σιγά τα ωά, κάθε τρεις και λίγο το ίδιο ΄΄θέμα΄΄ . Επιφυλάσσομαι.

ΔΕΗ. Πάντως η ΔΕΗ ΄΄απάντησε΄΄, με νέο υψηλό στα 12,70 η μετοχή της. Απόδοση 17,13% από την αρχή του έτους.

ΟΤΕ. Στα 12,98 νωρίτερα. Υψηλό τα 13,16 ευρώ από τις 7/3. Ούτε μία μέρα δηλαδή.

ΟΠΑΠ. Στα 12,85 ευρώ, νωρίτερα και νέο υψηλό για τον Οργανισμό.

MIG. Στα 0,492 ευρώ. Στόχος τα 0,513 από τις  22/10/2013.

ΓΕΚ/Τέρνα. Χαρτάρα και τα μυαλά στα κάγκελα. Στα 3,85 ευρώ και stay long.

ATTICA BANK. Καλό ξεκίνημα σήμερα, αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

ΦΟΥΡΛΗΣ. Μου αρέσει, που και άλλοι συναγωνιστές ανακαλύπτουν εσχάτως τον Φουρλή. Αλλά με μέτρο μάγκες την αυτοδιαφήμιση, μην ανατρέξω στα πρώτα ΄΄πρωινά του λουμπινιάρη΄΄. Νισάφι πια με το copy paste.

ΥΓΕΙΑ. Περνά τα 0,50 ευρώ, περιοχή που την πάλευε καιρό το χαρτί.

ΑΡ.ΑΙΓ. Να και για την ΑΡ. ΑΙΓ στα 8 ευρώ, το νέο υψηλό. Με είχατε σκοτίσει με τη…Ryannair και τη… Ryannair. Να τα νέα υψηλά η ΑΡ.ΑΙΓ και με επιστροφάρα κεφαλαίου για να ζεσταθούν οι Βασιλάκηδες- Λασκαρίδηδες- Κωνσταντακόπουλοι κ.λ.π. Ομως όταν ανεβαίνει το ΑΡ.ΑΙΓ ακολουθεί η θυγατρική-συνδεδεμένη ΟΤΟΕΛ. Στα υπόψη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Χριστό δεν καταλαβαίνει ο κυρ Γιώργος. Στα 4,02 ευρώ ο Ελλάκτωρ, πάρτα όλα παίζει ο άνθρωπος με τους Σαμαρά- Βενιζέλο. Τώρα μάλιστα που ΄΄φουσκώνουν΄΄  και το ΠΟΤΑΜΙ του τηλε-αστέρα.

ΙΝΤΚΑ. Γράψτο το ρημάδι το υψηλό, να κερδίσω το στοίχημα, την μπυρίτσα weiss που έχω βάλει. Στα 0,846 ευρώ, έλα και όλο πλησιάζουμε.

LAMDA DEVELOPMENT. Ρε σεις, που ζω. Εκτός τόπου και χρόνου θα πρέπει να είμαι ο αθεόφοβος.  Διάβασα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το…λιβανιστήρι στον Οδυσσέα Αθανασίου και έπαθα την πλάκα μου. 

Μετά τον ΟΠΑΠ που είχε ειδικό οικονομικοπολιτικό κυρίως ενδιαφέρον, η αποκρατικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενός χώρου που ρημάζει αναξιοποίητος εδώ και 13 χρόνια, από τις 21/3/2001 που έκλεισε, θεωρείται η πιο «κοινωνική» ιδιωτικοποίηση. Και αυτό διότι αφορά έναν εν δυνάμει πνεύμονα πρασίνου για το Λεκανοπέδιο. Για την ακρίβεια, αποτελεί την τελευταία ελπίδα για τη δημιουργία μιας πιο φιλικής και πράσινης Αθήνας. Το «business stories» μίλησε με τον κ. Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development και ενορχηστρωτή της πρότασης των 7 δις ευρώ που ενώνει τις δυνάμεις του ομίλου Λάτση, του κινεζικού κολοσσού της Fosun και των Αράβων του Αμπού Ντάμπι.

  Ο κ. Αθανασίου μας αναλύει πώς η συγκεκριμένη επένδυση θα φέρει ανάπτυξη για την Αττική και τη χώρα και θα δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας με ταυτόχρονη άνοδο της αξίας των περιουσιών των κατοίκων στις περιοχές Ελληνικό, Αργυρούπολη, Αλιμο, αλλά και τον τρόπο διασφάλισης του πράσινου χαρακτήρα της σημαντικής αυτής επένδυσης.

   σ.σ. δλδ Πάσχο μου, προχωρά ο Λάτσης επένδυση των 7 δις ευρώ (πόσα θα βάλει από την τσέπη του, την Lamda, θα μου πεις…;) και για αυτές τις…50.000 νέες θέσεις εργασίας σε ποια…χώρα, ρε lobbystaράδες.

 50 δισ. ευρώ- Να σας θυμήσω μια σχετικά παλαιά έκθεση της Eurobank ( επί Λάτση) με Κων. Μητρόπουλο στο ΤΑΙΠΕΔ που αναφερόταν σε έσοδα από αποκρατικοποιήσεις 50-55 δις ευρώ. Επί Γ. Παπανδρέου τότε, ότι ήθελε έλεγε και εκτιμούσε ο καθένας, σάμπως τους τα θυμίζει κανείς.

Ιθαγενείς…

ΟΤΟΕΛ. Ασχολούμαι με τις π@π@ριές και χάνω τα…αλογάκια μου. Μέσα σε 5΄να η ΟΤΟΕΛ στα 9,92 ευρώ με νέο υψηλό. Αει στο καλό.

άντε και καλή εβδομάδα,

– ο λουμπινιάρης.-

(*) από το 1964.