ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Με cookies για το espressάκι σας.

by on 12 March 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Αναζητούν κατεύθυνση τα ευρω-χρηματιστήρια, δεύτερο συνεχόμενο βράδυ διόρθωσης χθες στην Wall.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Στον…κόσμο του το ΧΑ. Σε καθαρά ελληνική υπόθεση έχει μετατραπεί το στοίχημα (κυρίως ) των ξένων παικτών, που έχουν στρώσει και αυτό το παιχνίδι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Την Παρασκευή ήταν η BofA, την Δευτέρα η Deutsche Bank, ακολούθησαν οι της Wood & Co. Τέτοιο long ποντάρισμα από τα ΄΄ξένα χέρια΄΄ καιρό είχα να δω. Και να σκεφτείτε, πως οι εγχώριοι παίκτες είναι- στην πλειονότητα τους- εκτός παιχνιδιού.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ. Μου έλεγε για παράδειγμα φίλος & γνώστης της μαρκέτας στις 25/2 όταν η ΓΕΚ ήταν 3,42 ευρώ…άσε να διορθώσει προς τα 3,20 να πάρω αρκετές. Στα 3,55 ευρώ το χαρτί στα τέλη Φεβρουαρίου, του λέω πάρε ρε Ακη μερικές, α! μπα θα διορθώσει. Πλάκα- πλάκα έφτασε η χαρτάρα να γράψει χθες μέχρι και 3,90 ευρώ και ακόμη ο φίλος Ακης είναι εκτός. Ακόμη εκτός. Ενδεικτική η περίπτωση του φίλου Ακη όπως και της ΓΕΚάρας.

ΕΘΝΙΚΗ. Ευνοημένη από το rebalancing, όπως έγραφα και χθες Πάσχο μου, και ΄΄φουσκωμένη΄΄ από γερμανούς ( Deutsche Bank) και αμερικανούς ( BofA).

BofA. Νομίζω, πως πολύ έγκαιρα σας έγραψα για την συνάντηση των ανθρώπων της BofA με τον Αντ. Σαμαρά την προηγούμενη Τρίτη 4 Μαρτίου, στο Μαξίμου.

Ακολούθησε η έκθεση των αμερικανών για τις ελληνικές τράπεζες.

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Εντάξει με την…σκανδαλάρα είπαμε. Αλλά να μας γυρίζουν στα χρόνια της χούντας, όπως γράφει η Νάντια Βασιλειάδου, απαγορεύοντας τη συμμετοχή σε δράσεις για τη δημιουργία Πάρκου στο Ελληνικό. Με τα 1.000 σπρώχνοντας στο Λατσέικο, Πάσχο μου. Βλέπεις μέχρι σε πρωτοφανή παρέμβαση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φτάνουν. Και ακόμη δεν έχουμε δει καν την αρχή του έργου. Φαντάσου να…σκάσουν μύτη οι εκσκαφείς.

 ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Θα το φωνάζω και θα το λέω είσαι ένα 3φυλλο βαρβάτο και ωραίο. Αυτό φώναζαν οι γαύροι στην Θ. 7, και χοροπηδούσε ο Νικολάκης στα κάγκελα. Θυμάστε από πότε σας μίλησε για long στα 8 ευρώ, το λαμόγιο ο Πάσχος?

JUMBO. Respect, Apostolos. Μου θυμίζει παλιές καλές εποχές με Εμμάνουελ, με ΚΛΩΝκ, με κάγκελο στη Σοφοκλέους.

ΝΗΡΕΑΣ. Πως το είπες αυτό το…χυμουδάκι, που βγάζει με άλλη χιώτικη ετικέτα ο κ. Αριστείδης, Πάσχο μου. Μένεις στο χαρτί, απ΄ ότι μαθαίνω, Θανάση.

ΤΕΝΕΡΓ. Κλείνει την ΄΄ψαλίδα΄΄ η ΓΕΚάρα και δεν μπορεί κάπου εδώ θα πρέπει να συνεχίσει η Ενεργειακή.

ΚΑΘΗ. Μήπως τηλ στον lobbystas ο κ. Μποτόπουλος; ή μήπως είναι πολύ-απασχολημένος με τα του ΠΑΣΟΚ. Της ΕΛΙΑΣ, sorry!.

Φέρτε τα δανεικά & αγύριστα στο δημόσιο, ρε!!!!.

 ΠΛΑΙΣΙΟ. Ειδοποιήθεις εγκαίρως, ειδοποιήθεις, που μου έλεγε παλιά ένας καγκελάριος του Σιαφάκα. Για το Λαύριο, βέβαια τότε, ο άνθρωπος- νάναι καλά- 

αλλά μέσα έπεφτε, ο μπαγάσας.

AUTOHELLAS. Respect, παιδιά. Εξοχα.

WARRANTS. Θα τραβήξουν και σήμερα, τι βλέπετε; Στα 1,20 ευρώ το ΕΤΕ τπ, έχει εντολή. Για να δω.

Αλλά και το ΑΛΦΑ το, δεν πήγε άσχημα χθες. Στα 1,42 αβάδιστα. Στα 1,58 ευρώ το υψηλό του ( από τις 22/10/2013). Λέτε;

ΕΛ.ΠΕ. Εχει ΄΄φαγωθεί΄΄ με τα ΕΛ.ΠΕ ο άλλος. Τα ίδια και σήμερα το πρωί. Τα ΕΛ.ΠΕ και τα μάτια σου. Βρε, τι μας βρήκε.

Φεύγει ο Λάτσης, μου είπε. Ναι εάν τα πάρει πολλαπλάσια, του απάντησα. Και όχι τώρα, όχι τώρα.

ΕΥΔΑΠ. Συνεχίζει να μαζεύει η ιδιωτική χρηματιστηριακή, που είθισται να κάνει συναλλαγές για την ομάδα του Ακτωρα. Αυτήν με τους 4 μετόχους, λέω.

ΜΕΤΚΑ. Σε έργο 273 εκατ. ευρώ η ΄΄μικρή΄΄. Σε συνεργασία με τον πολυεθνικό THALES και την εξειδικευμένη ΞΑΝΘΑΚΗΣ ατε.

ΚΡΙ- ΚΡΙ. Μπρόβο στον πεισματάρη Σερραίο. Μακεδόνας με τα όλα του. Στα 1,96 το χαρτί με στρωτή δουλειά από τον Λουκά και την ομάδα του.

 άντε και κάντε λίγο…ταμείο, δεν βλάπτει.

 – ο λουμπινιάρης.-