ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ …

by on 30 Δεκεμβρίου 2010
Έψαξα τη λέξη θράσος στο λεξικό και το αποτέλεσμα ήταν το εξής : προκλητική έλλειψη δισταγμού στη συμπεριφορά κάποιου, η οποία εκδηλώνεται με λόγια ή ενέργειες που κανονικά δεν πρέπει να λέγονται ή να γίνονται: Έχει το ~ να μιλάει για πράγματα που αγνοεί. Tο ~ του δεν έχει όρια. || υπερβολικό θάρρος, κυρίως στη διεκδίκηση κάποιας νόμιμης απαίτησης. Αμέσως θυμήθηκα τα εφηβικά μου χρόνια και λέω ότι λίγο πολύ όλοι μας έχουμε περάσει απ’ αυτό το στάδιο. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος και κάποιοι περνούν  παρατεταμένη εφηβεία και συνεχίζουν να έχουν θράσος το οποίο αποφέρει και πολλά κέρδη; Χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη, ψυχιατρική παρακολούθηση, ή παρέμβαση της δικαιοσύνης; Πάμε να τα δούμε όλα βήμα βήμα.  
Γυρίζω το χρόνο πίσω, στον Ιούνιο του 2007. Πέμπτη 21 του μηνός και λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ εκδίδει το ακόλουθο δελτίο τύπου:
«Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με επενδύσεις των αποθεματικών του ΙΚΑ, ο Όμιλος της Alpha Bank παραθέτει τα εξής στοιχεία: «H Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, 100% θυγατρική του Ομίλου Alpha Bank, είναι μία εξειδικευμένη εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση κεφαλαίων.
Η Εταιρία διαχειρίζεται άνω των Ευρώ 5,5 δισ., σε κεφάλαια που καλύπτουν τόσο τις ελληνικές όσο και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Ακολουθεί μία επενδυτική διαδικασία που βασίζεται σε τεχνοκρατικά κριτήρια (κ.τ.λ)……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ενώ την 18.8.2003 ανέλαβε συνδιαχειριστής στο αμοιβαίο κεφάλαιο ομολογιακό εσωτερικού της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών του IKA. Οι διαχειριστικές αυτές προσπάθειες βασίζονται σε συμβάσεις με συγκεκριμένες επενδυτικές οδηγίες, επενδυτικά όρια και δείκτες αναφοράς για τεχνοκρατική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων όσον αφορά τόσο τις αποδόσεις όσο και τους αναλαμβανόμενους κινδύνους(κ.τ.λ)………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Τέλος, στο ομολογιακό χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ το οποίο διαχειρίζεται η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, ενεργητικού Ευρώ 171 εκατ. ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΥΡΩ 1 ΕΚΑΤ., που αντιπροσωπεύει ποσοστό της τάξεως 0,5% του χαρτοφυλακίου.
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΓΟΡΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΟΥΣΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΝ ALPHA BANK, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. Η αγορά του ομολόγου έγινε σε τιμή 93,9% , δηλαδή κάτω της ονομαστικής αξίας του. Η αγορά έγινε επίσης σε τιμή χαμηλότερη της τιμής κλεισίματος (25.1.2006) στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, έναν από τους μεγαλύτερους φορείς διαπραγματεύσεως και τιμολογήσεως αξιογράφων παγκοσμίως, μέλος του Ομίλου Deutsche Börse, που είναι το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένο Χρηματιστήριο. ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. (κ.τ.λ)»
Τι μας λέει λοιπόν η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ; Ως συνδιαχειριστής στο αμοιβαίο κεφάλαιο ομολογιακό εσωτερικού της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών του IKA αγόρασε δομημένο ομόλογο ελληνικού δημοσίου, ονομαστικής αξίας 1 εκατ ευρώ στις 25.1.2006. Ο κωδικός διαπραγμάτευσης του ομολόγου (xs0224227313) αγοράστηκε στο 93,9%. Κρατήστε ότι από Απρίλιο του 2004 μέχρι και αρχές του 2009 πρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν ο Πιλάβιος. Το ομολογιακό Α/Κ των Ασφαλιστικών Οργανισμών  συγκροτήθηκε με την 20/435/15-7-2003 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με διαχειριστές την  Alpha Asset Management θυγατρική της Alpha Bank και Emporiki Asset Management θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας. Ποιος υπογράφει τη σύμβαση από την πλευρά της Alpha Bank στις 8-8-2003; Ο Πιλάβιος υπάλληλος της Alpha τότε και μετέπειτα πρόεδρος της Ε.Κ. (Την εποχή της φούσκας το 99 ήταν πρόεδρος των θεσμικών επενδυτών). Ποια ήταν η πορεία του δομημένου ομολόγου που αγοράστηκε για λογαριασμό του Αμοιβαίου κεφαλαίου; Πουλήθηκε στην Alpha Bank στην τιμή των 64,15% στις 9/11/2007 με απώλειες 32% !! Σημειώστε ότι η απόκλιση από την τιμή της ημέρας αγοράς ήταν 1,25% και της πώλησης 2,41%. Ποιος κέρδισε; Η Τράπεζα. Ποιος έχασε; Τα κορόιδα οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α του Ο.Γ.Α και του Ο.Α.Ε.Ε.. Τι ανέφερε ο Πιλάβιος ως Πρόεδρος της Ε.Κ  στην κατάθεση του στην εξεταστική των ομολόγων στη βουλή; Μόνο μια χρηματιστηριακή  βρέθηκε με πράξεις δομημένων ομολόγων. Αυτό λέγεται θράσος η ψευδορκία; Δείτε το ντοκουμέντο εκτός από το επίσημο δελτίο τύπου της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ παραπάνω. Είναι η εμπιστευτική επικοινωνία του εφέτη ανακριτή Γιώργο Λέκκα με την εταιρία :    
 Κλείνοντας εδώ για σήμερα αφού το θέμα των ομολόγων είναι τεράστιο και λίγοι κατάλαβαν τι έχει γίνει θέλω να θέσω ένα απλό ερώτημα. Ο Πιλάβιος ο όποιος τώρα είναι πρόεδρος της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ έχει θράσος ή είναι τόσο ζεστή και μεγάλη η «οικογένεια» της Alpha;
comments
 
Leave a reply »

 
  • Anonymous
    30 Δεκεμβρίου 2010 at 08:55

    να με συγχωρας που δεν πολυκαταλαβαινω. δεν υπαρχει ενας δικαστικος με ηθος να βαλει τους κλεφτες να παραδωσουν τα κλεμενα.την σημερον ολοι ευκολα εχουν πληροφορηση απο πολλες πλευρες ,δεν δικαιολογειται με κανενα τροπο αυτη η απαθεια.αν πραγματικα δεν επιστραφουν τα κλεμενα ο κοσμος θα παρει τα οπλα.

    Απάντηση