ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤ@Ν@ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ …

by on 5 Δεκεμβρίου 2012

Tου “Αλιέως”

Στα 427 δισ. ευρώ, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης η Deutschebank.

Μάλιστα 427 δισ. ευρώ σωστά διαβάσατε και δεν το ισχυρίζεται κάποιος…Χαρδαβέλλας ή….Κονοφάγος ή κάποιο περιθωριακό blog αλλά το μακρύ-μακρύ χρηματοοικονομικό χέρι του Βερολίνου στην χώρα μας.


Στην έκθεση της υποστηρίζεται, πως το καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να είναι 214 δισ. ευρώ και να λυθεί άπαξ και δια παντός το πρόβλημα του χρέους της χώρας! Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την έκθεση προκύπτει, με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν το έργο, επομένως το 50% μένει στο ελληνικό κράτος.


Η γερμανική τράπεζα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο πώς θα γίνει η εκμετάλλευση, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών αναμένονται στα μέσα του 2013.


  Αυτά τα ολίγα για να καταλάβουν και οι τελευταίοι αφελείς τι ακριβώς μεθοδεύεται στην χώρα από τις προεκλογικές επαφές Γ. Παπανδρέου- Στρος Καν, τους…Τιτανικούς του Γ. Παπακωνσταντίνου, τις αλχημείες της ΕΛΣΤΑΤ, το Καστελόρριζο, τα Μνημόνια Ι και ΙΙ και ΙΙΙ (και τέσσερα παιδιά), το αγγλικό δίκαιο, τις ασφυκτικές πιέσεις για τον ειδικό λογαριασμό. Από το διαβόητο πλέον ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄ αλλά ΄΄πετρέλαιο δεν υπάρχει΄΄ του ολίγιστου ΓΑΠ στην έκθεση της Deutschebank. Από την υπογραφή Γ. Παπανδρέου- Αγκ,. Μέρκελ μνημονίου συνεργασίας


των δύο πλευρών, τα πήγαινε έλα του Δ. Δρούτσα, αλλά και τον Χ. Φούχτελ. Τον νέο πρέσβη Β. Ντολτ, το Ινστιτούτο Κόνραντ Αντενάουερ, τις συνεργασίες σε όλο το πολιτικό φάσμα με τα κάθε λογής ΕΛΙΑΜΕΠ, Ιδρυμα Καραμανλής, το ΙΣΤΑΜΕ, το Ρόζα Λούξεμπουργκ (του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς) Μέχρι τα σεμινάρια σε έλληνες δημοσιογράφους ( υπό την επίβλεψη του Τ. Τέλλογλου), την πρόσκληση του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου στη Γερμανία. Α! Και για όσους ελάχιστους αμφιβάλλουν ακόμη θυμίζουμε, πως με το Μνημόνιο ΙΙ έχει ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ δικαίωμα κατάσχεσης σε περιουσία του δημοσίου εάν ΔΕΝ πληρωθούν τα προβλεπόμενα στους δανειστές.

  Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει, που θα έλεγαν οι πιο αθυρόστομοι. Μάλιστα.

comments
 
Leave a reply »

 
 • Anonymous
  5 Δεκεμβρίου 2012 at 20:12

  Γεια σου Αλιεύς ΓΙΓΑΝΤΑ!!

  tsutsunamis

  Απάντηση

 • Anonymous
  6 Δεκεμβρίου 2012 at 13:53

  Μήπως είναι τα πράγματα λίγο διαφορετικά; Μήπως δεν είναι καθόλου τυχαία η κίνηση των Γερμανών στην παρούσα συγκυρία να διαβεβαιώσει τους Εταίρους του ΔΝΤ πως θα πάρουν τα λεφτά τους ; Μήπως απλώς παραμυθιάζουν Βραζιλιάνους κ.λ.πους γιατί δεν τους συμφέρει να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα στην Ευρώπη στην παρούσα φάση;

  Απάντηση