Η EUROSTAT ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΤΑ 37% ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 7.178€ ΤΟ 2010 ΣΕ 4.512€ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

by on 1 September 2016

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης τις τελευταίες ημέρες αποκάλυψε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» όλες τις  ενέργειες της EUROSTAT προκειμένου να φουσκωθεί το έλλειμμα του 2009 και να πέσει στην παγίδα των μνημονίων η Ελλάδα.

Τα «αγγελούδια» της EUROSTAT όμως δεν σταμάτησαν εκεί !

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ίδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μείωσε το επίσημο όριο της φτώχειας, για ένα άτομo στην Ελλάδα, από 7.178€ το 2010 σε 4.512€ το 2015 για να κρύψει την διαρκή φτωχοποίηση των ελλήνων λόγω της εφαρμογής των μνημονίων.

Πρόκειται για μία μείωση 37%. Δηλαδή ενώ ένα άτομα το 2010, με εισόδημα κάτω από 598€ θεωρούνταν φτωχός, το όριο αυτό, το 2015, έχει πέσει στα 376€ τον μήνα.

Έτσι η αντίστοιχη στατιστική υπηρεσία της Ελλάδος η ΕΛΣΤΑΤ στην οποία βέβαια δεν βρίσκεται ο διάσημος Γεωργίου, στα στατιστικά στοιχεία «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα (Ιούλιος 2016)» στην σελίδα 45 εμφανίζει στο παρακάτω διάγραμμα, τον κίνδυνο φτώχειας στην Ελλάδα μετά το 2013 να μειώνεται!!!

Στον παρακάτω πίνακα, ο οποίος προέρχεται από την ιστοσελίδα της EUROSTAT , καταγράφεται ο όριο της φτώχειας στην Ευρώπη. Στην καλύτερη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, βρίσκεται η Νορβηγία με 26.254€. Στις  άλλες χώρες που έπεσαν στην παγίδα των μνημονίων, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος και Ιρλανδία καταγράφεται από την EUROSTAT μία σχετική μείωση του ορίου της φτώχειας από το 2010, αλλά μόνο στην Ελλάδα η πτώση φτάνει το 37%

Φυσικά όσο και να προσπαθούν οι ευρωπαίοι να μας πείσουν πως η EUROSTAT είναι ανεξάρτητη, είναι προφανές πως εκτελεί εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προσπαθούν οι τροικανοί, με όλα τα μέσα, να κρύψουν πως τα μνημόνια κατέστρεψαν την Ελλάδα. Προσπαθούν να κρύψουν ότι ,όχι το 22%, αλλά περίπου οι μισοί έλληνες έχουν πλέον φτωχοποιηθεί. Και ακόμα το έργο δεν τελείωσε. Οι μόνοι που θα σωθούν είναι μερικές χιλιάδες στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών και εφοριακών και τέσσερα κανάλια.

Οι υπόλοιποι έλληνες, για να καταλάβουν τι τους περιμένει, δεν έχουν παρά να διαβάσουν τις σημερινές δηλώσεις του φερόμενου ως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε, προφανώς κατόπιν μετάφρασης, ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τη EUROSTAT. Εγγυάται και προστατεύει απολύτως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Σεβόμαστε τα στοιχεία πάνω στα οποία διαμορφώθηκε η συμφωνία του Αυγούστου».