Η ELDORADO GOLD ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ 43 ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ.

by on 24 October 2014

Του «Αλιέως»

Διαβάζω στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σάκη ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ (*)

Σε τροπικούς και φορολογικούς παραδείσους, όπως τα Barbados και τα Cayman πληρώνει φόρους η Eldorado Gold αντί για την Ελλάδα. Η Eldorado Gold ΔΕΝ πλήρωσε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο για κέρδη που είχε και που από 32.000 ευρώ (το 2009) ξεπέρασαν τα 7 εκατ. ευρώ πέρυσι. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση των ΜΑΤ και της ποινικοποίησης της αντίδρασης των κατοίκων στις Σκουριές διατείνεται ότι θα έχει έσοδα 20 εκατ. ευρώ σε 20 χρόνια. Κονομήσαμε…

Μια ταχυδρομική θυρίδα στο Αμστερνταμ, χωρίς γραφεία και υπαλλήλους, είναι η έδρα της μητρικής εταιρείας του ελληνικού τμήματος της Eldorado Gold.

Μάλιστα η Eldorado Gold διατηρεί 12 τέτοιες εταιρείες- θυρίδες στις οποίες υπάγονται άλλες 43 συνολικά θυγατρικές που διατηρεί στα…τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Το ωραίο 4 από αυτές τις εταιρείες- θυρίδες φέρονται αγοραστές ομολόγων που εξέδωσε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που χρηματοδοτήθηκαν με κεφάλαια άλλων θυγατρικών με έδρα τα Barbados, όπου η φορολογία των πολυεθνικών είναι σχεδόν μηδενική.

Όταν η κυβέρνηση «πουλούσε»  επένδυση στις Σκουριές είχε θλομώσει (κατά το κοινώς λεγόμενο) το πόπολο με ψευτιές για έσοδα εκατ. υπέρ του Δημοσίου. Π@π@ΡΙΑ…ούτε φιλοδώρημα για τα ταβερνεία της Χαλκιδικής, δεν φτάνουν.

(*) καθαρός, εξηγημένος και ερευνητής ρεπόρτερ ο Σάκης από την Θεσσαλονίκη.

Έχει cohones και το δείχνει με ακόμη ένα αποκλειστικό-αποκαλυπτικό θέμα για μία από τις πολλές πτυχές

του συγκυβερνητικού…success story για ημετέρους και μόνον.