Η EUROXX ΨΑΧΝΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ (ξε)ΦΟΡΤΩΣΕΙ LAMDA…

by on 8 July 2020

Ισχυρή ανάκαμψη “βλέπει” η Euroxx για την Lamda Development μετά τις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε στα μεγέθη της η πανδημία φέτος, με βασικό οδηγό το έργο-ορόσημο του Ελληνικού αλλά και άλλους καταλύτες οι οποίοι αναμένεται να στείλουν τη μετοχή της σε ράλι άνω του 80%. Όπως τονίζει, τα τρέχοντα επίπεδά της στο ταμπλό δεν αποτιμούν ακόμη τα θετικά του μεγάλου αυτού έργου.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, μετά την επίτευξη επιπέδων ρεκόρ στο EBITDA (retail) για κάθε συνεχή χρονιά από το 2014 η Lamda Development αναμένεται να πατήσει… pause φέτος λόγω της πανδημίας του Covid-19, ωστόσο τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ομίλου θα ανακάμψουν σημαντικά μετά το 2020, πλησιάζοντας ή και ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019.

Μετά και την τελετή για την έναρξη των κατεδαφίσεων / αρχικών κατασκευαστικών έργων η οποία ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη του έργου-ορόσημου του Ελληνικού, η Lamda Development αναμένει τη μεταβίβαση δικαιωμάτων έως τις 31 Οκτωβρίου του 2020. Η Euroxx θεωρεί πως η Lamda Development, ως ο κύριος κατασκευαστής και 100% ιδιοκτήτης του έργου, παραμένει το καλύτερο όχημα για να αποκτήσουν οι επενδυτές άμεση έκθεση στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης της Ευρώπης με συνολικό προϋπολογισμό 8 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τεράστιας για τα ελληνικά πρότυπα έκδοσης δικαιωμάτων 650 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019, τη συμφωνία με τις εγχώριες τράπεζες τον περασμένο Ιανουάριο για κοινοπρακτικά δάνεια έως 1,2 δισ. ευρώ και το επερχόμενο κοινό ομολογιακό δάνειο έως 320 εκατ. ευρώ,  η χρηματοδότηση για την πρώτη φάση του έργου ύψους 2 δισ. ευρώ είναι πλήρως καλυμμένη.

Με βάση τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Euroxx, η Lamda Development εξακολουθεί να προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης σε όρους καθαρής αξίας ενεργητικού NAV, καθώς βλέπει άνοδο στο NAV κατά 68%, σημαντικό μέρος της οποίας θα πραγματοποιηθεί εντός πέντε ετών. Σημειώνεται ότι από την εκτιμώμενη καθαρή τρέχουσα αξία NPV ύψους 683 εκατ. ευρώ του Ελληνικού, το 43% (ή 294 εκατ. ευρώ) θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη φάση του έργου (έτη 0-5), και με τον ελάχιστο κίνδυνο εκτέλεσης, κατά την άποψη της Euroxx, καθώς προέρχεται κυρίως από τα δύο εμπορικά κέντρα και την προσοδοφόρα οικιστική ανάπτυξη.

Έτσι η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή της Lamda Development, με ελαφρώς μειωμένη τιμή-στόχο στα 11 ευρώ από 12,6 ευρώ πριν, βλέποντας έτσι περιθώριο ανόδου της τάξης του 83% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό.

Η χρηματιστηριακή αξιολογεί την “κλασσική” επιχειρηματική δραστηριότητα της L.D στα 612 εκατ. ευρώ, κάτι που υποδηλώνει ότι το Ελληνικό προσφέρεται ουσιαστικά κοντά στο κόστος. Εκτός από τη μεταβίβαση μετοχών του Ελληνικού, άλλοι θετικοί καταλύτες για την πορεία της μετοχής της, όπως επισημαίνει, περιλαμβάνουν το πιθανό IPO της Lamda Malls στο Χ.Α. Ωστόσο, όπως καταλήγει η Euroxx, οι καθυστερήσεις καθώς και κίνδυνοι εκτέλεσης και χρηματοδότησης για τη δεύτερη φάση του έργου του Ελληνικού παραμένουν πιθανοί.

capital.gr