ΚΑΙΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ…ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ…

by on 22 Ιουνίου 2016

Διαβάζω, Πάσχο μου (*) για τον…φίλο σου Μαρινόπουλο και απορώ!

Δεν είχε κλείσει το deal, που τόσο επίμονα «έσπρωξαν» οι τράπεζες; Δεν ικανοποίησαν τις τράπεζες οι εγγυήσεις που έδωσε ο τακτικός αναγνώστης (και κατά συρροή μηνυτής ) του lobbystas, ο…φίλος σου Μαρινόπουλος.

Για ρίξε μια ματιά και πες μου να καταλάβω, γιατί ως έντιμος λουμπινιάρης μου έχει κάτι χρεωστούμενα σε…σερβιέτες ο…φίλος σου.

Θα τις πληρωθώ, Πάσχο μου ή όχι;     

Τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η αρχική συμφωνία μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη έχουν ανατραπεί από τις πραγματικές εξελίξεις, πριν ακόμη προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr.

Για τον λόγο αυτόν, υπογραμμίζουν, διεξάγονται ήδη πυρετώδεις προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η διάσωση της εταιρίας που απασχολεί περίπου 12.000 εργαζομένους κι έχει ανοίγματα στην αγορά που υπολογίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, (καθώς δεν υπάρχουν τελευταίοι δημοσιευμένοι ισολογισμοί), σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, μέσω και της ένταξής της σε επίσημο καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές.

Ειδικότερα, προμηθευτές της Μαρινόπουλος σημειώνουν στο Euro2day.gr ότι ενώ μετά την ανακοίνωση του deal με τη Σκλαβενίτης και το νέο δάνειο των τραπεζών προς τη Μαρινόπουλος, έλαβαν την πρώτη δόσηέναντι των οφειλόμενων (που φαίνεται ότι για αρκετούς ήταν της τάξεως του 20%), στη συνέχεια είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από ό,τι είχε συμφωνηθεί, είτε δεν έλαβαν τίποτε κι ανησυχούν σφόδρα για τις περαιτέρω εξελίξεις.

(*) Euro2day,

comments
 
Leave a reply »

 
 • Μασίστας
  24 Ιουνίου 2016 at 23:13

  Σχετικά με τον Μαρινόπουλο, όσο και αν στύβω το μυαλό μου, δεν μπορώ να αντιληφθώ με ποιο γαμημένο τρόπο έπαιρνε ομολογιακά και πως γίνονταν ανακυκλώσεις σε διάφορες μορφής πιστοδοτήσεις.

  Άραγε, οι τραπεζίτες τι έχουν να πουν επ’ αυτών ; Το υπουργείο Εμπορίου ;;;; Ή όπως λέγεται σήμερα το πρώτη φορά αριστερά υπουργείο (ανύπαρκτου) εμπορίου ;;;;

  Α ναι. Και κάτι ακόμη. Έχουν ή όχι ποινική ευθύνη οι τραπεζίτες, όταν χωρίς οικονομικά στοιχεία έκαναν ότι γούσταραν και όταν χωρίς ενημερότητες (ασφαλιστικές – φορολογικές) έκαναν ή/και γύριζαν πιστοδοτήσεις ;

  Και γιατί λέω για ενημερότητες ; Μιας και δεν πιστεύω να τις είχε !!!

  Απάντηση