ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΙΣ 31 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ε …

by on 30 March 2014

Η Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί αρχείο για χρονικό διάστημα έξι ετών. Το αρχείο θα έχει προσωπικά δεδομένα όλων των ελλήνων, αυτά δηλαδή που είχε κάποτε. Σήμερα πλέον ο Έλληνας δεν δικαιούται να έχει προσωπικά δεδομένα. Έφαγε σάντουιτς το παιδί στο σχολείο; Τι ώρα; Ήταν με Prosciutto; Γιατί ρε κολοπαίδι; Που τα βρήκες τα λεφτά, παλιοαλήτη τσόγλανε; Μίλησες στο κινητό ελληναρά μου με την ξανθιά που καμάκωσες στο cafe; Δυόμιση ώρες; Που βρήκες τα λεφτά ρε αλήτη κλέφτη απατεώνα;  Θεοχάρη γάμα τους έλληνες. Το γουστάρουν πολύ. Στις 31 του Μάρτη ε …

Στις 28 Ιανουαρίου ο  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Θεοχάρης Θεοχάρης ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ και ΔΙΕΤΑΞΕ. Τι;  «Υποχρεώσεις πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ιδρυμάτων πληρωμών, Ελληνικών Ταχυδρομείων, Εταιριών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170 Α΄/ 26-07-2013)». Είδατε πονηρό τίτλο στο θέμα της απόφασης;

Ελάτε Lobbystaραδες μου να τα δούμε μαζί μια μια, τις «υποχρεώσεις». Αυτές που σε κάνουν να αηδιάζεις και να αναρωτιέσαι για πολλά.

Άρθρο 4

Πληροφορίες από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

4.1. Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαβιβάζουν στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e- Eφαρμογές) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών ηλεκτρονική κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές (μεταφορά μαθητών, διατροφή, κλπ) ανά ημερολογιακό έτος.

4.2. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή. Για την εφαρμογή της παρούσης ως υπόχρεος θεωρείται ο γονέας ή ο κηδεμόνας ή τρίτο πρόσωπο που καταβάλει σταθερά τα δίδακτρα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το ΑΦΜ αυτού έως την ημερομηνία υπογραφής της παρούσης.

γ) Συνολικό ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και ποσό αμοιβών για τυχόν πρόσθετες παροχές (εξέταστρα, μεταφορικά, διατροφή, αθλοπαιδιές, κ.λ.π.).

4.3. Τις παραπάνω υποχρεώσεις έχουν και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα ως Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Ιδιωτικά ΙΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Ινστιτούτα Σπουδών, επαγγελματικές και τεχνικές σχολές. Οι προδιαγραφές του αρχείου και ο τρόπος διαβίβασής του, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Ε.

4.4. Η διαβίβαση στοιχείων θα γίνεται απευθείας στη Γ.Γ.Δ.Ε. μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ασφαλούς συστήματος μεταφόρτωσης αρχείου. Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Να δούμε μαζί τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες;

Εκτός από τα δίδακτρα, στις τυχόν πρόσθετες παροχές υπάρχει η λέξη εντός παρενθέσεως κ.λ.π. Δηλαδή μάγκες μου; Τι είναι τα κ.λ.π; Εντάξει το κολοπαιδι πήρε σάντουιτς με Prosciutto. Κάνει και κολύμπι ο τσόγλανος. Τα λοιπα ποια είναι; Αν κάνει κοπάνα με τη πιτσιρίκα και πάει για καφέ; Σωστά. Πόθεν αλήτη απατεώνα απόγονε ελλήνων γονιών βρήκες το 20 ευρώ; Γρήγορα στο Θεοχάρη.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αργότερα το μέτρο θα επεκταθεί και εκτός των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Σας το υπογράφω.

Άλλη ανατριχιαστική λεπτομέρεια. «ή τρίτο πρόσωπο που καταβάλει σταθερά τα δίδακτρα σε όλη τη διάρκεια του έτους».

Έχω μια κόρη εκτός γάμου. Η γυναίκα μου, μου το χει τάξει, ότι αν σκεφτώ να τι χωρίσω θα μου τα κόψει από τη ρίζα, την ώρα που κοιμάμαι. Έτσι πληρώνω το σχολείο της μικρής που έχω «γεννήσει» με την Στελλίτσα. Τι λες ρε αλήτη ελληναρά πιδίκουλα. Γρήγορα στο Θεοχάρη. Τολμάς να στέλνεις στο σχολείο την εκτός γάμου κόρη που δεν γνωρίζει άλλος και μας το κρύβεις; Θεοχάρη σκιστον.

Υπέγραψε πουθενά ο γονιός όταν έστειλε το παιδί στο σχολείο ότι το κράτος θα μαζεύει αυστηρά οικογενειακά προσωπικά δεδομένα; Πείτε μου.

Άρθρο 5

Πληροφορίες από εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

5.1. Οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, στην Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e- Εφαρμογές), σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας των συνδρομητών τους. Στο τηλεπικοινωνιακό κόστος συμπεριλαμβάνονται τα πάγια τέλη και τα τέλη χρήσης για συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, είτε αυτή γίνεται μέσω συμβολαίου, είτε μέσω κάρτας. Στο κόστος αυτό δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

5.2. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου συνδρομητή (ή αριθμός αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ),

β) Ποσό ετήσιου τηλεπικοινωνιακού κόστους (καθαρή αξία λογαριασμού),

γ) Ημερολογιακό έτος αναφοράς.

5.3 Η διαβίβαση στοιχείων θα γίνεται απευθείας στη Γ.Γ.Δ.Ε./ Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e- Εφαρμογές) / Τμήμα Α΄, ταχυδρομικώς σε ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (cd/dvd). Οι προδιαγραφές του αρχείου θα αναρτηθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Ε. Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Να δούμε μαζί τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και εδώ;

Εδώ και αν είναι πούστικη η ερμηνεία του «Ποσό ετήσιου τηλεπικοινωνιακού κόστους (καθαρή αξία λογαριασμού)»

Δεν ξεκαθαρίζει το πώς θα είναι εκφρασμένο το ετήσιο ποσό. Με μια πρώτη ματιά κάποιος θα ισχυριστεί ότι θα αναφέρεται ένας αριθμός. Για παράδειγμα ο Κώστας πλήρωσε 3.568 ευρώ στην Cosmote. Γνωρίζει κανείς αν το συνολικό ποσό θα αναγράφεται μέσω αναλυτικής κατάστασης κλήσεων; Με απλά λόγια. Ο Κώστας μίλησε με αυτούς τους αριθμούς, για τόσες ώρες, στο σύνολο του 3.568 ευρώ. Κώστα μου κάτσε να σε σκίσει τώρα ο Θεοχάρης.

Ρε καριόλια υπέγραψε πουθενά ο Έλληνας ότι μπορεί το κράτος να γνωρίζει περί των ιδιωτικών του συνομιλιών; (έστω με την παραδοχή ότι θα αναγράφεται μόνο το ποσό)

Μένω εδώ διότι υπάρχουν και άλλες προεκτάσεις που προκύπτουν. Θα τις δούμε αργότερα. Κρατήστε αυτό που έχω γράψει για την κατάργηση του απορρήτου πριν λίγες μέρες.

Άρθρο 3

Πληροφορίες από ιδιωτικά θεραπευτήρια

3.1.Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια (με εξαίρεση εκείνων της ψυχικής υγείας, καθώς και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων), διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, στην Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e- Εφαρμογές), σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία με ιατρικές πράξεις. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ ιατρού που εκτέλεσε την επέμβαση,

β) ένδειξη έμμισθου (1) ή συνεργαζόμενου (2) ιατρού,

γ) ημερομηνία εκτελεσθείσης επέμβασης,

δ) κωδικό πράξης, σύμφωνα με την Κωδικοποίηση Νόσων – Διαγνώσεων (ICD-10)/ ιατρικών πράξεων.

Την ίδια υποχρέωση έχουν και όλα τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων πλαστικής χειρουργικής.

Δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω στοιχεία οι αμοιβές που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, και οι αμοιβές ιατρών, που αφορούν αποκλειστικά επισκέψεις για ιατρικές γνωματεύσεις.

3.2. Η διαβίβαση στοιχείων θα γίνεται απευθείας στη Γ.Γ.Δ.Ε. μέσω διαδικτυακής

εφαρμογής ασφαλούς συστήματος μεταφόρτωσης αρχείου. Οι προδιαγραφές του αρχείου και ο τρόπος διαβίβασής του, θα αναρτηθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Ε.

Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων, είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

Περίπατος το ιατρικό απόρρητο. «ημερομηνία εκτελεσθείσης επέμβασης», «κωδικό πράξης, σύμφωνα με την Κωδικοποίηση Νόσων – Διαγνώσεων (ICD-10)/ ιατρικών πράξεων».

Εδώ δεν εμπλέκονται μόνο τα αυστηρότατα ιατρικά δεδομένα χωρίς καμία συγκατάθεση, αλλά το πράγμα πάει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Θα χρησιμοποιούνται από το κράτος αυτά τα δεδομένα για την μελλοντική πορεία της φορολογικής δυνατότητας του πολίτη; Το κλείνω εδώ.  

Μην πιστέψετε ότι όλα αυτά θα μείνουν στο χαρακτήρα των ιδιωτικών εταιριών. Σιγά σιγά όλα τα άρθρα αυτής της απόφασης θα περάσουν και στις λειτουργίες  δημοσίου χαρακτήρα.

Υ.Γ. Αυτά για μια πρώτη ανάγνωση. Υπάρχουν και άλλα σοβαρά και ζοφερά. Διαβάστε μόνοι σας την απόφαση. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%A1%CE%9D%CE%97-%CE%94%CE%95%CE%A0 Θα επανέρθω με ρεπορτάζ. Είναι κρίμα να δουλευόμαστε μεταξύ μας με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής.