ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, με μέτριο ελληνικό, σήμερα τελευταία συνεδρίαση για τον Ιούνιο.

by on 30 Ιουνίου 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Ψηλά, αρκετά ψηλά ΄΄παίζει΄΄ και στα ελληνικά ΜΜΕ το θέμα της Βουλγαρίας. Γραμμή πίστωσης 3 δις λέβα από την Κομισιόν, τρεις συλλήψεις για την ΄΄επίθεση΄΄ στις τράπεζες. Να φταίει η προσπάθεια σύμπλευσης της Σόφιας με τη Μόσχα στο θέμα του αγωγού? Μα αφού παρενέβησαν οι Βρυξέλλες και έκαναν πίσω οι γείτονες.

Ιδρυση χαλιφάτου σε Ιράκ- Συρία από τους τζιχαντιστές. Οι χάρτες με κατατμημένη την ευρύτερη περιοχή σε κρατίδια, χαλιφάτα  κ.λ.π (που είχε πρωτο- παρουσιασθεί το 2009 σε κλειστή ενημέρωση του ΝΑΤΟ) μοιάζει σαν την… κινούμενη άμμο της Μέσης Ανατολής. Σε…καλό δρόμο είμαστε.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Προσώρας οι έλληνες τραπεζίτες διαρρέουν, πως η τραπεζική κρίση στην Βουλγαρία ευννοεί τις ελληνικές τράπεζες, καθώς μεταφέρονται κεφάλαια από τις ΄΄προβληματικές΄΄ βουλγαρικές στις λιγότερο ΄΄προβληματικές΄΄ θυγατρικές των ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

Αραγε εάν ζητήσουμε αρμοδίως- επίσημα στοιχεία από την ΕΕΤ ή την ΤτΕ θα μας δώσουν, Πάσχο μου? Τι λές…

ΕΛΛ.ΤΕΧ. Στη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Ελληνική-  Τεχνοδομική Ανεμος, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ για τη διετία 2014 – 2015, θα αξιοποιηθούν τα περίπου 40 εκατ. ευρώ που αντλεί η εταιρεία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Η διοίκηση του ομίλου υποστήριξε την Παρασκευή πως αναζητεί πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης στο εξωτερικό για την υλοποίηση των επενδύσεων στον τομέα των αιολικών, αλλά και στους άλλους τομείς δραστηριοποίησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στα 734,56 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Αναπόφευκτη η είσοδος ξένων και στην ΑΝΕΜΟΣ και τον Ομιλο.

Νομοτελειακά αναπόφευκτο.

ΜΑΙΛΛΗΣ. Διάβαζα για την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΜΑΙΛΛΗΣ και θυμάμαι χρόνια πριν τα μεγάλα όνειρα του Μιχαήλ Μαίλλη, την υποχώρηση, τις αστοχίες του επιχειρηματία, τα λάθη κ.λ.π

Θυμάμαι επίσης πως ένα φεγγάρι και λόγω γερμανομάθειας έπαιζε σε μία πρωτοβουλία επιχειρηματιών για να βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο.

FLEXOPACK. Από την άλλη θυμάμαια, επίσης χρόνια πριν, πόσο μετρημένα και μεθοδικά κινούνταν σε σχετικά παρεμφερή τομέα (συσκευασία) ο Σταμάτης Γκινοσάτης. Και που είναι η Flexopack πλέον.

F F GROUP. Στα 36 (από τα 33 ευρώ) ανεβάζει τον πήχη η Wood Company. Σύσταση για ΄΄αγορά΄΄.

MIG. Ηθελα να γράψω κάτι μέσα στο Σ.Κ για την κόντρα κίνηση της Παρασκευής, για την αναβάθμιση της Φράγκου, για τις νέες ισορροπίες στον όμιλο. Ηθελα… αλλά, εν πάσει περιπτώσει τα 0,50 ευρώ τα θεωρώ πλέον στήριξη από  αντίσταση για τη μετοχή.

ΕΤΕ. Ο Πετράν/ bankingnews δίνει από την πλευρά του- προφανώς έχει τους λόγους του, δεν με αφορούν- την εξήγηση σε αυτό που εμείς εδώ στο lobbystas φωνάζουμε εδώ και καιρό για την επαν-ισχυροποίηση της πλευράς Τουρκολιά.

Το b/n τα ρίχνει όλα στον Λάτση ΄΄φωτογραφίζοντας΄΄ όμως τη μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή έχει να κάνει με τον ευρύτερο σχεδιασμό των δανειστών για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ κατάσταση στην χώρα, που προβλέπει ΄΄απίθανα σενάρια συγκυβέρνησης΄΄.

Οπως λένε οι γερμανομαθείς- τύπου Πάσχου- στον grosse koalition ας αναζητηθεί ένας από τους λόγους της επαν- ισχυροποίησης του Αλεξ. Τουρκολιά.

ΤΕΝΕΡΓ. Ο.κ  το MoU δεν σημαίνει, πως έχει κλείσει η συμφωνία με τους δύο κινεζικούς κολοσσούς.

Ομως ο μετρ που έχει αναλάβει είναι ίσως ο μόνος, που παίζει με τις συγκριτικά περισσότερες πιθανότητες.

Τα 4-4,02 ευρώ σαν αντίσταση θα πρέπει να υπολογίζονται βραχυπρόθεσμα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Σε μία ρηχή αγορά, όπως το ΧΑ, είναι εύκολο όταν θα σταματήσουν να πουλάνε τα 2-3 hedge funds να ΄΄γυρίσεις΄΄ τη μαρκέτα πάνω με συναλλαγές 85-110 εκατ. ευρώ.

ΑΡ.ΑΙΓ. Σας έχω…σκοτίσει με το ΑΡ. ΑΙΓ. Ομως η βαφτισιά μου δεν μ΄αφήνει να ΄΄αγιάσω΄΄ , κάτι μου έλεγε η νεαρά για συνάντηση του κυρ Θόδωρου με ξένο πολύ μεγάλο παράγοντα του κλάδου, που τελευταία έχει κάνει το Φραγκφούρτη-Αθήνα κάτι σαν Κυψέλη- Παγκράτι. Στα 500 εκατ. ευρώ η αποτίμηση, τι να λέμε τώρα.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Μου έλεγε γνωστός με 2 μονάδες στην Χαλκιδική πως λόγω των εξελίξεων σε Ουκρανία κ.λ.π οι αφίξεις από Μόσχα έχουν περιοριστεί κατά 30%. Ακριβής ή μη ο γνωστός θα σας γελάσω.

Υποθέτω, πως θα είχε παρέμβει η κ. Κεφαλογιάννη εάν κάτι δεν πήγαινε καλά.

ΛΑΜΔΑ Δ. Στα ύψη από σήμερα με 20% στα 0,36 ευρώ.

ΤΕΧΝ.ΟΛΥΜΠ. Α ρε Στέγγοι…αθάνατοι. Δεν κατέχω από ξενοδοχειακά αλλά γνωστοί που ξέρουν υποστηρίζουν πως ο ενδιαφερόμενος αγοραστής είναι πολύ μεγάλο όνομα.

Το ταμπλώ κοιτάζω και θυμάμαι κάτι καλπασμούς από το παρελθόν. Σούζα το αλογάκι.

ΤΖΙΡΟΣ. Χαμηλός, πολύ χαμηλός ο τζίρος. Και το 76% στις τράπεζες, πάλι.

άντε και καλή εβδομάδα,

– ο λουμπινιάρης.-

Be the first to comment!
 
Leave a reply »