ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, με έναν freddo espresso (*)

by on 29 April 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Δεν τις βλέπω να σκιάζονται και ιδιαίτερα οι αγορές από την…κλιμάκωση των κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας. Στις 9.526 μονάδες (+ 0,85%) ο DAX, στις 4.475 (0,25%) ο CAC 40. Μιλάμε για κυρώσεις του…στυλ… Σε αύξηση μερίσματος προχωρά ο πετρελαϊκός όμιλος. Μείωση κερδών και παραγωγής για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η ΒΡ διατηρεί την τοποθέτησή της στη Rosneft παρά τις νέες κυρώσεις του Λευκού Οίκου.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Η ΄΄γυρίζει΄΄ σήμερα, το πολύ αύριο ή…χαμηλώνουμε και κάτω από τις 1.150 μονάδες. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί, που βλέπουν τεχνικά αντίδραση από την ευρύτερη περιοχή των 1.180 μονάδων.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Για να τους βγει θα πρέπει να γυρίσουν τράπεζες κυρίως όμως τα βαριά χαρτιά των ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ.

ΟΤΕ. Αντίδραση χωρίς ΟΤΕ ή ΟΠΑΠ ή με τις δύο μαζύ δεν γίνεται. Για αυτό τα ρέστα όσων ποντάρουν σε αντίδραση σε αυτά τα δύο χαρτιά. Τα 10,90 ευρώ είναι μία αντίσταση για τον ΟΤΕ που αν την περάσει μπορεί και να αλλάξει βραχυπρόθεσμα τάση.

ΟΠΑΠ. Τα 11,45-11,50 ευρώ θελω σήμερα- αύριο στο ενδεχόμενο αντίδρασης.

ΜΥΤΙΛ. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα τα πάει ο Μυτιληναίος. Τα 6,20 ευρώ είναι σύμφωνα με τους ειδικότερους καλό σημείο αναστροφής. Εσύ Πάσχο μου, τι λες.

ΔΕΗ. Τα 10,75-10,80 ευρώ για να τρέξει σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι.

ΕΥΡΩΒ. Για να δούμε τι μπορεί να…κάνει μετά την ανακοίνωση της αλλαγής της σύνθεσης των δεικτών και την αναβάθμιση της στον FΤ25.  Ομως πολύ χαρτί στην αγορά, που θα γίνει πολύ περισσότερο.

ΟΛΠ. Εάν έκανε κομμάτια θα ήταν ιδανική περίπτωση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αλλά που να μπλέκεις. Αποτιμάται στα 453,9 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Εντάξει εμείς λέμε και τα στραβά αλλά μετά την διόρθωση να πούμε και τα καλά. Χρωστά αντίδραση προς τα 3,75-3,80 ευρώ, κατ΄αρχήν. Η την δίνει και συνεχίζουμε ή διορθώνει χαμηλότερα και όντως συμβαίνει κάτι συνθετότερο, που δεν γνωρίζουμε.

ΤΕΝΕΡΓ. Αγοράζεις από τα 4,10-4,15 μετά το χθεσινό άδειασμα ή περιμένεις χαμηλότερα.

NOMURA. Αύξησε την τιμή- στόχο για Εθνική, Πειραιώς, Alphabank. Αναβαθμίζει Eurobank και Alpha.

ΓΕΚ/ΤέΡΝΑ. Αυξάνει την τιμή- στόχο στα 5,3 (από 4 ευρώ) η Eurobank Equities. Να πάρω λίγα Πάσχο μου ή θα θυμηθείς να ρωτήσεις τον φίλο σου τον Φωκίωνα.

ΝΕΡΑ. Ο μεγαλοεπενδυτής Τζ. Σόρος θέλει κατ΄αρχήν ένα από τα δύο ΄΄νερά΄΄. Ευκολότερη θεωρείται η ΕΥΑΘ παρά τις συντονισμένες αντιδράσεις που γίνονται στην Θεσσαλονίκη. Υπέρ του Τζ. Σόρος και ο Γ. Μπουτάρης, σιγά μην…έλειπε από την…Σαρακοστή.

QUAL. Θα το συνεχίσουν το…τραίνο, τι λέτε. Στα 0,70 ευρώ μας είχαν πει, πως θα γίνει η δεύτερη μοιρασιά.

 λίγο βιαστικά σήμερα,

(*)  στο χέρι από το νέο cafe στο ισόγειο του Public, στο Σύνταγμα.

 – ο λουμπινιάρης.-