ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Με cookies για το espressάκι σας.

by on 21 November 2013

      ΛΕΩΦ.ΑΘΗΝΩΝ. ΄΄Πελαγοδρομεί΄΄ μεταξύ 1.130-1.180 μονάδων το ελληνικό χρηματιστήριο.

      Στα 80 εκατ. ευρώ χθες ο τζίρος το 40% σε πακέτα- σχεδόν όλα σε μετοχές εταιρειών του MSCI. Greece-EM.

      Και όμως σε αυτή την απονευρωμένη αγορά οι διάφοροι άνθρωποι του συστήματος Ζανιάδες, Λαζαρίδηδες και λοιποί συστημικοί ( διορισμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση ΟΛΟΙ τους) συνεχίζουν να παριστάνουν, πως δεν τρέχει δα και τίποτε.

Αμ ο κ. Μποτόπουλος, διορισμένος και αυτός,  άνθρωπος άλλου συστήματος ωσεί παρών πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μίλησε (*) για τις αλλαγές που υπέστη συνολικά το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη και στις επιβεβλημένες θεσμικές μεταβολές στις οποίες προχωρούν οι εποπτικοί μηχανισμοί πανευρωπαϊκά. Όσον αφορά στη χώρα μας ο κ. Μποτόπουλος εστίασε στις νέες απαιτήσεις που διαμόρφωσαν στους εποπτικούς μηχανισμούς οι συνθήκες της κρίσης.

(*) μιλώντας όλοι τους στη χθεσινή εκδήλωση της ΕΚ με θέμα «Ελληνική Κεφαλαιαγορά και τράπεζες στο μεταίχμιο της κρίσης».

   Εντάξει τι να λέμε τώρα…

ΕΧΑΕ. Και μια, που αναφερόμαστε στην ΄΄νομενκλατούρα΄΄ του χώρου μας διαβάστε και αυτό (*)

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο αξιολογεί η Πειραιώς Χρηματιστηριακή την απορρόφηση από την ΕΧΑΕ της κατά 100% θυγατρική της, Χρηματιστήριο Αθηνών. Η γνωστή χρηματιστηριακή αναγνωρίζει μεν την ύπαρξη κάποιων συνεργιών, ωστόσο θεωρεί πως «η βασικότερη θετική επίδραση από αυτή την κίνηση είναι ότι θα επιτρέψει τη διανομή των μετρητών της θυγατρικής. Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαθεσίμων του ομίλου είναι εγγεγραμμένο στα λογιστικά βιβλία της συγκεκριμένης θυγατρικής».

Και καταλήγει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή: «Προβλέπουμε για το 2013 ένα θετικό καθαρό ταμείο της τάξεως των 140 εκατομμυρίων ευρώ, εκ του οποίου περίπου το ένα τρίτο θα μπορούσε να δοθεί στους μετόχους μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια». Συγχώνευση… “θησαυρός” για τους μετόχους!  Δηλαδή….Γιάννηδες κερνούν, ….Γιάννηδες συνεχίζουν να πίνουν.

 (*) από τον Χαμαιλέοντα/Euro2day.

JUMBO. Αλλη μία προ-εορταστική παράσταση από τον mr. Jumbo. Πακέτα επί πακέτων στα υψηλά των 10,72 ευρώ.

Όσοι είδαν την συμφωνία με τον Βογιατζόγλου κατάλαβαν, ποιά εισηγμένη έχει cash. Περί τα 10,7 εκατ. ευρώ πληρώνει ο mr. Jumbo για να εξασφαλίσει ακόμη έναν χώρο για ακόμη ένα hyper κατάστημα. Αποτίμηση 1,4 δις ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Καλά τα αποτελέσματα αλλά το χαρτί θέλει ακόμη συναλλαγές πάνω από τα 5,80 ευρώ. Περίπου στα ίδια η αποτίμηση μητρικής- θυγατρικής ΜΕΤΚΑ γύρω στα 700 εκατ. ευρώ η καθεμία. Δηλαδή ο όμιλος αποτιμάται περίπου όσο η Jumbo, Ο .Κ!

ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Καλή διόρθωση από τα τελευταία υψηλά των 3,66 ευρώ. Πτωτικές όλες οι συνεδριάσεις που η μετοχή έχει ΄΄ανέβει΄΄ στον FTSE. Για να δούμε σήμερα-αύριο μην τυχόν και κάνουν βασούλα η ΓΕΚ και η επίσης σε διόρθωση Τέρνα Ενεργειακή.

ΑΣΤΗΡ. Ίσως μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο επικρατέστερος για το ΄΄φιλέτο΄΄ . Οπως αναφέρεται και οι 13 διεκδικητές παραμένουν εντός παιδιάς. Δεν παίζει με τίποτε η Dogus μου λένε αυτοί, που υποστηρίζουν ότι η πλευρά Κωνσταντακόπουλου έχει προβάδισμα. Κοντός ψαλμός…, που λένε.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Ξέρω, πως δεν αρέσει σε όλους τους φίλους μου το ΄΄χαρτί΄΄. ΄΄Στυφό΄΄ το θεωρούν και με χαμηλή εμπορευσιμότητα. Ο.Κ δεν τους αδικώ, όμως στον τομέα της η εταιρεία φαίνεται πως θα είναι από τους leader της επόμενης ημέρας. Μεθοδικά προσεγγίζονται τα τελευταία υψηλά των 6,73 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ. Η χθεσινή ΄΄διόρθωση΄΄ ήταν για…στάχτη στα μάτια όσων δεν καταλαβαίνουν. Και επειδή με αφορμή τα σχόλια του lobbystas.gr έχουν δημιουργηθεί λαθεμένες εντυπώσεις ( μέχρι το new money αναπάραγει λάθος τα ρεπορτάζ μας, ενώ και ο θείος – του Πάσχου- Γ. Τράγκας  το πήγε ακόμη παραπέρα) ξεκαθαρίζω πως

   η διοίκηση ΔΕΝ εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας,

   θέμα διασυνοριακής ΔΕΝ τίθεται εκ των πραγμάτων,

   η παραγωγή μένει ως έχει στις κατά τόπους & χώρες μονάδες, που λειτουργεί ο όμιλος.

Ένα από αυτά, που αλλάζουν επ΄ωφελεία του ομίλου είναι και η σύνθεση τραπεζικών-χρηματοδοτών.

Ένα από αυτά για τα υπόλοιπα και την είδηση στην ώρα τους.

Μην στεναχωρήσω και τον ΑΕΚτζή φίλο μου Τάκη.

BANKING NEWS. Τι έγραφε χθες το Banking News, πως η διοίκηση της Eurobank έχει στα χέρια της ΄΄προθέσεις΄΄ συμμετοχής στην α.μ.κ που καλύπτουν άνετα το 1,5 δις ευρώ. Και πως μπορεί να φθασουν και τα 2 δις ευρώ.

Τι λες! κάπου το είχα διαβάσει αυτό πριν καμία 10αριά μέρες.

Στις 25 Νοεμβρίου έρχεται το πλήρως ανανεωμένο, ριζικά βελτιωμένο και δομικά εμπλουτισμένο banking news.

Πετράν μαζύ σου, παρά τις διαφωνίες και τις ενστάσεις μας.

 τα λέμε εν συνεχεία…

 ο λουμπινιάρης.