ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες… με δεύτερο freddo espresso…(*)

by on 24 July 2014

ΑΓΟΡΕΣ. .Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική ημέρα για τα ευρωπαικά χρηματιστήρια η Τετάρτη, μάλλον το σερί θα συνεχιστεί και σήμερα. Για αύριο Παρασκευή & τέλος της εβδομάδας, βλέπουμε. Νέα ιστορικά υψηλά για τον S&P στην Wall Street. Τον… αδιόρθωτο έχει ο αντιπροσωπευτικότερος δείκτης της Wall.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Αντιθέτως το ΧΑ χάνει και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική αφορμή για να ξεκολλήσει από τις 1.160 μονάδες.

Το πρόβλημα παραμένει στις τράπεζες αν και 2-3 ξένοι παραμένουν σταθερά πωλητές στον ΟΤΕ. Λέτε να είναι το short του Πάσχου, ο οποίος έχει παίξει τον lobbystas σε short ΣΜΕ του Οργανισμού.

ΠΡΟΒό. Ο Προβό ξέρει πολλά, πάρα πολλά Πάσχο μου. Σπεύδει να προλάβει το σύστημα και στέλνει τα προειδοποιητικά μηνύματα του. Πολλά τα μέτωπα, που χαίνουν από τον Ευ. Βενιζέλο μέχρι τον Σπ. Λάτση.

Προφανώς με την ΄΄κακουργηματική απιστία΄΄ κάποιοι σπεύδουν να προλάβουν ενδεχόμενες εξελίξεις. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Γράφει ο Πετράν/ bankingnews πως μία από τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες έχει γνωστοποιήσει ΗΔΗ στην DG Com πως προτίθεται να πάει σε αμκ. Τι σου λέει αυτό εσένα Πάσχο μου, ποιόν τραπεζίτη μπορεί να ΄΄φωτογραφίζει΄΄ ο ενημερωμένος σε αυτά τα ζητήματα Πετράν. Σωστά. Μου είπε και 2-3 αυτονόητα ( που ωστόσο δεν τα είχα σκεφτεί) ο el Mago και απαντήθηκαν κάποια ερωτήματα. Γιατί πιέζονται οι τιμές των τραπεζικών μετοχών, ποιά είναι η τράπεζα που επιδιώκει να πάει σε αμκ, για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών που θα ανακοινώσει η ECB τον Νοέμβριο (?) και θα είναι διαχειρίσιμες και από το εγχώριο σύστημα.

Αρα κάτι παραπάνω ξέρει και έχει δίκιο η Αναστ. Σακελλαρίου. Εάν ξέρει λόγω καλού inside μαγκιά της και καλά κάνει και περνά το μήνυμα.

ΕΘΝΙΚΗ. Ισχυρή όσο ποτέ η πλευρά Τουρκολιά, αυτό διατείνεται η πηγή μου στην Κοτζιά. Ανάσα όμως η μετοχή δεν λέει να πάρει.

EUROBANK. Ο.Κ όλα βαίνουν καλώς.

ALPHA BANK I. Το κτήριο που στεγάζονται τα κεντρικά του Ομίλου (Alpha Bank/ Εμπορική) στην Πάτρα έχει μισθωθεί όντως από εταιρεία συμφερόντων Κατ. Πελέκη (πρώην σύζυγος Γ. Βουλγαράκη). Αληθεύει πως η εταιρεία είχε λάβει δάνειο για να πάρει το συγκεκριμένο κτήριο έχοντας εκ των προτέρων εξασφαλίσει την μίσθωση του στην τράπεζα (η πηγή μου αναφέρεται σε 15ετή μίσθωση). Και το άλλο κτήριο-γραφείων της Alpha Bank επίσης στην Πάτρα, που φέρεται να εκμισθώνεται από εταιρεία ή την ίδια την κ. Σημίτη, σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού?

Οι πληροφορίες είναι ελεγμένες 1.000% ας μην με βάζουν στον κόπο οι διάφοροι να ψάχνω στην Πάτρα καλοκαιριάτικα γιατί ξέρουν, πως ξέρω. ΟΚ.?

ALPHA BANK II. Οταν διορίσθηκε ο Βασ. Ράπανος (μετά την αποχώρηση Γ. Κωστόπουλου) στην Alpha Bank ακούστηκε, πως πρόκειται για προληπτική κίνηση ΄΄αριστερού άλλοθι΄΄ στην περίπτωση που αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς εάν έρεθει ο ΣΥΡΙΖΑ, μας λέει ο el Mago, το πρώτο-δεύτερο που θα κάνει θα είναι οι αλλαγές στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών. Εξω Τουρκολιάδες (εύλογα), έξω και άλλοι τραπεζίτες. Λέτε να σχετίζεται με αυτά τα σενάρια και η πληροφορία (που επιμένει ) για Δημ. Μαντζούνη?

ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΣΑΛΛΑ. Είναι δυνατόν ένας ευφυής παίκτης, όπως ο Μίχαλος, να μην προνοεί για το ενδεχόμενο που αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ? Αδιανόητο, μου φαίνεται. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση του, σωστά, θα σπεύδατε να επιδιώξετε τη δραστική μείωση της συμμετοχής του ΤΧΣ (δλδ του Δημοσίου) στο μ.κ της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τι θα κάνατε, σωστά, αμκ. Αρα θα επιδιώκατε να κάνετε αμκ σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, σωστά, όπερ…

ΤΕΝΕΡΓ. Την Ενεργειακή δεν την βλέπω σαν ενεργειακό και μόνο βραχίονα του ομίλου αλλά σαν ομπρέλλα- ας πούμε κάτι σαν holding- όπου θα στεγασθούν ένα σωρό δραστηριότητες και τομείς.

Αρα τα 420 εκατ. ευρώ τα θεωρώ πολύ λίγα μπροστά σε αυτό, που θα μπορούσε να μεγεθυνθεί η ΤΕΝΕΡΓ σε 9-12 μήνες. Η πηγή μου λέει για ΄΄δίπλωμα΄΄ σε ένα χρόνο και σπάνια πέφτει έξω, τόσα χρόνια που την ξέρω.

ΑΡΑΙΓ. Καλά ενημερωμένη πηγή μου μεταφέρει πως η Αεροπορία Αιγαίου κατεβαινει στον διαγωνισμό για την Cyprus με τις ευλογίες των γερμανών. Φαντάζεστε το Βερολίνο να αφήσει τις Κυπριακές να περνούν στον έλεγχο λέω ΄γω τώρα ρωσικής εταιρείας ή αραβικής.

Ετσι λέει η κοινή λογική. Αλλωστε ο Θεοδ. Βασιλάκης τελευταία έχει επισκεφτεί την Φραγκφούρτη 2-3 φορές, όπως μου έχουν πει.

Θα δείξει…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ετσι Πάσχο μου, ΄΄κάρφωνε΄΄ τους εσύ με τις πωλήσεις μετοχών κ.λ.π , να εκνευρίζονται αυτοί, να ΄΄φουντώνει΄΄ το χαρτί. Εχω πάρει θέση long για πάνω από τα 4 ευρώ, ΑΝΕΜΟΣ το χαρτί σου λέω.

ΑΛΦΑ τπ. Μου είπαν να το προσέξω σήμερα. Φίλος της ΄΄υπόγας΄΄ μου είπε για τα 1,55-1,60 ευρώ. Σε δίδυμο με τη μετοχή για τα 0,620 ευρώ.

MLS. Μην με ρωτάτε για τα MLS, τα χουμε ΄1.000πει Making Life Simple. Στα 4,59 με υψηλό στα 4,69 ευρώ.

Καματάκης και ασφαλής πλοήγηση.

ΟΛΠ. Προς επικύρωση ο ΄΄φιλικός διακανονισμός΄΄ με την CoSco, ξεκλειδώνει η επένδυση των 220 εκατ. ευρώ.

Οσοι είχαν υποτιμήσει τον ΄΄βαθυπράσινο΄΄ Γ. Ανωμερίτη τραβούν τα μαλλιά τους τώρα. Ο lobbystas είχε προειδοποιήσει τους διάφορους ΄΄χαρτογιακάδες΄΄ δεξιούληδες, που το είχαν σίγουρο.

Και συν τοις άλλοις ΄΄κατάφεραν΄΄ οι μπούληδες να φέρουν στην ίδια πλευρά Ανωμερίτη/Μώραλη- Μαρινάκη.

ΣΚΑΙ. Σημεία και τέρατα μαθαίνω με την υπόθεση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ- ΤΧΣ και διάφορες χάρες του Ταμείου προς την εισηγμένη. Για να βγαίνουν τα στοιχεία σιγά- σιγά…

(*) αφιερωμένο εξαιρετικά στους φίλους μου στα κεντρικά της Alpha, που ξέρω πως παρακολουθούν ανελλιπώς τον lobbystas. Για σας το Blue States/Season Song από τον internetικό echoes.gr. Πολύ chill out, lounge μουσικές από την Θεσσαλονίκη. Τις καλημέρες μας…