ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, με διπλό μέτριο ελληνικό Κετσογιάν.

by on 14 Μαΐου 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Ο Μ. Ντράγκι χρωστάει μια μεγάλη έκπληξη, όπως εκείνη του Ιουλίου του 2012. Η ΕΚΤ έχει δύο βασικές επιλογές για να αυξήσει την παραγωγή γρήγορα και τον πληθωρισμό αργά. Αλλιώς, η κρίση θα επιστρέψει σύντομα.

Ποιός το υποστηρίζει αυτό? ο γνωστός Martin Wolf.

ΚΙΝΑ – ΗΠΑ. Βγήκαν τα…μαχαίρια από τα…θηκάρια, λέτε? Βαρύτατες κατηγορίες του Πεκίνου κατά της GlaxoSmithKline.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. Συνεχίζονται οι…αποκαλύψεις των ξένων για την Ελλάδα, στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές. Ο αμερικανός πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθυ Γκάιτνερ επιμένει συμπληρώνοντας πως σχέδιό του για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη του είχε παρουσιάσει ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Best Seller στην Ελλάδα το βλέπω το βιβλίο του «Stress Test» που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Θα καταφέρει να το φέρει ο Λιβάνης?

ΜΑΡΚΕΤΑ. Ανοδικά ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να αντιδρά μέχρι τις 1.178 για να γυρίσει στα χαμηλά των 1.153 και να κλείσει στις 1.160 μονάδες.

ΓΔ. Με μικρό καθοδικό χάσμα ξεκίνησε σήμερα προς τις 1.159 μονάδες. FT25. Από τις 373 μον. και με τους δύο δείκτες να ΄΄δοκιμάζουν΄΄ από νωρίς τις σημαντικές στηρίξεις τους.

ΧΑΡΤΟΥΡΑ. Να περάσει το rebalancing και της Εθνικής και μετά να δούνε οι τραπεζίτες τι θα κάνουν με τη χαρτούρα δις μετοχών που έχουν γεμίσει τράπεζες και αγορά. Ηδη ακούγονται οι πρώτες εκτιμήσεις για reverse split και σχέσεις αναλογίας 1/10 και άλλα διάφορα.

ΤΧΣ. Αραγε αυτοί του ΤΧΣ που έχουν…εξαφανισθεί, όλα βαίνουν καλώς?

Ε.ΚΕΦ. Αραγε αυτοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχουν…εξαφανισθεί, όλα βαίνουν καλώς?

Μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής, πως ΘΑ ψάξει την υπόθεση των ανοιχτών/ακάλυπτων πωλήσεων στη μετοχή της Eurobank, πως εάν διαπιστώσει κάτι το μεμπτόν ΘΑ και bla, bla, σε ποιό σημείο βρισκόμαστε. Εννοώ η έρευνα που διενεργεί ήδη εδώ και μία εβδομάδα η αρμόδια υπηρεσία σας κ. Μποτόπουλε, σύμφωνα με την ανακοίνωση σας πάντα. Σε ποιό σημείο βρίσκεται…? Ο.Κ.

MIG. Εχει ΄΄φαγωθεί΄΄ από νωρίς ο Πετράν/ bankingnews για το μέγα- deal που έρχεται για τη MIG. Στρατηγικός επενδυτής αποκτά το 20% γράφει το b.n και άντε να ανακοινωθεί γιατί τις δύο τελευταίες ημέρες έχω ακούσει από ΄΄έμπιστους΄΄ ανθρώπους τα τελείως άσχετα μεταξύ τους.

Στα 0,484 ευρώ το χαρτί πάντως, με λίγη πιεσούλα.

ΕΤΕ. Εχει να γίνει σήμερα ο σχετικός χαμός. Προς τα 2,40 ευρώ άνετα το βλέπω το χαρτί. Το πολύ το short πολλοί αγάπησαν τον shortάκια…?

ΟΠΑΠ. Θα βάλει και σήμερα πλάτη, όσο μπορεί. Τρέχει το διαφημιστικό για το ΣΚΡΑΤΣ και απ΄ ότι μαθαίνω από την ΕΔΕΕ το budget είναι μειωμένο κατά 60% σε σχέση με πέρυσι. Θυμόσαστε που σας έλεγα ότι οι τσέχοι έμαθαν πολύ γρήγορα τι παίζει με διαφημίσεις, χορηγείες, pay rolls, χάρες κ.λ.π. Εδώ κοτζάμ έμπιστο του Σωκράτη και τον ΄΄παραίτησαν΄΄ κομψά.

ΜΥΤΙΛ. Το…φοβόμουν το ρημάδι το 5άρι μπροστά. Στα 5,99 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου. Από τη Δευτέρα μέχρι και πριν λίγο το ΄΄δοκιμάζει΄΄ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Εάν…γλυστρήσει κινδυνεύει με διόρθωση μέχρι τα 5,39 ευρώ (από τις 28/29 Ιανουαρίου). Τεχνικά αρνητικό ενδεχόμενο.

Θέλω να πιστεύω, πως σήμερα θα δώσει κλείσιμο πάνω από τα 6,05 ευρώ για να ηρεμήσουν κάποιοι γνωστοί.

ICAP. Ενδιαφέρουσα έρευνα της ICAP δείχνει βουτιά 25% στην κατανάλωση καλλυντικών στην εγχώριο αγορά.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Στα 7,17 ευρώ πριν λίγο με μερικές δεκάδες κομμάτια. Ανεπανάληπτη βουτιά από τα τελευταία υψηλά, καθώς στις 8/5 είχε κάνει ενδοσυνεδριακά μέχρι και 7,83 ευρώ. Διόρθωση με ελάχιστα κομμάτια, τζίρο.

ΟΔΙΕ- ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Διαβάζω σε θέμα του Φώτη Κόλλια (το κατέχει το θέμα…) πως την ώρα που η Intralot  θα είναι, πιθανότατα, ο μοναδικός υποψήφιος στο διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για το ιπποδρομιακό στοίχημα, η εταιρεία διεκδικεί περί τα 25.000.000 ευρώ από τον ΟΔΙΕ, ενώ έχει δεσμεύσει το ακίνητο που διεξάγονται οι ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο.

ΤΑΙΠΕΔ. Ετσι το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται προ διπλής εμπλοκής, αφού από τη μία πλευρά θα βρεθεί να εισπράττει για το δικαίωμα διεξαγωγής του ιπποδρομιακού στοιχήματος χρήματα που θα έχει δώσει λίγο νωρίτερα το δημόσιο στην Intralot έναντι οφειλών του ΟΔΙΕ.

Είσαι μεγάλος ρε Σωκράτη, τρισμεγιστοτεράστιος λέμε. Δεν παίζεται ο παράγοντας. Από παντού ΄΄δεμένους΄΄ .

Στα 2 ευρώ το χαρτί αλλά δεν βλέπω πολύ κίνηση, μόλις 7-8 χιλιάδες κομμάτια έχει κάνει.

ΓΥΡΙΣΜΑ. Θετικά ΄΄γύρισε΄΄ η αγορά μετά τις 11.00 με τον ΟΠΑΠ πράγματι να έχει βάλει πλάτη.

ΑΧΕΠΕΥ. Μαθαίνω, πως λύθηκε (ή λύνεται ) το προβληματάκι με την μία από τις δύο ΑΧΕΠΕΥ (της πρώτης 10άδας) που…ξέμειναν από καλύψεις. Πάλι ο ένας έβαλε το χέρι στην…τσέπη, όμως οι άλλοι τι έχουν…καβούρια ?  

ΣΥΝΕΓΓΥΗΤΙΚΟ. Να θυμηθούμε Πάσχο μου να ρωτήσουμε τον el Mago κάτι αποριούλες που υπάρχουν για το Συνεγγυητικό.

Α ! και να τηλεφωνήσεις στον φίλο σου τον κ. Μποτόπουλο να μας ενημερώσει σε ποιό σημείο είναι η έρευνα.

Τα έβαλες και συ ρε Πάσχο με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ, τον αριστερό-φιλότεχνο, κ. Δασκαλόπουλο.

Και με τα παιδιά της V+O, Βαρβιτσιώτη- Ολύμπιο.

Ούτε ένα bannerάκι και είσαι Μεσσήνιος.

με τις καλημέρες μου…

– ο λουμπινιάρης,

Be the first to comment!
 
Leave a reply »