ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Μετά από έναν μέτριο- ελληνικό, στο Καφέ Ιλίσσια στον ηλιόλουστο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.

by on 1 April 2014

ΑΓΟΡΕΣ.   Μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη θα επηρέαζε αρνητικά την εξισορρόπηση της οικονομίας, δήλωσε από την Αθήνα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.   Τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες, έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Μάρτιο, στο 0,5% σε ετήσια βάση από 0,7% τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας τον κίνδυνο αποπληθωρισμού.

Η ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη, επιθυμεί να διατηρήσει τον πληθωρισμό χαμηλότερα του 2%, αλλά κοντά στο ποσοστό αυτό, μεσοπρόθεσμα.

EUROGROUP. Σε…κλοιό, από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Αυξημένη κίνηση και ταλαιπωρία λόγω του ΄΄αποκλεισμού΄΄ τής περιοχής γύρω από το ΖΑΠΠΕΙΟ.

ΕΚΤ. Μαθαύριο…τα σπουδαία.

MOODY΄  S.  Οι αμερικάνικες εταιρείες έχουν συσσωρεύσει ρευστό περίπου ένα τρισ. δολάρια σε τοποθετήσεις εκτός ΗΠΑ για να αποφύγουν την καταβολή υψηλότερων φόρων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της Moody’s που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδουν οι FT, τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα των αμερικάνικων εταιρειών ανήλθαν στο επίπεδο ρεκόρ του 1,64 τρισ. δολαρίων το 2013. Πρόκειται για αύξηση 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Την ίδια ώρα διακρατούν ρευστό 947 δισ. δολαρίων στο εξωτερικό, ποσό που αντανακλά αύξηση 13% σε σχέση με το 2012.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Από τις 1.335 στις 1.340 με την δεύτερη, στο άνοιγμα. Με ΟΠΑΠ στα 11,85, με ΔΕΗ στα 12,10 και λίγες βοήθειες από Frigoglass, Μυτιληναίο, Folli Follie, EXAE.

FT25. Στις 433 μονάδες ο FT25, με + 0,38%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής της DG Com, ο Γ. Κούπμαν θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών. Λογικά εκπλήξεις δεν θα πρέπει να αναμένονται για Πειραιώς, Alpha Bank. Με την Εθνική θα είναι το ενδιαφέρον, καθώς η διοίκηση θέλει να κρατήσει εκτός διαδικασίας κάθε συζήτηση για την Finansbank.

ETE. Συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά βραχυπρόθεσμα έναντι των άλλων δύο μετοχών του FT25.

ΤΖΙΡΟΣ. Περισσότερος από τον μισό τζίρο (συνολικά 112 εκατ. ευρώ) άλλαξε χέρια χθες σε μετοχές και warrants των Πειραιώς και Alpha Bank.

ΔΕΗ. Μπορεί να ευνοηθεί, βραχυπρόθεσμα, λόγω μόχλευσης με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη ΄΄μικρή ΔΕΗ΄΄ .

AS CO. Τριπλασιασμός κερδών το 2013, στα 437 από 213 χιλιάδες ευρώ τα καθαρά κέρδη. Συνολικός δανεισμός 2,9 εκατ. ευρώ, στο ταμείο της επιχείρησης 4,63 εκατ. ευρώ. Για να την δούμε λίγο σήμερα.

ΕΛΤΡΑΚ. Η εταιρία κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών στα 88,1 εκατ., να διπλασιάσει τα EBITDA στα 6,95 εκατ. και να μετατρέψει τις προ φόρων ζημίες του 2012 (-1,95 εκατ.) σε κέρδη ύψους 2,76 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον το turn around της εισηγμένης.

ΕΤΕ τπ. Ισχύει, ότι και τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις. Επαναφορά προς τα 1,35-1,40 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Το χθεσινό ΄΄πέταγμα΄΄ του Σαράντη, κρατήστε το. Εγινε με πολλά κομμάτια και με ισχυρό αγοραστή, το όνομα του οποίου ή θα μας πουν τα αδέλφια ή θα το ΄΄βγάλει΄΄ ο lobbystas στον αέρα.

MIG. Πλέον κάνει αυξημένες συναλλαγές πάνω από τα 0,53 ευρώ.

ΓΕΚάρα. Γερά πάλι πάνω από τα 4 ευρώ. Γίνεται δεύτερος…Μυτιληναίος ο Ομιλος Γ. Περιστέρη- Ν. Κάμπα.

ΜΜΕ. Νομίζω, πως σήμερα θα κάνουν λίγο…κράτει. Για…ξεκάρφωμα, από τη στιγμή που τους έχει βγάλει στον αέρα ο lobbystas.

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ. Πάσχο μου άραγε να απάντησε ο πολυπράγμων Μιχ. Χρυσοχοίδης στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μαθαίνω, πως η νεαρά δεν καταλαβαίνει από…χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και ψάχνει και τα ομολογιακά του ΠΗΓΑΣΟΥ. Σύντομα θα σου έχω νέα, Πάσχο μου.

Τα νέα δάνεια έρχονται για να καλύψουν ( μέσω αναχρηματοδότησης) τα παλιότερα. Να υποθέσω δλδ, πως τα παλιότερα ΔΕΝ έχουν τις δέουσες καλύψεις- εγγυήσεις και πρέπει να ΄΄σκεπαστούν΄΄ .

LAMDA DEV. Mε διόρθωση -1,54% στα 6,59 ευρώ.

Για την επιμονή Λάτση να ΄΄χτυπήσει΄΄ το Ελληνικό και τι σημαίνει η επιστροφή του ΄΄ελβετού΄΄ σας είχα μεταφέρει όσα σοφά μου είχε αναλύσει ο el Mago. Πολύ μπροστά ο παίχτης…

ΕΥΔΑΠ. Προσοχή στην ΕΥΔΑΠ, τώρα που πιάνει τα 9 ευρώ.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Αντε και Δήμαρχος Πειραιά, ρε…γαύρε. Στην περίπτωση, που όντως κατέβει υποψήφιος με τι ελάχιστο ποσοστό είστε ικανοποιημένοι, εκεί στην Θύρα 7 και στο Porto Leone.

Μια χαρά σας βλέπω, Πειραιωτάκια.

σ.σ αξίζει τα λεφτά της μία βόλτα από το Καφέ- Ιλίσσια,  του Βυζαντινού Μουσείου.

 Άλλη Αθήνα, κουκλάρα,

 άντε και καλό μήνα.

– ο λουμπινιάρης.-