ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Με cookies για το espressάκι σας.

by on 17 February 2014

ΜΑΡΚΕΤΑ. Ολο και ΄΄δένουν΄΄ πάλι οι 1.250-1.260 μον., σαν  βάση  για ακόμη μία κίνηση προς τις 1.300- 1.305 μονάδες.

Θυμίζω στις 10 Ιανουαρίου ο Γενικός Δείκτης με υψηλό ημέρας στις 1.305,96 διαμορφώθηκε τελικά στις 1.296,39 μονάδες.

ΣΑΜΑΡΑΣ. Μετά την ευλογία των ΑγιοΟρειτών έχω την εντύπωση, πως θα αντεπιτεθεί με περισσότερη ορμή.

Ηδη το σύστημα αρχίζει και δουλεύει μια χαρά. Ταυτόχρονες δημοσκοπήσεις που βγάζουν μπροστά και με διαφορά τον Καμίνη και τον πιτσιρικά του ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο και καταιδρωμένο.

Πολλά ακούγονται και περισσότερα φημολογούνται πάντως για τα οικονομικά προβλήματα των εταιρειών δημοσκοπήσεων, για την προώθηση Καμίνη από το σύστημα Μπόμπολα- ΕΘΝΟΥΣ (κάτι για εργολαβίες δις ευρώ σε απόβλητα κ.λ.π) για την αναψιλάφηση της γνωστής υπόθεσης ΄΄φοροδιαφυγής΄΄ του Θέμου.

 ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ. Κάτι διάβασα για αλλαγές στον φόρο υπεραξίας, που βλέπει και θέλει η αγορά. Αντε και με το καλό. Ας πιέσει και ο αναβαπτισμένος ΣΜΕΧΑ λίγο παραπάνω, τώρα που έχει βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας με τον Γ. Στουρνάρα.

 BLACK ROCK. Ολο και πυκνώνουν τα δημοσιεύματα πως τελικά οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ΔΕΝ θα ξεπεράσουν τα 5 δις ευρώ. Από το bankingnews, το newmoney μέχρι το capital, euro2day διαβάζω πως έχει η κατάσταση.

   Αφού τα έχει στα χέρια της τα αναλυτικά αποτελέσματα η ΤτΕ γιατί δεν τα ανακοινώνει, να τελειώνουμε. Στα 4, στα 5, στα 6 δις ευρώ άντε μπράβο με το…παραμυθάκι.

    Και όχι όπως προ 2ετίας, που ενώ ο διοικητής τα γνωστοποίησε στις διοικήσεις των τραπεζών ΄΄ξέχασε ΄΄να τα ανακοινώσει μετά στην επενδυτική πιάτσα.

ΟΤΕ. Είναι όλα τα λεφτά, σχεδόν…όλη η άνοδος του δείκτη από τα χαμηλά στα τέλη Δεκεμβρίου. Πάνω από 30% έχει ως απόδοση από την συνεδρίαση της 2 ας Ιανουαρίου.

 ΜΙΝΩΙΚΕΣ. Την  έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.» για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Την Πέμπτη, που θα περάσω από την εκδήλωση παρουσίασης του νέου τμήματος Grimaldi (για Ro-Ro ΄s) θα σου έχω και την είδηση, που περιμένω εδώ και καιρό Πάσχο μου.

 ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ. Πρόστιμα σε Καρδασιλάρη (10.000 ευρώ) Φιλ. Βρυώνη (15.000 ευρώ), ΠΕΡΣΕΥΣ (5.000) κ.α.

    Πάλι ΄΄έσκισαν΄΄ τα καλσόν, εκεί στην Κολοκοτρώνη.

Ε.ΚΕΦ- ΟΤΕ. Θα ήταν χρήσιμο ένα ερωτηματάκι τι θα γίνει εν τέλει με αυτή την  ΄΄ περιβόητη΄΄ συμμετοχή του 10% του Δημοσίου. Ετσι για να ενημερώνεται και η αγορά. Πάντως με αποτίμηση 6,07 δις ευρώ νωρίτερα η συμμετοχή αυτή αξίζει περί τα 600 εκατομμυριάκια.

ΕΥΑΔΠ-ΕΥΑΘ. Ολο και πέφτουν τα στοιχήματα για το αν θα προλάβει η κυβέρνηση να βγάλει πριν τις εκλογές έστω την ΕΥΑΘ στο ΄΄σφυρί΄΄. Και έχουν εύλογο ενδιαφέρον  ο Μπόμπολας με τους γάλλους της SUEZ.

Κίνηση SOSΤΕ το νερό, στη Θεσσαλονίκη. Για την…φιλελεύθερη  στάση Μπουτάρη έχει ασχοληθεί παλιότερα και το thepressproject, έχει γράψει και ο lobbystas.

COCA COLA. Ποντάρει σε ρημπάουντ στην ελληνική αγορά. Ενδιαφέρουσες οι ενδείξεις από τα τελευταία στοιχεία. Γνώστης της αγοράς ο Δημ. Λόης, χρόνια στην Frigoglass, έχει ενδυναμώσει περαιτέρω την CCH από τότε, που διαδέχθηκε τον Δ. Κωνσταντίνου.

 ΣΙΔΕΝΟΡ. Γνώστης ο Νίκος Μαρίου και για αυτό δίνω σημασία στις προειδοποιήσεις του για το θέμα της μείωσης του ενεργειακού κόστους. Ο γ.δ της ΣΙΔΕΝΟΡ προειδοποιεί πως η χαλυβουργία θα έχει ημερομηνία λήξης αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση.

ΦΟΥΡΛΗΣ. Ολους θα τους τρελλάνει η ομάδα του Βασίλη Φουρλή. Νέο υψηλό, νωρίτερα με το άνοιγμα της συνεδρίασης για το χαρτί, στα 5,07 ευρώ. Για να ρωτήσουμε μήπως έχουμε καμιά ειδησούλα.

ΠΕΙΡ.ΤΠ. Ολα τα λεφτά σήμερα το warrant της Πειραιώς, μέχρι τα 0,915 ευρώ.

άντε και καλή συνέχεια.-

 ο λουμπινιάρης.-