ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Με cookies για το espressάκι σας.

by on 9 Δεκεμβρίου 2013

Δ΄ ΡΑΙΧ– Οι εξαγωγές της Γερμανίας, σε μη προσαρμοσμένη βάση, άγγιξαν τον Οκτώβριο τα 99,1 δισ. ευρώ που είναι νέο ρεκόρ. Στα 16,8 δισ. το εμπορικό πλεόνασμα. Για να μην έχουν και οι τελευταίοι αφελείς ψευδαισθήσεις για το ποιός συντηρεί και ποιός ωφελείται από την κρίση. Και την αφαίμαξη της ευρωπαικής περιφέρειας.

ΤΧΣ- ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. Στην πρόσληψη εξειδικευμένων στελεχών στους τομείς Διαχείρισης Κινδύνων, επενδυτικής τραπεζικής και οικονομικών υπηρεσιών προχωρά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέσω σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. ΄΄Χοντρό΄΄ το θέμα, θα ασχοληθώ αναλυτικά.

ΑΣΤΗΡ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ. Αρον-άρον, όπως μαθαίνουμε η ανακοίνωση των τριών προσφορών και του επικρατέστερου των τριών. Αναλυτικότερα σε ξεχωριστό θέμα του lobbystas.gr αλλά το ερώτημα μου είναι ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

ALPHA BANK. Αύριο ξεκινά η διαδικασία άσκησης των warrants για την Alpha Bank. Χθες ανακοινώθηκε- Κυριακάτικα- πως στην Alpha Bank περιέρχονται οι καταθέσεις των τριών συνεταιριστικών τραπεζών, που δεν πέτυχαν να ανακεφαλαιοποιηθούν.

ΕΣΤΕ. Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή η Ενωση των Συνεταιριστικών να αρθεί το παράλογο μέτρο του 2% που ενδεχομένως να διέσωζε μία ή δύο από τις τράπεζες, που τα good banks τους καταλήγουν στην Alpha Bank.

Ουσιαστικά με το όριο του 2% δεν επιτρεπόταν η συμμετοχή ιδιώτη με μερίδιο μεγαλύτερο του 2% στις α.μ.κ των συνεταιριστικών.

Πάντως ΄΄γλύτωσε΄΄ η ισχυρή των μικρών, Πελοποννήσου και στο παρά ένα η ΣΤ των Σερρών.

ΕΘΝΙΚΗ. Θυμίζω, πως έρχεται από βραχυπρόθεσμη διόρθωση από τα τοπικά υψηλά των 4,68 ευρώ της προηγούμενης Δευτέρας.

ΟΤΕ. ΟΠΑΠ. ΔΕΗ. Αδειάσθηκαν στο κλείσιμο της Παρασκευής με σχεδόν ίδιο τρόπο. Τελικά η αλλαγή του χρονισμού, που πέρασε πρόσφατα, γίνεται φανερό υπέρ ποίου λειτουργεί.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οσο ΄΄φυτεύει΄΄ διόδια ανά την επικράτεια ο Μ. Χρυσοχοίδης και οι μεγαλοεργολάβοι τόσο ενεργοποιούνται αγορές στο χαρτί. Πρώτο μπλόκο από το βράδυ της Παρασκευής στον σταθμό Κατερίνης. Ακούς εκεί  8,60 ευρώ το πήγαινε-έλα Κατερίνη- Σίνδο. Ανάστατοι οι επαγγελαμτίες φορτηγατζήδες. Απειλούν για αυξήσεις στο κόστος μεταφοράς και με το δίκιο τους. ΑΥΤΟ το σκεφτήκατε σαίνια του ΠΕΧΩΔΕ και της κυβέρνησης.

Εδώ και καιρό η Ελλάδα έχει το ακριβότερο κόστος μεταφοράς στην ευρωζώνη. Ποιό φθηνό το κόστος Καβάλα- Μασσαλία μέσω CIF παρά οδικώς από Καβάλα- Αθήνα, αν είναι δυνατόν.

ΤΕΜΕΝΟΣ. Το ναι του Μπόμπολα και της παρέας στην κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό σχετίζεται με την προσδοκία ανάληψης υπερ-εργολαβιών σε mega- κατασκευές στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Σημειώνω, πως την πληροφορία μου την έδωσε αρχι-επιστάτης μίας εκ των τριών εταιρειών ( Ελλάκτωρ, J&P Αβαξ, ΓΕΚ/Τέρνα).

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.  Η Βιοκαρπέτ γνωστοποιεί ότι ο Ιωάννης Καντώνιας πραγματοποίησε στις 6/12/2013 αγορά 7.495 μετοχών (7.495 δικαιώματα ψήφου), αξίας 5.705,67 ευρώ, με αποτέλεσμα το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφων του να ανέλθει από 30,44%  σε 30,48% , ψιλά πράγματα.

ΟΠΑΠ- CITI. Τιμή στόχο χαμηλότερη από την τρέχουσα (7,7 ευρώ αντί 9,85 ευρώ που είναι σήμερα η τιμή στο ταμπλό) δίνει η Citi και παράλληλα προχωρά σε σύσταση «πώλησης».Ο οίκος υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ήταν ισχυρά αλλά η μετοχή θα έπρεπε να τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount έναντι ομοειδών εταιρειών.

Η τιμή στόχος είναι ελαφρά υψηλότερη από την αμέσως προηγούμενη (6,7 ευρώ) εξαιτίας των αποτελεσμάτων που παρουσίασε ο ΟΠΑΠ. Αλλά η Citi σημειώνει πως δεδομένου ότι το 55% των EBITDA του 2016 αναμένεται να προέρχεται από νέα προϊόντα, το ρίσκο είναι υψηλό ως προς την εκτέλεση του σχεδίου.

ΦΟΥΡΛΗΣ- IBG. Στα 5,40 ευρώ από 4 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Φουρλής η IBG, σε έκθεση της με ημερομηνία 5 Δεκεμβρίου στην οποία διατηρεί σύσταση «buy».H χρηματιστηριακή αναφέρει στην έκθεση της πως αυξάνει την τιμή στόχο γιατί λαμβάνει υπόψη στην αποτίμηση την «κρυμμένη αξία» των στοιχείων ενεργητικού real estate που η διοίκηση στοχεύει να πουλήσει την επόμενη τριετία.

τα λέμε,

– ο λουμπινιάρης.-

Be the first to comment!
 
Leave a reply »