ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, με freddo espresso από το Launderette, της Βαλαωρίτου.

by on 31 July 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Κυρώσεις των ΗΠΑ σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ξεπερνούσαν τους 1.300 οι νεκροί- στην πλειονότητα τους άμαχοι, πολλά τα παιδιά- στην Παλαιστίνη. Τσιμουδιά…

ΙΣΡΑΗΛ. Ενέκρινε 4ωρη εκεχειρία για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Στην διάρκεια της σκοτώθηκαν…μόνον 20 Παλαιστίνιοι.

Ε.Ε. Επιμένει η Ευρώπη να τραβά το ΄΄ρώσικο χαλί΄΄ κάτω από τα πόδια της…νέες κυρώσεις των Βρυξελλών κατά της Μόσχας.

ΔΕΙΚΤΕΣ. Διόρθωση στην Φραγκφούρτη για τον DAX προς τις 9.600 μονάδες.

Fed. Σε αναμονή για τη Fed η Wall Street, στο 19% η μετοχή της Twiter.

MAΡΚΕΤΑ. Λίγο πάνω, λίγο κάτω στο χθεσινό κλείσιμο. Πάμε για τρίτο συνεχόμενο κλείσιμο κάτω από τις 1.200 μονάδες σήμερα ή μήπως λόγω Moody s ΄΄τρέξουν΄΄ λίγο τη μαρκέτα. Οι χθεσινές συναλλαγές των 74,4 εκατ. ευρώ είναι μέτριες για πειστική υπέρβαση των 1.215-1.220 μονάδων. Το 47% του χθεσινού τζίρου στις 4 τραπεζικές.

JUMBO. Συναλλαγές επί συναλλαγών και πακέτα επί πακέτων, συνολικός τζίρος στα 9,6 εκατ. ευρώ. Στα 11,15-11,30 το εύρος διακύμανσης. Στα 1,53 δις ευρώ η αποτίμηση της Jumbo.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Συναλλαγές 8,9 εκατ. ευρώ, κλείσιμο λίγο υψηλότερα στα 1,60 ευρώ. Χαμηλότερα των 1,50 και των 1,40 ευρώ η νέα αμκ της Πειραιώς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Στις 158,60 ο κλαδικός δείκτης. Θα επιχειρηθεί ανοδική κίνηση των τραπεζικών μετοχών καθώς αρκετοί ξένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε τιμές αμκ. Να υποθέσουμε, πως η Πειραιώς θα πιάσει τα 1,70-1,80 προτού υποχωρήσει αρκετά χαμηλότερα των 1,50 ευρώ. Τι δείχνουν οι short θέσεις όχι μόνο στην Πειραιώς αλλά και στα άλλα 2 τραπεζικά χαρτιά (ΕΤΕ, Alpha Bank).

ΣΕΒ- ΜΑΞΙΜΟΥ. Α ρε μεγαλεία για τον εκλεκτό του lobbystas, νέο πρόεδρο του ΣΕΒ. Πάσχο μου- εσύ που έχεις τις άκριες σου στα ενδότερα του Μαξίμου- έμαθες εάν συζητήθηκαν και τα έξοδα διοίκησης του Θοδ. Φέσσα. Πόσα είχε αποκαλύψει το lobbystas στις 28 Μαίου? Στα 191,232 εκατ. ευρώ την περίοδο 2005-2012 ΜΟΝΟ για έξοδα διοίκησης. Εν τέλει και οι βιομήχανοι έχουν τον πρόεδρο, που τους αρμόζει.

ΣΕΒ. Τώρα, που είναι παρελθόν και κοινό μυστικό στην πιάτσα. Το ισχυρότερο veto για τη μη προώθηση του Ευάγγελου (Μυτιληναίου) στα υψηλότερα του Συνδέσμου είχε τεθεί από τον Νίκο (Στασινόπουλο) της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Εντάξει δεν σας λέμε και κάτι καινούργιο, όμως γράφουμε κάτι, που ελάχιστα έχει γραφτεί στα επίσημα sites, MME.

ΣΕΒ ΙΙ. Νέα εποχή στις σχέσεις βιομηχάνων- κυβέρνησης. Ναι σωστά γιατί με τον…σοσιαλιστή Δημήτρη (Δασκαλόπουλο) η κυβέρνηση είχε προβλήματα, χα!χα!. Αλήθεια ο Γιώργος (ο…διαχειριστής) που έχει χαθεί? Γιατί κάτι πήρε το αυτί μου, τελευταία.

EUROBANK- ALPHA BANK. Ολα καλά, όλα ήρεμα. Εντάξει λέμε τώρα…από Σεπτέμβριο- Οκτώβριο τα σπουδαία.

ΠΛΑΙΣΙΟ. Ανακοίνωσε αύξηση 17,8% στα EBITDA, χθες. Από τις αγαπημένες μας. Καλή κίνηση χθες στα 7,39 ευρώ (1,23%) με 12.029 κομμάτια. Αποτίμηση στα 163,17 εκατ. ευρώ. Υψηλό τα 7,98 ευρώ από τις 12 Ιουνίου.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Σταθερά στα 8 ευρώ χθες η μετοχή. Μικρή αύξηση στον κύκλο εργασιών 4,34%, μικρή μείωση στα 5,04 εκατ. ευρώ τα κέρδη 6μηνου.

ΕΛ.ΠΕ. Βελτίωση μεγεθών, στα 4,46 δις οι πωλήσεις. Πέρασε τα 6 ευρώ με 113.931 τμχ.

ΤΕΝΕΡΓ. Θορυβηθήκατε με το -2,01% στα 3,90 ευρώ? Με 31.241 τμχ? Το στοίχημα για τον Ομιλο, τη μετοχή παίζεται σε ορίζοντα 9-12μηνου. Απλά μην μασάτε…

Μaking Life Simple. Ασφαλής πλοήγηση και στα νέα υψηλά των 4,69 ευρώ. Βεβαίως η αποτίμηση στα 57,61 εκατ. ευρώ αλλά…

ΕΧΑΕ. Σε γερμανικό χαρτοφυλάκιο (?) το χθεσινό πακέτο των 150.000 (στα 7,67 ευρώ). Με κάθε επιφύλαξη…

ΜΕΤΚΑ. Υπογράφεται η σύμβαση με ΕΡΓΟΣΕ για το έργο ΚΙΑΤΟ- Ροδοδάφνη. Στα 227 εκατ. ευρώ το τίμημα. Ομως στο -2,12% χθες το χαρτί και στα 12,45 ευρώ.

ΤΧΣ. Περίεργη ησυχία- που δεν είναι μόνο λόγω εποχής- στο Ταμείο. Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Σακελλαρίου- Σκλαβούνη?

Του τελευταίου με τον Γκίκα (Χαρδούβελλη)?

MOODY S. Θα προχωρήσει αύριο σε κίνηση? Εάν δεν αναβαθμίσει, προφανώς θα υπάρχει άλλο…θέμα, και ίσως θα πρέπει να ξανά ετοιμάζουμε τα εκλογικά βιβλιάρια μας (δίνω ελάχιστες πιθανότητες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο). Θα προχωρήσει σε μία…παρηγορητικού (όπως γράφει και ο Πετράν/ bankingnews) χαρακτήρα κίνηση. Αντε 1-2 κλίμακες σε αντιστοιχία με S&P και Fitch (δείχνει το πιθανότερο). ΄ Η μήπως θα κάνει την θεαματικά θετική έκπληξη? Δύσκολο και αυτό από τη στιγμή που η WSJ γράφει πως η Chr. Lagarde εκφράζει αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα χρειάζεται νέα ελάφρυνση χρέους.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. Την ΄΄γλυτώνει΄΄ στο…παρά ένα? Αγαπημένη Argentina, αγαπημένη…

– καλός ο freddo espresso από το ΄΄γωνιακό΄΄ της Βαλαωρίτου.

   Πάσχο μου, τις καλημέρες μου…

– ο λουμπινιάρης.-