ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ…

by on 24 Νοεμβρίου 2016

….Οι άνθρωποι με αυτή την δυσλειτουργία έχουν εμμονές, καταναγκασμούς ή και τα δύο. «Εμμονές» είναι σκέψεις, πνευματικές εικόνες ή παρωθήσεις οι οποίες μπορεί μεν προκαλούν δυσαρέσκεια αλλά επανέρχονται συνεχώς στο μυαλό του ανθρώπου….

Λεω, ήρθε η ώρα για μεγάλη μπάλα. Βαθιές μπαλιές από πίσω, μεγάλα και δυνατά τάκλιν και στα δυο πόδια ! ψαλιδάκια από την μικρή περιοχή, καρφωτές κεφαλιές. Μην μασάς και μην κάνεις πίσω ! Δυνατά. Και που είσαι. Να είσαι έτοιμος. Θα σου κάνω πάσα να καρφώσεις στο γάμα.

Να σκίσεις τα δίχτυα και να πανηγυρίζεις ξέφρενα, με την εξέδρα να φωνάζει… τους ξέσκισε, τους γάμησε, τι γκολάρα ήταν αυτή !

….Ηχηρή παρέμβαση, με σαφείς αιχμές για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Εθνική Τράπεζα, άφησε ο Γ. Δραγασάκης ο οποίος ουσιαστικά έθεσε θέμα αναθεώρησης του θεσμικού καθεστώτος που διέπει το τραπεζικό σύστημα σε σχέση με την κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην εκδήλωση του οργανισμού «διαΝΕΟσις» με θέμα «Χάρτης Εξόδου από την κρίση, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχει διαμορφωθεί ένα πολύ ιδιόμορφο σύστημα όπου ο καθένας μπορεί να έχει ρόλο στις τράπεζες εκτός από την κυβέρνηση. Η εποπτική αρχή, ένας μικρομέτοχος κλπ. Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από το ΤΧΣ με έναν εκπρόσωπο. Ελπίζω το σύστημα να αξιολογηθεί ξανά γιατί μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι. Και να δούμε αν παράγεται η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος».

Οι δηλώσεις αυτές κρίνονται από παράγοντες της αγοράς ως προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει διάλογος για το πώς και ποιοι θα ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα. Ωστόσο, κάποιοι θυμήθηκαν ότι ο κ. Δραγασάκης έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για παράλληλο τραπεζικό σύστημα που δεν θα ελέγχεται από τους δανειστές…

Imerisia

Be the first to comment!
 
Leave a reply »