ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, με μέτριο ελληνικό (*)

by on 29 May 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Μαίνεται ο ΄΄πόλεμος΄΄ εξουσίας των 28 ηγετών της Ε.Ε με το Ευρωκοινοβούλιο. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη εάν δεν περάσει τελικά η πρώτη επιλογή του Βερολίνου. Σταθεροποιητικά σε υψηλά έτους οι ασιατικές αγορές, μικρή διόρθωση στην Wall, συντήρηση κοντά στα νέα ιστορικά υψηλά για τον DAX. Ολο και δυναμώνουν τα ΄΄όργανα΄΄ στο Παρίσι.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Οι αναλυτές βρίσκουν καλύτερα των προβλέψεων τους τα αποτελέσματα της Εθνικής. Στο παιχνίδι η επόμενη ημέρα και για την Finansbank. Στα 2,46 ευρώ η μετοχή, χρειάζονται λίγη προσοχή τα 2,50-2,52 ευρώ σήμερα.

ALPHA BANK. Διεύρυνε λίγο την ΄΄ ψαλίδα΄΄ από την τρίτη ΕΤΕ. Ωφελήθηκε και από την ένταξη στον Stoxx 600.

ΕΤΕ vs Alpha Bank. Ανοδικό μπάσιμο για τη μετοχή της ΕΤΕ και μικρές απώλειες για την Alpha Bank. Στις λεπτομέρειες η διαφορά των δύο με ΕΤΕ στα 8.87 έναντι 8,91 δις ευρώ.

ΟΠΑΠ. Άψογο το παιχνίδι των insiders, πίεση χαμηλότερα προχθές, τράβηγμα από την αρχή της χθεσινής συνεδρίασης. Εδωσε χρήμα εχθές ο Οργανισμός, πολύ χρήμα. Σας το είχα πει πως εκτός των άλλων έρχεται και Mundial. Για ρίξτε μία ματιά τι λέει η Goldman Sachs για την Βραζιλία…σημειωτέον, πως ο αμερικάνικος οίκος έχει χτίσει θέση για τελικούς πελάτες του από τα 11-11,20 ευρώ. Τα 9,8 ευρώ βλέπει η Alpha Finance.

ΕΛ.ΠΕ. Περίεργες καταστάσεις. Μέχρι και τα χαμηλά της Δευτέρας 19 Μαίου το ΄΄χαρτί΄΄ το ΄΄σάπιζαν΄΄ , έκτοτε πηγαίνει ΄΄σφαίρα΄΄ Κυκλοφορούν διάφορα για το ποιός ενίσχυσε περαιτέρω την θέση του και τι παίχτηκε στα ΄΄χαμηλά΄΄ των 5,11 ευρώ στις 16/5.

Θέλει ψάξιμο…υπομονή Πάσχο.

ΕΛ.ΠΕ ΙΙ. Πάντως το χαρτί είναι long, το βλέπετε και για σήμερα-αύριο.

ΤΕΝΕΡΓ vs ΓΕΚάρα. Σε αυτή την φάση όντως ΤΕΝΕΡΓ, στα 4,25 ευρώ με την αποτίμηση να φτιάχνει και άλλο.

Q1. Για να δούμε τα αποτελέσματα και των Alpha Bank, Πειραιώς.

INFO QUEST. Εξοδα και αμοιβές διοίκησης…ούτε πολιτικό λόγο να εκφωνούσε χθες ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ.

ΤτΕ. Για να δούμε τι θα ακολουθήσει από την πλευρά του ΔΟΛ/ Σταύρακα. Πόσα είπες πως είναι τα μύρια των υποχρεώσεων του Ομίλου στις τράπεζες, ΠΟΣΑ? και εξυπηρετούνται όλα τακτικώς και εμπροθέσμως?

Εάν υποθέσουμε, πως τελικά φεύγει ο Προβό από την ΤτΕ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα πάει. Εσείς τι λέτε, στην υποθετική πάντα περίπτωση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στους μεγαλοεργολάβους τα ΕΣΠΑ, α πα πα, δεν το πιστεύω.

Το Υπουργείο- ο ανεκδιήγητος κ. Χρυσοχοίδης- ΄΄πάγωσε΄΄ τα προγράματα για μικρομεσαίους, γεμίζοντας την Ελλάδα με έργα ΄΄φαντάσματα΄΄ που δίνονται με απ΄ευθείας αναθέσεις.

ΕΥΑΘ. Γράφει ο μαχητικός Σάκης Αποστολάκης, από τη Θεσσαλονίκη, για την χθεσινή συγκέντρωση κατά της πώλησης του νερού έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ. Καταγγελίες και κατά της ισραηλινής MEKOROT. Ποιά είναι η MEKOROT? η ισραηλινή εταιρεία που κατηγορείται για το απαρτχάιντ νερού στην Παλαιστίνη. Πως είπατε?

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Πάσχο μου, μήπως έχει πάρει κάπου το μάτι σου την κ. Κεφαλογιάννη? Να μας εξηγήσει τι γίνεται με την δραματική μείωση αφίξεων κυρίως από την  Ρωσσία? Τι έλεγε ο Μουζενίδης πρόσφατα σε κλειστό του κύκλο, σημειωτέον πως η Ellinair ξεκίνησε πρόσφατα δρομολόγια σε προορισμούς της Ρωσσίας και Ουκρανίας.

ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Θα επαναλειτουργήσουμε μόλις αρθούν τα προβλήματα…

LAMDA DEVELOPMENT. Φίλος τον οποίο εμπιστεύομαι με έχει βάλει στην…πρίζα με την Lamda και κάτι προγράμματα της περιφέρειας. Με την αμκ όλα καλά?

 (*) στην βεράντα του σπιτιού μου νωρίς-νωρίς. Ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες βλέπετε.

Καλά κουράγια σε γονείς και στα …βλαστάρια μας.

 σ.σ. συμμορφώθηκες Πάσχο μου, συμμορφώθηκες…βελτιώνονται τα γούστα σου.

– ο λουμπινιάρης.-

Εκτός χρόνου λόγου τεχνικοί προβλήματος. Την κατανόηση σας, όπως και του Λουμπινιάρη, που έχει δώσει pre opening το ρεπορτάζ.