ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, με argentinian coffee (*)

by on 1 August 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Γερή η χθεσινή διόρθωση στην Φραγκφούρτη για τον DAX, που πλέον  ΄΄απειλούνται΄΄ και οι 9.400 μονάδες. Μόλις δύο εβδομάδες πριν το ιστορικό υψηλό των 10.050 μονάδων. Δεν καταλαβαίνει το Βερολίνο και όλο πέφτει βαθύτερα στην ΄΄ρώσικη παγίδα΄΄ της Ουάσιγκτων. Αργεντινή και αποτελέσματα πίεσαν την Wall Street.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Στις 1.169 μον. ο Γενικός Δείκτης, στις 375 ο FTSE25.

Moody s, φτάνει? δεν φτάνει.

Οπως σημειώνει το καλό The Trader s Diary (vasilismarkakis.blogspot.gr) ΄΄…η παραβίαση των 1.177 μον. επιδείνωσε και τεχνικά την εικόνα. Η παρτίδα σώζεται α κ ό μ α, όμως οι πιθανότητες έχουν μειωθεί σημαντικά. ΘΑ πρέπει να διατηρηθεί ανέπαφη η στήριξη των 1.156 μον. (78,6%) και στη συνέχεια να διασπαστεί ανοδικά η αντίσταση (πλέον) των 1.192 που όμως υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει μάλλον δύσκολη υπόθεση.

trading2day. Από τις 24 Ιουλίου το αξιόπιστο- στα της Τ.Α- trading2day.com σημείωνε χωρίς ήξεις-αφήξεις πως ΄΄πτωτική παραμένει η τάση για τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ.

Από τούδε και στο εξής ο lobbystas και τα χρηματιστηριακά μας θα δίνουν περισσότερο χώρο & βήμα σε ΄΄μη επίσημες΄΄ σελίδες και blogs ανθρώπων της αγοράς, ερασιτεχνών αναλυτών, και όσων έχουν κάτι διαφορετικό να πουν & να υποστηρίξουν.

Εκτός Συστημικών Πλαισίων…πάντα.

ΟΔΙΕ. ΜΟΝΟΝ η INTRALOT κατέθεσε προσφορά για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Ωστόσο στα 1,85 ευρώ το χαρτί με -2,63% και 118.563 κομμάτια.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Στο 66,93% η συμμετοχή του ΤΧΣ. Υψηλό, πολύ υψηλό, το ποσοστό του Ταμείου, Μιχάλη (Σάλλα). Και εάν γίνει η στραβή…

JUMBO. Στα 11,20 ευρώ σχετικά σταθερή η μετοχή χθες. Ομως πληθαίνουν- διαδικτυακά- οι καταγγελίες εργαζομένων, απολυμένων, ωρομίσθιων για εργασιακές συνθήκες…μεσαίωνα.

Ανάλογη κατάσταση στα ΙΚΕΑ είχε  στοιχίσει στην ομάδα του Βσ. Φουρλή.

ΤΙΤΑΝ. Στα 23 ευρώ με – 2,67%. παρά τα κέρδη του ομίλου- μετά απο συνεχόμενα ζημιογόνα 6μηνα- Εδωσα προσοχή στην σημείωση, πως η ελληνική αγορά κατέγραψε αύξηση στην κατανάλωση τσιμέντου συγκριτικά με τα πολύ χαμηλά επίπεδα του 2013. Ως αποτέλεσμα κάποιας μικρής κινητικότητας των δημοσίων έργων και της επανεκκίνησης των μεγάλων έργων. Ομως παρά τη μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παραμένει εξαιρετικά υποτονική.

Ούτε ένα, ούτε ένα, χαρτί του 25άρη έστω σταθερό χθες. Ετσι για σήμερα περιορίζομαι στα λιγοστά με τις συγκριτικά χαμηλότερες απώλειες. Eurobank Properties με -0,11% στα 9,49 ευρώ, Jumbo που σας προανέφερα, Τέρνα Ενεργειακή με -0,77% στα 3,87 και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΕΗ, ΓΕΚ/Τέρνα με απώλειες μέχρι 1,35%. Αυτά τα ολίγα.

Και από τον MID, τα χαρτιά των Autohellas ( στα 8,80), ΟΛΘ (στα 30,33), ΕΛ.ΚΑΛ. ( στα 1,41 ), Lamda Development (στα 5,01) και σταθερά ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΠΛΑ.ΘΡΑ, ΙΚΤΙΝΟΣ, Χαλκόρ.

ΕΤΕ. Εάν χάσει και τα 2,40 η μετοχή της Εθνικής, …δρόμο για τα 2,20 και βλέπουμε.

αυτά και τα μάτια σας σε Buenos Aires, Moody s και Παλαιστίνη.

(*) Buenos Aires Coffee Culture- wanderargentina.com/

      GRATIS.

– ο λουμπινιάρης.-