ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Με cookies για το espressάκι σας.

by on 7 March 2014

ΜΑΡΚΕΤΑ. Με το…καλημέρα ΄΄βουτιά΄΄ μέχρι 22% χαμηλότερα για τα warrants των Πειραιώς, Alpha Bank λιγότερο για τα ΕΤΕ ΤΠ.

Ισχυρές πιέσεις κατ΄αρχήν στις μετοχές των δύο τραπεζών, που βγήκαν ΄΄επιθετικά΄΄ να ανακοινώσουν πως σπεύδουν σε κεφαλαιακή ενίσχυση και δευτερυόντως της Εθνικής που δηλώνει πως δεν θα πάει σε α.μ.κ.

EUROBANK. Το Δ.Σ έλαβε ήδη την απόφαση, προχωρά άμεσα στην σύγκληση ε.γ.σ με μοναδικό σκοπό την απόφαση για κάλυψη και των 2,945 δις ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Στο 35% του μ.κ, υπολόγιζαν κύκλοι της Πειραιώς τη συμμετοχή των ιδιωτών μετά την ολοκλήρωση της αύξησης. Ενδιαφέρον να δούμε ποιό θα είναι το ποσοστό των ξένων ( τσεχο-ρωσων κ.λ.π).

Εμπειρη πηγή εκτιμούσε, πως μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας οι ΄΄αλλαγές χεριών΄΄ θα γίνουν μίαν ώρα νωρίτερα και δεν θα ανοίξει καν μύτη. Θα μπει όσο χρήμα και ΄΄χρήμα΄΄ περίμενε αυτή την αφορμή. Και φυσικά σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Colpo Grosso, μάγκες μου. Η οι έλληνες τραπεζίτες είναι στο κόλπο οπότε μαγκειά τους ή ο ΄΄ξένος΄΄ προχωρά στο PLAN B. Αναμφίβολα ενδιαφέρουσες εξελίξεις & περίοδοι.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ. Στα…βάθη, μετά την αρχική βουτιά. Θα έρθουν όμως και οι…αναδύσεις, χοντρό χρήμα θα χαθεί, χοντρό χρήμα θα κερδηθεί.

ΟΠΑΠ. Φάνηκε από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης, πως θα ήταν από αυτούς που θα βάλουν ΄΄πλάτη΄΄.

Από τα 11,95 πολύ γρήγορα στα 12,33 ευρώ.

ΔΕΗ. Ακολούθησε τον ΟΠΑΠ και επίσης πολύ γρήγορα από τα 11,65 βρέθηκε στα 11,89 ευρώ.

Σχεδόν 50 εκατ. ευρώ συναλλαγές στα πρώτα 50΄  της συνεδρίασης. Χαμός.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Είναι ωραίος, είναι ωραίος γ@μώ την ευκαιρία να μην προλάβω στα 6,90 ευρώ, Πάσχο μου.

WARRANTS. Θεωρητικά η αξία του warrant είναι ίση με την αξία του δικαιώματος προτίμησης στην α.μ.κ.

WARRANTS II. Ομως σε κάθε περίπτωση δημιουργήθηκε ΑΙΦΝΗΣ θέμα με τα warrants και την ενημέρωση των κατόχων τους.

ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΩΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ,

α ! ρε Πάσχο τον έκαψες τον ΄΄σύντροφο΄΄.

CCH. Στα 18,52 η CCH παρά την απομείωση της εξακολουθεί να έχει υψηλή στάθμιση στον δείκτη.

ΟΤΕ. Ομως μετά τις 11.20 έκανε την εμφάνιση του και ο ΟΤΕ. Σχεδόν το 1/ 5 της συνολικής στάθμισης με το που έπιασε τα 12,75 ευρώ σχεδόν…ίσιωσε ο δείκτης.

ΥΓΕΙΑ. Στο είχα πει για το ΥΓΕΙΑ, Πάσχο μου. Δεν καταλαβαίνει ούτε σήμερα, χαρακτήρα στα πρώτα κρίσιμα 30΄ μ ε αγοραστές μέχρι τα 0,484 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Ελα ρε…προεδράρα, στα 0,848 ευρώ σε 45-50΄ και με καλές συναλλαγές.

FFG. Καλά δεν παίζονται οι…Κουτσολιούτσοι, πάνε για νέο υψηλό με την αγορά κόντρα. Ημαρτον. Αποτίμηση 1,73 δις ευρώ, πάνω από τα 2 δις ευρώ είχαμε πει για την εισαγωγή της θυγατρικής σε χρηματιστήριο της Ν.Α  Ασίας.

ΕΥ.ΠΡΟ. Σε αγορά αποθήκης στον Ασπρόπυργο έναντι τιμήματος που οδηγεί σε μισθωτική απόδοση (yield) 12%(!) προχώρησε η Eurobank Properties, χρησιμοποιώντας μέρος των νέων κεφαλαίων της ΑΜΚ που έβαλαν οι Καναδοί της Fairfax. Η απόδοση αυτή -που σημειωτέον όταν γίνεται μέσω ΑΕΕΑΠ έχει πολύ περιορισμένη φορολογία- είναι υπερτετραπλάσια των αποδόσεων που προσφέρουν οι προθεσμιακές τραπεζικές καταθέσεις.Επίσης, είναι αμφίβολο αν υπάρχει κάποια άλλη χώρα στον κόσμο, όπου η αγορά ακινήτων δίνει τόσο μεγάλα yields και μάλιστα στο σκληρότερο νόμισμα του κόσμου!

Σημεία διάλυσης της εγχώριας αγοράς ακινήτων…

το αλίευσα από τον Χαμαιλέοντα/euro2day, καθότι το βρήκα spicy και κατάλαβα τα 850 εκατ. ευρώ της ΕΥ.ΠΡΟ.

ΕΧΑΕ- ΙΝΛΟΤ-ΜΕΤΚΑ- ΦΡΛΚ-ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ βλέπω να γυρίζουν από τις…δεύτερες, μετά τις 11.30 και θα δούμε όταν θα μαζευτεί και άλλο η μαρκέτα.

τουλάχιστον δεν πλήττουμε σήμερα,

– ο λουμπινιάρης.-