ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, με μέτριο ελληνικό σήμερα και χρωστώντας μία συγγνώμη…(*)

by on 3 June 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Από κορυφή σε κορυφή Wall Street, Φραγκφούρτη κ.λ.π Merkel νέα στήριξη σε Juncker, ανέλαβε δράση  W. Scheuble, οργιάζει το παρασκήνιο στις Βρυξέλλες. Μεθαύριο Πέμπτη η σειρά του ιταλού της ECB.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Καλό σερί με 9 στις 10 ανοδικές συνεδριάσεις και αντίδραση του ΓΔ από τις 1.060 προς τις 1.260 μονάδες.

WARRANTS. Ξεκινά σήμερα η άσκηση της δεύτερης σειράς για τα warrants της Alpha Bank.

ALPHA BANK. Στα υπόψη η πολύ σημαντική απ΄ όλες τις απόψεις υπογραφή, συμφωνία της επιχειρησιακής σύμβασης με τους εργαζόμενους. Στα 9,09 δις ευρώ η αποτίμηση που πλησιάζει την ΕΤΕ.

COCA COLA. Περνά επικοινωνιακά στην επίθεση ο Ομιλος, με ειδική παρουσίαση ( μέσω της V+O ) τόσο των επενδύσεων που υλοποιεί, των θέσεων εργασίας που διασφαλίζει, της στήριξης του σε εγχώρια προιόντα κ.λ.π

Τα μηνύματα που ήρθαν από διάφορες περιοχές της χώρας (Green Cola/ Εβρος, ΛΟΥΞ/Αχαία, Γεράνι/Κρήτη ) υποχρεώνουν την διοίκηση Δαυίδ να προχωρήσει σε πιο ελληνοκεντρική προβολή του Ομίλου Coca Cola Τρία Εψιλον. Αλλωστε ο Δημ. Λόης, ο τιμονιέρης του ομίλου, ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι, είναι άριστος γνώστης.

Πάντως το χαρτί έδωσε ένα 3,43% στη χθεσινή συνεδρίαση.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ξεχωριστή ενημέρωση για την Καθημερινή με αφορμή το επίμαχο ποσοστό του ΤΧΣ.

Αραγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι καθ΄όλα ενήμερη.

ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ. Και μια ο λόγος για την Επιτροπή, θυμόσαστε που η Ε.Κεφ είχε διαμηνύσει πως έχει στοιχεία στα χέρια της για την υπόθεση της Εθνικής και πως θα σύντομα θα βγει με ονόματα, διευθύνσεις και πρόστιμα.

Κων. Μποτόπουλε για πότε η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για όσα – κατ΄εσάς- αποδεδειγμένα έγιναν σε βάρος του επενδυτικού κοινού τόσο στην Εθνική όσο και στην Eurobank.

QUEST . Ελα και συ ρε Πάσχο, ούτε μία εβδομάδα δεν θα αφήσουμε σε ησυχία τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ. Τόσα μεγαλεία στο ΜΕΓΑΡΟ, τι πρωθυπουργός, τι υπουργός Οικονομικών, τι χλιδή, τι κοινωνική ανάλυση αλά Δασκαλόπουλου.  Ελα και συ τώρα με την Λίστα Lagarde…τσσσ, τσσσσ,

ΤΙΤΑΝ. Ως λουμπινιάρης αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, απόλυτα. Στα 1,86 δις ευρώ η αποτίμηση του ομίλου.

Ομως η διοίκηση Παπαλεξόπουλου- Κανελλόπουλου ήθελε Φέσσα για πρόεδρο του ΣΕΒ. Δεν τους έκανε ο Ευάγγελος (Μυτιληναίος).

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μειώνεται η κίνηση στην Αττική Οδό. Σύμφωνοι αλλά το να το…διαφημίζουμε κιόλας εξυπηρετεί- λέω τώρα εγώ- την παράταση της σύμβασης? Μήπως?

ΕΥΡΩΒ. Ξανά παρούσα στον FTSE η μετοχή της Eurobank. Από σήμερα και με άλλον αέρα. Λέω να ΄΄παίξω΄΄ λίγο

μέχρι τα 0,45 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Και Βιοχάλκο ξανά στον 25άρη. Και εδώ έχουν στηθεί πολλά στοιχήματα. Μέχρι τα 4,80 ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ενα καλό φιλαράκι έχει πάρει θέση στην Πειραιώς βλέποντας την για τα 2,10-2,20 ευρώ. Στα 1,80 ευρώ και δεν ξέρω εάν και πως θα μπορούσε να επηρεάσει η υπόθεση με τον Αντρέ.

ΔΡΟΜΕΑΣ. Κατέβαινα χθες βράδυ, αργά, την Κηφισίας και είδα φώτα στα γραφεία του Δρομέα. Και θυμήθηκα πάλι την ανανέωση της συμφωνίας με τον Βαράγκη για την αραβική αγορά. Στα 0,24 ευρώ και στα 8,37 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία τι κίνδυνο να έχω. Αλλωστε μας είχε δώσει ένα 8% τελευταία.

ΑΡΑΙΓ. Στα 8,29 ευρώ η τρέχουσα, στα 8,65 ευρώ η ΄΄υψηλή΄΄ από τις 28/5. Δοκιμασμένο δρομολόγιο.

MLS. Making Life Simple, και στα 4,62 ευρώ με ΄΄νέο ιστορικό υψηλό΄΄. Respect στον πλοηγό Καματάκη.

Και να σκεφτεί κανείς, πως δεν τον έχω δει καν από κοντά τον επιχειρηματία. Μην παρεξηγούμεθα δηλαδή…

ΕΥΔΑΠ. Θα έχουμε πρόβλημα σήμερα με το…δίκτυο αποχέτευσης. Για sotto τόχουν το χαρτί. Το νου σας…  

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. Οταν είχαμε γράψει Γιάννη μας εδώ στον lobbystas για την θέση του Επιτρόπου, όπως άλλωστε εσύ ο ίδιος είχες εκμυστηρευθεί σε κοινό γνωστό μας, είχα μάθει πως είχες…κακιώσει.

Βλέπεις τι σου έμελλε, μέχρι ο Σίμος Κεδίκογλου να βγάζει ανακοινώσεις- διαψεύσεις ΄΄σου΄΄ πίσω από την πλάτη σου. 

(*) χωρίς ΛΟΥΜΠΙΝΙΕΣ χθες παρ΄ οτι η μαρκέτα έβγαζε φωτιές αλλά συζητείτο στη Βουλή η ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον τρόπο, που παραχωρήθηκε η ψηφιακή εκπομπή στην Digea, έναντι… πινακίου φακής.

Της κακομοίρας έγινε με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο (καθότι ο έτερος Μιχάλης ο υπουργάρας ο και ΔΕΝ πρόλαβα να διαβάσω το Μνημόνιο αλλά την υπογραφή μου την έβαλα φαρδιά- πλατιά είναι πολυαπασχολημένος) να μην προλαβαίνει να μαζεύει τα ασυμμάζευτα.

   Τα πρακτικά, που έχει στα χέρια του ο lobbystas βρίθουν ενδιαφερόντων στοιχείων…