ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Με cookies για το espressάκι σας.

by on 19 November 2013

ΑΓΟΡΕΣ. Στο ΄΄νήμα΄΄ το νέο ιστορικό υψηλό για τον DJIA, σε επίπεδα 2008-07 αρκετοί δείκτες ευρωπαικών χρηματιστηρίων.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ. Παραμένει εγκλωβισμένο στην ελληνική πραγματικότητα το ΧΑ, με τον FTSE να επιβεβαιώνει χθες τις 370-375 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη εκτίμηση του φίλου μας παραμένει πως ΄΄επιχειρείται συντήρηση πάνω από τις 370 μονάδες προκειμένου να σχηματισθεί ένας διπλός πάτος΄΄. Χθες του βγήκε, να δούμε σήμερα.

ΕΘΝΙΚΗ. ΄΄Πέραν πάσης αμφιβολίας τα όσα διαδραματίζονται με αφορμή την Πανγαία…τραυματίζουν την ούτως ή άλλως προβληματική- σε αυτή την συγκυρία- εικόνα του Ομίλου΄΄ . Αυτό σημείωνα χθες με αφορμή και την Πανγαία με τη μετοχή της ΕΤΕ να διορθώνει ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 4,05 ευρώ. Έκλεισε με απώλειες 2,40% στα 4,07 ευρώ με 1.689.227 κομμάτια. Οχι λίγα…

ALPHA BANK. Στα 0,635 ευρώ η Alpha Bank, με…εξόφθαλμη την συσώρρευση στο χαρτί.

Αναπαράγω από τον Χαμαιλέοντα για την ΄΄σημαντική αύξηση θέσεων των ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha παρατηρήθηκε τον περασμένο μήνα, αποδεικτικό των μεγάλων πονταρισμάτων στις τράπεζες από την πλευρά των ξένων. Με βάση τα στοιχεία μετοχολογίου της Alpha στις 31/10, το ποσοστό των ξένων θεσμικών επενδυτών επί των ελεύθερα διαπραγματεύσιμων τίτλων (εξαιρούνται οι μετοχές που κατέχει το ΤΧΣ) εκτινάχθηκε στο 49% από 45% έναν μήνα πριν και 43% στο τέλος Ιουλίου. Με τη μέση τιμή της Alpha να διαμορφώνεται στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου στο 0,56 ευρώ, η καθαρή εισροή κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Αντίστοιχα οι ξένοι θεσμικοί στις 31/10 κατείχαν το 62% των warrants, που σημαίνει ότι με μέση τιμή τριμήνου το 1,15 ευρώ οι καθαρές μηνιαίες εισροές ανήλθαν στα 43 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό των εγχώριων θεσμικών (7%) παρέμεινε αμετάβλητο, όπως και το ποσοστό (6%) της οικογένειας Κωστόπουλου. Αντίθετα μειώθηκε στο 38% το ποσοστό των φυσικών και νομικών προσώπων.

ΤΙΤΑΝ. Το έχουμε ξεκαθαρίσει για ΄΄μεγάλα παιδιά΄΄ καθότι ΄΄ακριβό΄΄ το χαρτί. Νέα άνοδος χθες έως τα 20,17 ευρώ με τελική τιμή στα 20,10. Υψηλό τα 20,50 ευρώ από τις 30/10. Αποτίμηση 1,55 δις ευρώ. Ψηλότερα οι εξελίξεις…

ΜΠΕΛΑ. Αποτίμηση 1,35 δις ευρώ, ομοίως…χρειάζεται ψηλότερη χρηματιστηριακή αξία ο μέτοχος. Στα 10,40 με υψηλό ημέρας τα 10,52 ευρώ που αποτελούν και νέα κορυφή για την Μπέλλα. Τι δεν καταλαβαίνετε.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. Σας έχω προιδεάσει από χθες για την εταιρεία, ειδικότερα για την πρόθεση του Ναπολιτάνου.

Αναλυτικότερα σε ξεχωριστό θεματάκι του lobbystas.gr.

FREE FLOAT. Με αφορμή παλιότερα την S&B, τον ΔΟΛ κυρίως όμως τελευταία ελέω ΒΙΟΧΑΛΚΟ όλο και περισσότεροι ΄΄ψάχνονται΄΄ με τα free floats συγκεκριμένων εισηγμένων και τα ποσοστά των μεγαλομετόχων.

 Το έχω κατά νου μου και έχω εντοπίσει 2-3-4 περιπτώσεις που αρχίζουν και ΄΄βγάζουν μάτια΄΄ .

 ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ. Τελικά μας έκανε το χατήρι ο Μυτιληναίος. Όποιος ήθελε αγόραζε και από τα 5,87 χθες.

 ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Τι διαβάζω και άλλοοοοο έργο ο Ελλάκτωρ. Ε ! πως να μην ΄΄παίζει΄΄ με τα χίλια την συγκυβέρνηση ο κυρ Γιώργος και το ΕΘΝΟΣ του αλλά και το MEGAλ κανάλι.

 KORRES. Το διάβασα στον ΄΄γυμνό μοναχό΄΄ ( naked-monk.blogspot.gr ) το βρήκα εδιαφέρον.

 Η διάρκεια του Προγράμματος είναι πενταετής, δηλαδή μέχρι και το έτος 2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ορίζει κάθε χρόνο τα δικαιώματα που θα χορηγούνται κατά τον τρέχοντα κάθε φορά χρόνο (εφεξής τα «Δικαιώματα»), τους Δικαιούχους τούτων, καθώς και την περίοδο άσκησης των Δικαιωμάτων. Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που θα μπορούν να διατεθούν βάσει του Προγράμματος δεν μπορεί να υπερβεί στο σύνολό του το 2% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (δηλ. τα 269.500 τεμάχια).

Η τιμή διάθεσης των μετοχών στους Δικαιούχους θα είναι ίση με την ονομαστική αξία τους, δηλαδή 0,3800 ευρώ ανά μετοχή. Οι Δικαιούχοι για την άσκηση των Δικαιωμάτων θα πρέπει να προκαταβάλουν στην εταιρεία την τιμή διάθεσης των μετοχών για τις οποίες ασκούν τα Δικαιώματα.

Οι μετοχές που θα διατεθούν βάσει του Προγράμματος θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως ισχύει.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την ίδια ως άνω συνεδρίασή του, αποφάσισε να διατεθούν για το τρέχον έτος 136.500 Δικαιώματα σε τρία ανώτατα στελέχη της εταιρείας. Η μετοχή έκλεσε στα 3,2500 ευρώ.

(Δηλαδή 136.500 χ 0,3800 = 51.870 ευρώ. Και 136.500 χ 3,2500 = 443.625 ευρώ. Μία… διαφορά της τάξης των 391.755 ευρώ

 MOTOR OIL. Μην είστε βιαστικοί και με ψέγετε για την υποαπόδοση της μετοχής.

 ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ. Τι θα γίνει τώρα, που κατάφεραν να πετάξουν εκτός παιχνιδιού τον Π. Πανούση; Ποιός λέγεται εδώ και μήνες, πως έβαζε εμπόδια στην χρηματοδότηση του Παν.Παν; Η πλευρά Λάτση, είπατε μάλιστα. Τι έγραψε χθες η ΕΥ.ΠΡΟ στο ταμπλώ. Άνοδος 5,83% στα 8,90 ευρώ με 65.098 κομμάτια. Πολύ συνωμοσιολόγους σας βρίσκω.

Επιμένει η πηγή του lobbystas.gr, πως Λάτσης ( μέσω Eurobank Properties ) και Μπόμπολας είναι κοντύτερα από κάθε άλλη πλευρά. Να περιμένουμε…αρραβώνες ή κοινό σχήμα ή τι άλλο.

 ΟΤΟΕΛ. Θυμίζουμε, πως αντικατέστησε την ΓΕΚ/Τέρνα στον FTSE/XA- Mid. Χθες άλλαξαν χέρια όλα και όλα 766 κομμάτια στα 8,62-8,80 ευρώ. Στα μείον, αφού με τέτοιες συναλλαγές ούτε ενδοοικογενειακά δεν κινείται η μετοχή. Ενώ η ΓΕΚάρα έκανε συναλλαγές, έμπαινες-έβγαινες όποτε ήθελες.

σ.σ. κεκλεισμένων των θυρών η σημερινή Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει υποσχεθεί ΄΄γέλια μέχρις δακρύων΄΄ . Ε ρε! γλέντια, που χάνουμε.

Αρχίζουν και ψιλο-΄΄σταλινίζουν΄΄ στην Κουμουνδούρου ή μου φαίνεται.

και πάλι καλή μέρα σας,

 ο λουμπινιάρης.-