ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες, …και καλή εβδομάδα. Με ζεστό καφεδάκι, σήμερα.

by on 28 April 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Δεύτερος γύρος κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας, από σήμερα. Συντηρούνται αρκετές εστίες έντασης στα ανατολικά της Ουκρανίας. Κατά πάσα βεβαιότητα θα πάει έτσι- οπωσδήποτε μέχρι τις ευρω- εκλογές- και βλέπουμε.

Καλή, πολύ καλή πηγή μας στα ενδότερα της ECB μας μεταφέρει τελείως διαφορετικά μηνύματα από αυτά, που προβάλλονται μέσω των συνεχών δημοσκοπήσεων.

Στο κέντρο της Τράπεζας εξετάζονται 2-3-4 εναλλακτικά σενάρια και όχι μόνο για την Ελλάδα. Στα υπόψη.

DAX. Προσπάθεια ανοδικής εκκίνησης του DAX προς τις 9.422 μονάδες. Είχε προηγηθεί σημαντική διόρθωση την Παρασκευή 9από τις 9.502 μέχρι τις 9.365 μον. ). Διαβάζω πως τα stress tests της ECB θα είναι τα αυστηρότερα δυνατά. Εάν, λέμε εάν, από Νοέμβριο προβλέπεται γενικό ξεκαθάρισμα.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Υπάρχει έστω ένας, ο οποίος ρισκάρει την εκτίμηση πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα 4 ΄΄ελληνικά΄΄ συστημικά μαγαζιά δεν θα χρειαστούν περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση.

Είναι γνωστό τοις πάσι το τι γίνεται στα… ενδότερα των χαρτοφυλακίων.

Τα… καλύτερα έρχονται και σε παντελώς διαφορετικό πολιτικό σκηνικό εκτιμούν γνώστες του παρασκηνίου.

Ισχνή προσπάθεια στο ΧΑ με τον ΓΔ προς τις 1.225 και τον FT25 προς τις 395 μονάδες. Με μέτριες συναλλαγές.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Λογικό είναι να διαψεύδει τα ΄΄νέα μέτρα΄΄ η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών. Σε προεκλογική περίοδο είμαστε… αλλά τα 7,7 δις ευρώ είναι εδώ. Βολές και από την Κομισιόν.

ΤΑΙΠΕΔ. Βολές και για το ΤΑΙΠΕΔ από την Κομισιόν. Ερχονται εξελίξεις, που ούτε στον…ύπνο τους δεν τις έχουν φανταστεί ο κ. Μανιατόπουλος και η παρέα του.

ΕΟΖ. Μαθαίνω πως μέσα στην εβδομάδα θα βγουν στοιχεία φωτιά για τη μεθοδευόμενη δημιουργία ΕΟΖ στην Θράκη.

Προβλέπω να γίνεται χαμός, με υποψήφιους περιφερειάρχες, υπουργούς (πρώην και εν ενεργείαα) επιχειρηματικά συμφέροντα και μπόλικο…πρακτοριλίκι.

G. SOROS. Πολύ μυστικές οι συναντήσεις του ουγγρο-εβραίου μεγαλοεπενδυτή και υποκινητή όλων των πορτοκαλί ΄΄επαναστάσεων΄΄ στις χώρες της πρώην Σοβιετίας. Ποιούς είδε, τι είπε και το κυριότερο τι…παραγγελίες άφησε για υλοποίηση.

EUROBANK. Σχεδόν 6 δις ευρώ τελικά τα κεφάλαια, κάθε λογής και χρώματος, που προσφέρθηκαν για την Eurobank. Στο 38% το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ. Στα 0,33 ευρώ συμμετείχε στην αμκ το ξένο κεφάλαιο, στα 1,54 ευρώ πριν καν ένα χρόνο το ΤΧΣ (δλδ ομ@λ@κας φορολογούμενος). Εξοχα bankerάδες μου.

Ομως εάν η διοίκηση Χρ. Μεγάλου (Γ. Δαυίδ- Τ. Αράπογλου) είχε προχωρήσει σε αύξηση 5-6 δις ευρώ θα ήταν η πρώτη και με τη μία και έξω ιδιωτικοποιούμενη τράπεζα.

ΕΥΡΩΒ. Πάντως το χαρτί ανασαίνει, από την αρχή της συνεδρίασης.

ΕΘΝΙΚΗ. Πολλά τα short στοιχήματα, που παίζονται και στην υποκείμενη αγορά και στα ΣΜΕ ΄΄βλέποντας΄΄ την τιμή της αμκ προς τα 2,50 ευρώ. Με νέες απώλειες από την αρχή σήμερα η μετοχή, προς τα 2,85 ευρώ.

ΟΠΑΠ. Οπως και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ δεν είναι λίγοι (έλληνες και ξένοι) που ρευστοποιούν εδώ και 2-3 εβδομάδες για να τραβήξουν ρευστότητα. Κάτι η Eurobank, λίγο η Εθνική, περισσότερο το ΄΄πολιτικό ρίσκο΄΄ είναι εμφανής η προσεκτική μείωση θέσεων τους.

ΟΛΠ. Δύο υποψήφιοι, η κινεζική Cosco και το σχήμα υπό τις Morrison & Co – ICM Limited από τη Νέα Ζηλανδία αναμένεται να εμφανιστούν σήμερα που εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 67% του ΟΛΠ, ενώ άγνωστη είναι η στάση που θα τηρήσει η RZD.ΟΛΠ- ΚΙΝΕΖΟΙ. Το ενδιαφέρον των Κινέζων είναι δεδομένο, αλλά και οι Νεοζηλανδοί συμμετείχαν μέχρι το τέλος στη διαδικασία, όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που κατέθεσαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Πιθανότητες συμμετοχής στην πρώτη φάση του διαγωνισμού έχουν και οι Ρώσοι της RZD, αν και πολλοί θεωρούν πως οι εξελίξεις στην Ουκρανία ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

ΟΛΠ- ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του ΟΛΠ λήγει σήμερα, με τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης να έχουν ανέβει επικίνδυνα. Τόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και υποψήφιοι για τη δημαρχία του Πειραιά εκφράζονται πλέον ανοικτά κατά της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου.

Για να δούμε, με τον lobbystas να ξανά θυμίζει χθες τις…εκλεκτικές συγγένειες του ΤΑΙΠΕΔ, της V+O των Ολυμπίου- Βαρβιτσιώτη, του υπουργού Ναυτιλίας Βαρβιτισώτη και πάει λέγοντας.

ΜΥΤΙΛ. Χαμηλότερα και των 6,30 ευρώ. Εάν δεν δώσει άμεσα αντίδραση τότε χαμηλώνουμε τον πήχη για το 5άρι.

Σε άσχετο χρόνο είχαμε πει, πως ήταν λάθος η επιλογή του Ευάγγελου Μυτιληναίου να μην αποδεχτεί την πρόταση των ΄΄παλιών΄΄ να αναλάβει την προεδρία του ΣΕΒ.  Ας μείνουν με τον Θεόδ. Φέσσα.

ΤτΕ. Θα πάει δεν θα πάει ο Γ. Στουρνάρας στη θέση του Διοικητή. Μαδούν τη μαργαρίτα στα κεντρικά της Πανεπιστημίου.

Για τον Στ. Παπασταύρου ο lobbystas ξανά θύμησε μικρές λεπτομέρειες χθες. Προφανώς και στα αρχεία μας υπάρχουν φάκελλοι να! με το συμπάθειο.

ΠΑΚΕΤΑ. Μόλις δύο πακετάκια την πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Ενα των 67.000 στα 10,80 για τη ΔΕΗ και ένα των 179.605 στα 10,84 ευρώ για τον ΟΤΕ.

ΕΥ.ΠΡΟ. Λογικά εάν αντιδράσει από σήμερα η Eurobank, θα πρέπει να δώσει κίνηση και η Euprobank Properties. Ομως στα 8,65 ευρώ δύσκολα μπαίνεις.

ΝΕΦΗ. Νέφη διόρθωσης και μάλιστα γερής πυκνώνουν από την Wall Street. Θα γίνει τώρα- μέχρι τις 25/5 η βουτιά- ή μήπως μετά.

MUNCHAU. Περισσότερη ευαισθησία- παρ΄ ότι γερμανός-  δείχνει ο W. Munchau παρά οι…ντόπιοι συνεργάτες του Βερολίνου. Αξίζει να διαβαστεί το εξαιρετικό και ανθρώπινο κείμενο του για την ευημερία των αριθμών και τη χαμένη γενιά της Ελλάδος. Στον FT (αναρτημένο στο Euro2day).

Σωστός ως συνήθως και εύστοχος.

Τα λέει πολύ…καλά όμως και ο διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ( Γκάι Ράιντερ) πως χωρίς μέτρα η ανεργία θα παραμείνει πάνω από 20% για πολλά χρόνια.

Ολα τα άλλα είναι κυβερνητικές π@π@ριές εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

άντε και καμία πώληση δεν είναι ντροπή σε αγορά με εμφανή διορθωτική τάση.

– ο λουμπινιάρης.-