ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, με freddo espresso…από τα Everest.

by on 30 May 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Η βιομηχανία των hedge funds θα διπλασιάσει το ενεργητικό της τα επόμενα τέσσερα χρόνια στα $6 τρισ. περίπου, μέσω της διαφοροποίησης των προϊόντων και την μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, εκτιμά έρευνα της Citi. Σύμφωνα με το Marketwatch, η έρευνα προβλέπει ότι τα κεφάλαια των hedge funds θα διπλασιαστούν από τα $2,9 τρισ. το 2013 στα $5,8 τρισ. το 2018.«Οι επενδυτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τις εταιρείες hedge fund, κυρίως για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών» ανέφερε ο Sandy Kaul επικεφαλής συμβουλευτικών υπηρεσιών της Citi.

«Η βιομηχανία αρχίζει να εκπληρώνει ορισμένους από τους ρόλους που καλύπτουν παραδοσιακά οι τράπεζες» πρόσθεσε.

ΕΕ. Τον θεσμό των δύο Αντιπροέδρων εισηγείται- προωθεί το Βερολίνο προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που τίθενται από πολλούς ευρωπαίους εν όψει της νέας προεδρίας της ΕΕ.

MAΡKETA. Το γεγονός, πως στη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά ΄΄κράτησε΄΄ τις 1.190 και μάλιστα έκλεισε πάνω από τις 1.205 μονάδες ενισχύει την εκτίμηση μου, πως σήμερα ίσως έχουμε επαναπροσλεγγιση των 1.220-1.225 μονάδων. Χθεσινό ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.223,97 μονάδες και νέος στόχος η πειστική υπέρβαση των 1.225 προκειμένου να πάμε προς τις 1.280 μονάδες.

ΕΤΕ vs ALPHA BANK. Οριακά κράτησε την δεύτερη θέση χθες η Alpha Bank. Στα 8,91 έναντι 8,90 δις ευρώ της ΕΤΕ. Σήμερα όμως θεωρώ σχεδόν βέβαιο πως η Εθνικάρα θα πάρει ξεκάθαρα κεφάλι…η διοίκηση της ΕΤΕ προχωρά και σε διαγωνισμό για πρόσληψη 200 νέων πτυχιούχων.

ΔΕΗ. Για να αναβαθμίζει σε buy η Citi κάτι θα ξέρει. Γενικά τελευταία το ΄΄αμερικάνικο σπίτι΄΄ έχει πιάσει αρκετές επιλογές.   Νομίζω, πως θα τους βγει και αυτή τη φορά.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Βρίσκω απόλυτα δικαιολογημένη την εκτίμηση όσων θεωρούν πως η αποχώρηση του Γ. Κωστόπουλου δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, μία τυχαία κίνηση. Απαρχή εξελίξεων όχι μόνο για τον τραπεζικό κλάδο και κατά την δική μας εκτίμηση.

ΚΟΚΚΑΛΗΣ. Θυμίζω, πως πρόσφατα αποχώρησε – τυπικά/διοικητικά- και ο Σωκράτης από τα δ.σ των εισηγμένων.

ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ. Ανήκει στην ΄΄παλαιά- σιδηρά φρουρά΄΄ που απέρχεται.

EUROBANK. Η χθεσινοβραδυνή επίσκεψη P. Watsa στην Αθήνα μας έβαλε σε…υποψίες. Μία εκτίμηση, που έχουμε ως lobbystas και μας κολλάει με τον Ευάγγελο (Μυτιληναίο) την εκθέτουμε ξεχωριστά, γιατί νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Εάν μας βγει έχει καλώς…

Αλλωστε ο ινδοκαναδός έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στην ομάδα Μυτιληναίου, με τον διορισμό του Δημ. Παπαδόπουλου στο δ.σ. της Eurobank Properties ( από τις 21 Οκτωβρίου εάν θυμάμαι καλώς…)

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Για αυτό λέω να τζογάρω λίγο και να ποντάρω και στο χαρτί του. Με αγοραστές σήμερα θα πεισθώ και θα ακολουθήσω.

ΥΠ.ΟΙΚ. Στ.  Παπασταύρου στο υπουργείο Οικονομικών? Ξεχάστε το, έκλεισε χθες βράδυ οριστικά και τελεσίδικα.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Αυτός ο κομψευόμενος ολετήρας, και καλά σοσιαλίζων…, έρχεται να προτείνει ρυθμίσεις για το πως θα πάρουν ΄΄ανάσες΄΄ οι επιχειρήσεις. Τελικά όχι μήνυμα δεν έχουν λάβει αλλά ούτε…ψύλλο.

FFG. Περιμένει διψήφια ποσοστά ανόδου μεγαθών για φέτος. Εάν προτιμάτε τα ΄΄βαριά΄΄ χαρτιά stay firm/stay long.

Ο Δημ. Κουτσολιούτσος έχει αποδείξει πως γνωρίζει και πηγαίνει για συνολικά 250 σημεία πώλησης στην κινεζική αγορά για το 2014.

MLS. Μια από τα ίδια, έχω αφεθεί στην ασφάλεια του πλοηγού Ι. Καματάκη. Δώσε Making Life Simple, κάνε την ζωή των επενδυταράδων καλύτερη.

ΥΓΕΙΑ. Μου έχει καρφωθεί αυτό το ΥΓΕΙΑ, τεχνικά δεν μου βγαίνει. Αλλά η αποτίμηση 106 εκατ. ευρώ είναι  peanuts μπροστά στον πρωτοποριακό τεχνολογικό εξοπλισμό του ομίλου.

ΝΗΡΕΑΣ. Εάν ήσουν Τέλλογλου, ρε Πάσχο και έπαιζες- λέμε τώρα-  στη μαρκέτα θα έβγαινες long, δεν θα έβγαινες?

Έχω δει δύο-τρεις γνωστούς μου, που έχουν πάρει θέση στο χαρτί. Στα υπόψη.

– άντε και τα λέμε-

ο λουμπινιάρης.-