ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Με cookies για το espressάκι σας.

by on 11 December 2013

ΑΓΟΡΕΣ. Διόρθωση στις ευρω-αγορές μετά την 2ήμερη ανοδική κίνηση.

ECOFIN. Παραμένει η διάσταση απόψεων για βασικά ζητήματα της απαιτούμενης μεταρρύθμισης για την τραπεζική ένωση. Νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις 18 Δεκεμβρίου. Πάντως το Βερολίνο επείγεται για την τραπεζική ενοποίηση ΄΄κομμένη & ραμμένη΄΄ στα μέτρα των γερμανικών συμφερόντων.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ. Ελπιδοφόρος η χθεσινή συνεδρίαση. Με καλές συναλλαγές (92,7 εκατ. ευρώ), με πλησίασμα των 395 μονάδων για τον FTSE και 1.200άρι για τον Γενικό Δείκτη.

ΟΤΕ. Ο πολλαπλά ευνοημένος των τελευταίων συνεδριάσεων. Φαίνεται, πως θα κλείσει με την υψηλότερη ετήσια απόδοση (πάνω από 90%) έναντι των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Και όμως υπήρχαν ελάχιστοι διορατικοί, γνώστες της αγοράς που σύστηναν πέρυσι τον Ιούνιο-Ιούλιο αγορές στη μετοχή του ΟΤΕ με ΄΄κλειστά μάτια΄΄. Τότε που τα ΄΄έσκιαζε η φοβέρα΄΄ στα ιστορικά χαμηλά στις αρχές Ιουνίου τυ 2012.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Έκανε χθες άλλη μία κίνηση επιβεβαίωσης για τους λόγους, που θα είναι μεταξύ των κερδισμένων του 2014. Για το 2013 η απόδοση της μετοχής μπορεί να περιορίζεται στο 15% αλλά τα…καλύτερα έρχονται.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Άνετη επαναφορά πάνω από τα 6 ευρώ. Όσο επιβεβαιώνει τα 5,80-5,90 τόσο ενισχύεται η φορά για τα 8 και πλέον ευρώ. Συν τω χρόνω βέβαια, όχι βιασύνες.

ΕΧΑΕ. Χαρτάρα, με τα όλα της. Και για αυτήν μου έλεγε ο διορατικός φίλος όταν ακόμη είχε 1,9-2,1 ευρώ. Μεγαλεία στο…ταμπλώ.

MINOAN. Οσοι παρακολουθούν το χαρτί βεβαιώνονται για την πρόθεση του Napuletano να βγάλει την εταιρεία από τη μαρκέτα. Εύλογη κίνηση, που θα προσδώσει και λίγους πόντους στη μητρική Grimaldi Navi.

INFORM- LYKOS. Ακολουθεί στη έξοδο από το ΧΑ, καλή εταιρεία, εργατική διοίκηση. Το success story των ανθρώπων του ελληνικού χρηματιστηρίου συνεχίζεται. Καμμιά εισαγωγή, κανά κίνητρο για προσέλκυση νέων επενδυτών, εταρειών δεν βλέπουμε.

ΘΥΜΗΣΕΣ. Θυμάμαι προ αμνημονεύτων τις εξαγγελίες Καπράλου για παράλληλη διαπραγμάτευση των ναυτιλιακών εταιρειών της ποντοπόρου. Θυμάμαι πιο πρόσφατα τις εξαγγελίες Λαζαρίδη για την δημιουργία ΄΄χρηματιστηρίου εμπορευαμάτων΄΄ . Σα να λέμε ΄΄ακριβός στα πίτουρα, φθηνός στο αλεύρι΄΄ .

ΦΟΥΡΛΗΣ. ΄΄Ζωγράφισε΄΄ χθες το πουλέν μας. Με συναλλαγές 691.425 ευρώ στα νέα υψηλά των 4,18 ευρώ. Ουδέποτε με διέψευσε η ομάδα Φουρλή- Πεταλά.

AUTOHELLAS. Α! έκανε κομματάκια χθες. Γύρω στις 35.150 μετοχές. Ομως εμένα ο διορατικός παίκτης μου έχει πει να προσέχω την Αεροπορία Αιγαίου. Τι έκανε χθες; Με 74.032 κομμάτια – αξίας 445.159 ευρώ ΄΄τσίμπησε΄΄ στα 6,06 με υψηλό ημέρας στα 6,10 ευρώ. Μια χαρά.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Μου είπε ένας φίλος- γαύρος- για τα 0,62 ευρώ μέχρι τις εορτές. Λίγο τρελλαμένο τον άκουσα χθες αργά το βράδυ αλλά θα ήταν λόγω της 3άρας.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Άπαιχτες οι δηλώσεις Μαρινάκη. Ο τύπος απέδειξε χθες πως είναι για πολλά στοιχήματα. Και θυμήθηκα παλιότερα κομμάτια του lobbystas.gr και του Πάσχου για την ΄΄κόντρα΄΄ του Γιάννη Αλαφούζου.

Που πήγαινες ρε Γιαννάκη, δεν ρώταγες.

CITI-ΟΠΑΠ. Μια χαρά το παιχνιδάκι με τον ΄΄οίκο΄΄ πωλήσεις στη μετοχή, βγαίνει και μία αναλυσούλα με σύσταση ΄΄πώλησης΄΄ κάνει τοπικό χαμηλό το χαρτί και μετά τα γνωστά.

ΓΤΕ  Ξέρετε τι μου έλειψε περισσότερο από την χθεσινή αναγκαστική απουσία μου, ε !

Το προχθεσινό limit upάκι της ΓΕΝΙΚάρας και το χθεσινό + 14,02 % στα 9,35 ευρώ. κ. Μποτόπουλε με μόλις 71 μετοχούλες έναντι 664 ευρώ. Καλή σας ημέρα κ. Μποτόπουλε. Και καλόν…ύπνο!

τα λέμε,

– ο λουμπινιάρης.-