ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Με cookies για το espressάκι σας.

by on 31 December 2013

2013. Αντε τελευταίο espressάκι για φέτος. Μια χρονιά, που μας πήγε- σε γενικές γραμμές- καλά.

 Άντε και από μεθαύριο…μέσα στο 2014.

 Γ.Δ. Ο  Γενικός Δείκτης κλείνει κοντά στο υψηλό της χρονιάς, φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Βάσει της στατιστικής παρατήρησης του εγχώριου βασικού χρηματιστηριακού δείκτη τα τελευταία 25 χρόνια, από το 1989 και έπειτα, τις περισσότερες φορές που η αγορά έκλεισε με κέρδη επί δύο συναπτά έτη, η καλή επίδοση συνεχίστηκε και στο τρίτο, με εξαίρεση τη διετία 1989-1990, με το 1991 να είναι έτος πτώσης.

Χρήσιμη υπενθύμιση του Γ. Σαββάκη, από το euro2day.

KΑΝΤΑΣ Ι .- kourdistoportocali.com Μαζεύουν τους μιζαδόρους πριν τους μαζέψουν Γερμανοί πράκτορες   Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα, του αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις μίζες. Τα σχετικά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τον ανακριτή Διαφθοράς…

ΚΑΝΤΑΣ ΙΙ. Ποιός είναι ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, που υπογράφει το σημερινό Θέμα στην Ελευθεροτυπία; Εχει ενδιαφέρον η απάντηση, γιατί ο Ε.Σ έχει ΄΄γερά στοιχεία΄΄ στα χέρια του, ρίχνει δε την προειδοποιητική βολή του, για επιλεκτική & αλά καρτ, επέμβαση του Δημοσίου.

ΚΑΝΤΑΣ ΙΙΙ. Η υπόθεση του θα μας απασχολήσει τουλάχιστον για ολόκληρον τον Ιανουάριο. Και με αφορμή την εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων θα ξεκαθαρίσουν και 2-3 επιχειρηματικές υποθέσεις. Ούτως ή άλλως ΔΥΟ επιχειρηματίες θεωρούνται εδώ και καιρό ΄΄καμμένοι΄΄ στην πιάτσα.

LAMDA Development: Σχεδόν μόνη της ”κατεβαίνει” στον διαγωνισμό για το Ελληνικό.  Ο ένας εκ των τριών ”διαγωνιζομένων” δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τι… προσόντα κατέρχεται( είναι να σαλεύει ο νους…), ενώ η μάχη θα δοθεί με τον έτερο δηλ. το βρετανικό δίδυμο…  Ηρεμία επί του παρόντος στη μετοχή, αλλά ίσως έχουμε σύντομα εξελίξεις… Θα επανέλθουμε επί του θέματος…

Το διάβασα στο naked-monk.blogspot.gr και καθότι συμφωνώ 95% με την προσέγγιση. Επιφυλάσσομαι και για την δική μου αναφορά, επί του θέματος.

Πάσχο, πόσα δις είπες πως είναι ΄΄παρκαρισμένα΄΄ στην EFG κ.λ.π, περί τα 12 δις;

Καλύπτουν νομίζω ολόκληρη την α.μ.κ της Eurobank, το Ελληνικό και ακόμη 1-2 ΄΄δουλίτσες΄΄ .

Από τη στιγμή, που το ΄΄αμερικάνικο κεφάλαιο΄΄ κατάφερε να ΄΄εισβάλλει΄΄ στην ευρωπαική αγορά- σφήνα στα γερμανικά συμφέροντα- θα δούμε ΄΄ομορφιές΄΄ .

Ηδη διαβαζα στο newmoney, όπου μέχρι πρότινος γραφόταν πως η α.μ.κ θα έχει πρόβλημα κ.λ.π πως τελικά δεν αποκλείεται τα κεφάλαια που θα εισφερθούν να ξεπεράσουν τα 2,5 δις ευρώ. Ισως να φτάσουν και τα 3 δις ευρώ, έγραφε με περισσή χάρη ο έγκριτος συνάδελφος.

Εγώ ως λουμπινιάρης θα μεταφέρω την εκτίμηση του El Mago, πως με 4 διςάκια η Eurobank γίνεται η πρώτη τράπεζα, που επανιδιωτικοποιείται πλήρως. Το καταλαβαίνεις αυτό Πάσχο μου;

ΕΒΖ. Τις δύο τελευταίες μέρες παίζω σιγουράκι την ΕΒΖ, καθώς η  ΄μάνα΄΄ φροντίζει τα του οίκου της. Λέω να συνεχίσω και σήμερα για το 3 στα 3.

ΓΤΕ. Γ@μώ τα…ξεκαρφώματα. Χρονιά ΓΤΕ το 2014, θα βλέπουμε και δεν θα πιστεύουμε στα ματάκια μας, ζωγραφιές.

JUMBO. Μια χαρά ο Απόστολος, κοντά στα ΄΄νέα υψηλά΄΄ έτους των 12,26 ευρώ έγινε το ΄΄γυρισματάκι΄΄. Και μετά ΄΄τράβηξε΄΄ το χαρτί κάτω προς τα 11,89 ευρώ.

Οταν παλιότερα τα έκανε αυτά ο Μανώλης, του φώναζαν.

ΑΧΕ. Εντάξει καλύφθηκε η ΄΄μαύρη τρύπα΄΄ σε μεγάλη ΑΧΕΠΕΥ που είχε δημιουργήσει προβλήματα στους μετόχους. Αντε και από το…νέο χρόνο, να περιμένουμε και τον νέο μέτοχο;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΑΘΗΝΑ. Μπορεί ακόμη να μην έχουν μεταφερθεί κεφάλαια από το Χρηματιστηριο της Πόλης στο δικό μας αλλά…κοντός ψαλμός.

Με -32% ο ISE και στο + 27% ο ΓΔ μας, και με το πανηγύρι να έχει μόλις ξεκινήσει δίπλα μας, θέμα χρόνου θεωρείται η εισροή ΄΄κάποιων κεφαλαίων΄΄ και προς την γειτονιά μας.

ΑΡΑΙΓ. Εκανε και χθες κομματάκια, 27.810 στα 5,85-5,94 ευρώ. Οποιος θέλει κάνει προ-κράτηση για το 2014.

SUCCESS STORY. Τέλος στη ζωή του έβαλε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χίου χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και την ανάρτηση στο facebook ενός Χιώτη συγγραφέα του Γιάννη Μακριδάκη ο μαέστρος αυτοκτόνησε με κυνηγετική καραμπίνα, στην αίθουσα που έκανε πρόβες…

φρίκαρα αδελφούλη διαβάζοντας το. Άκουσα αργότερα και το διάγγελμα του δικού σου, πως ‘Το 2014 ανατέλλει με προοπτική ανάπτυξης για την Ελλάδα”και αναρωτήθηκα μήπως ο Αντώνης ο Μεσσήνιος, μπέρδεψε την Πρωτο Χρονιά με την…Πρωτό Απριλιά.

Ημαρτον lobbystaράδες!

 ο λουμπινιάρης.-