ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, Με έναν απολαυστικότατο ελληνικό στο Καφέ του Εθνικού Κήπου (*)

by on 30 April 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Κέρδη στη Wall με στήριξη από τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα. Άλμα 5,6% για το Twitter. Ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Προβλημάτισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Παραμένουν οι ανησυχίες για την ουκρανική κρίση

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ STRESS TESTS. Αρχισαν οι πρώτες…βολές ή μου φαίνεται. Η S&P βαθμολογεί αρνητικά το outlook της Deutsche Bank και άλλων 14 ευρωπαικών τραπεζών.

ΕΚΛΟΓΕΣ. Ενόσω πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 25/5 και με όσους περισσότερους μιλάω (εντός & εκτός Ελλάδος) στην πλειονότητα τους εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καταλήγοντας πως θα πρέπει να περιμένουμε, να δούμε και μετά ανάλογα να πράξουμε.

ΕΝΔΕΙΞΗ. Ενδεικτική η ειδική αναφορά για τις πολιτικές εξελίξεις, που περιέχεται στο Ενημερωτικό της αμκ της Eurobank. Διαβάζοντας για δεύτερη φορά σου λύνονται αρκετές απορίες.

MOODY S. Μπορεί προ μηνός να έκανε… ζημιά μεταθέτοντας την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας για τον…Αύγουστο όμως χθες προσέφερε την στήριξη της στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Πάντως τα πρώτα δημοσιεύματα δεξιά- αριστερά με αφορμή τα αυστηρότερα ευρωπαικά stress tests κάνουν ήδη τον γύο της αγοράς. Και σκεφτείτε, πως είμαστε πριν τις εκλογές όπου υποτίθεται πως το Σύστημα, το Βερολίνο επιθυμούν να επικρατεί σχετική ΄΄ευταξία΄΄.

ΟΠΑΠ. Ηδη οι πρώτες ΄΄παραιτήσεις΄΄ έχουν κάνει αίσθηση στον Οργανισμό και την πιάτσα γύρω- τριγύρω. Ανθρωπος του Σωκράτη με ισχυρές πλάτες ΄΄παραιτήθηκε΄΄ , ενώ απ΄ ότι μαθαίνουμε καθημερινά ΄΄κόβονται΄΄ παλληκάρια ομιλαρχών, διαφημιστικών. Δεδομένου ότι η πλευρά, που έβαλε κάποια χρήματα στον ΟΠΑΠ είναι των ξένων- τσέχων και όχι του Τίγρη οι ανακατατάξεις θα έχουν συνέχεια.

Συνεκτιμήστε τις…άσπονδες σχέσεις Μελισσάν- Μαρινάκη.

MEGA. Πολύ στήριξη στον Γ. Αλαφούζο βλέπω τελευταία από το MEGAλο Κανάλι. Τη μία ο Γιαννάκης σε δηλώσεις μετά τον τελικό, την άλλη για το νέο γήπεδο της Λεωφόρου, τη τρίτη για τα σχέδια του Ομίλου.

Κινούμενη άμμος και ο επιχειρηματικός- Mediaκός χώρος, γνωστό αυτό. Να δούμε μετά την 25/5 ποιούς θα ΄΄ρουφήξει΄΄, ποιούς θα ΄΄ξεβράσει΄΄ και ποιοί θα περάσουν…απέναντι.

ΚΑΣΤΕΛΙ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Πάσχο μου εσύ μου τα έλεγες, έγκαιρα. Η μεγαλύτερη κατασκευαστική του κόσμου, η κινεζική CSEC ενδιαφέρεται για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης. Ρωσικός κολοσσός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ε ρε! τι…έρχεται.

ΘΡΑΚΗ. Μιλώντας χθες με φίλους από την περιοχή έμαθα πολλά και ενδιαφέροντα. Θα τα εκθέσουμε τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΟΠΑΠ ΙΙ. Κράτησε χθες τη μαρκέτα. Θα κάνει σήμερα την υπέρβαση των 11,65 ευρώ?

ΜΥΤΙΛ. Δεν αρκεί το χθεσινό ισχνό κλείσιμο. Απαιτείται άμεσα κίνηση πάνω από τα 6,25 ευρώ.

ΒΙΟ. Μια χαρά χθες το ΒΙΟΧΑΛΚάκι, ξαναγίνεται ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Με τζίρο στα 4,43 ευρώ, άντε να δούμε σε τι τιμές θα κάνει την είσοδο του στον FΤ25. O ειδικός διαπραγματευτής έχει αναλάβει άλλα δύο χαρτιά. Το ένα ΄΄τρέχει΄΄ ήδη στο ταμπλώ. Ο λόγος για την FG Europe, που σε χρόνο dt έφτασε τον πρώτο στόχο.

MLS. Το ότι το κράτησε και χθες το χαρτί του ο Καματάκης και η ομάδα του χρήζει αναφοράς. Μπορεί κατά καιρούς να του προσάπτουμε διάφορα ( πως πουλά στα υψηλά, αλλά…) όμως μέχρι τώρα είναι εντάξει με τους μετόχους του.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σε αντίθεση με τους μεγαλομετόχους του Ελλάκτωρα, οι οποίοι φρόντισαν να ρευστοποιήσουν τα της πάρτης τους σε καλύτερες τιμές και έχει ο…Θεός.

Τι να λεμε τώρα.

SARANTIS. Ναι ρε Πάσχο, πολύ με ΄΄πλήγωσε΄΄ το χθεσινό ΄΄χώσιμο΄΄ στο χαρτί. Και ας λέει ο Timothy, έχω βάλει φιλαράκια στα ΄΄καλλυντικά΄΄ και δεν γουστάρω.

ΕΣΥΜΒ. Η μετοχή αρέσει στον φίλο μου τον Δ.Ν από το Παρασκήνιο του ΧΑ/ bankingnews.

ΤτΕ. Πως σας φαίνεται ο νέος στην θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΤτΕ. Για τον Μανώλη (Σταυρουλάκη) ο λόγος. Το παλεύει, πάντως.

άντε…και καλό βόλι.

(*) σήμερα, που δεν μας κυνήγαγε ο χρόνος ήταν σκέτη απόλαυση…μέτριος ελληνικός.

– ο λουμπινιάρης.-