Η Ford επενδύει σχεδόν 68 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει το πρώτο εγχώριο κιβώτιο ταχυτήτων στην Τουρκία

by on 20 October 2021
Ford Otosan's Ecotorq gearbox is seen in this picture taken on Oct. 19, 2021 as the text in the background reads "First and only in Turkey." (AA Photo)

Η Ford Otosan έχει επενδύσει 58 εκατομμύρια ευρώ (67,5 εκατομμύρια δολάρια) για τη δημιουργία του πρώτου εγχώριου κιβωτίου ταχυτήτων στην Τουρκία, ανέφερε η εφημερίδα Dünya σε έκθεσή της αργά την Τρίτη.

Σύμφωνα με το άρθρο, το κιβώτιο ταχυτήτων “Ecotorq” θα αυξήσει την αναλογία των εγχώριας ανάπτυξης ανταλλακτικών που χρησιμοποιούνται σε βαριά επαγγελματικά οχήματα που παράγει το Ford Otosan στο 90%.

Το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBITAK) υποστήριξε επίσης το έργο με ταμείο έρευνας και ανάπτυξης αξίας 13,5 εκατομμυρίων TL (1,45 εκατομμυρίων δολαρίων), ανέφερε επίσης η Dünya στο άρθρο.

Το κιβώτιο ταχυτήτων δοκιμάστηκε για πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα σε μια πενταετή διαδικασία σχεδιασμού που περιλάμβανε επίσης διαφορετικές και δοκιμαστικές συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Ford Otosan, Haydar Yenigün δήλωσε στη Dünya ότι το κιβώτιο ταχυτήτων θα χρησιμοποιηθεί πρώτα στη σειρά οχημάτων “Ford Trucks” και είναι επίσης ανοιχτά στην πώληση του Ecotorq σε άλλες μάρκες αυτοκινήτων.

Η Ford Trucks σχεδιάζει να επεκταθεί σε 55 χώρες, ανέφερε επίσης η εφημερίδα.

Νωρίτερα φέτος, η Ford Otosan, μια κοινοπραξία του μεγαλύτερου ομίλου της Τουρκίας Koç Holding και ο αμερικανικός γίγαντας αυτοκινήτων Ford, ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν 2 δισ. Ευρώ για την κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων και μπαταριών νέας γενιάς στο εργοστάσιό της στην Τουρκία.