Η Τουρκική Temsa πραγματοποιεί τις πρώτες εξαγωγές ηλεκτρικών λεωφορείων στη Σουηδία

by on 28 November 2020

Η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Temsa, θυγατρική του τουρκικού ομίλου εταιρειών Sabancı Holding, εξήγαγε το ηλεκτρικό αστικό λεωφορείου MD9 electriCITY στη Σουηδία, πραγματοποιώντας τις πρώτες εξαγωγές των οχημάτων, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση την Παρασκευή.

Η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Temsa, θυγατρική του τουρκικού ομίλου εταιρειών Sabancı Holding, εξήγαγε το ηλεκτρικό αστικό λεωφορείων MD9 electriCITY στη Σουηδία, πραγματοποιώντας τις πρώτες εξαγωγές των οχημάτων, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση την Παρασκευή.

Η δήλωση σημείωσε ότι έξι λεωφορεία που κατασκευάστηκαν στις εγκαταστάσεις Temsa στη νότια τουρκική επαρχία Adana βρίσκουν τώρα το δρόμο στη Σουηδία. Οι πωλήσεις των λεωφορείων πραγματοποιήθηκαν στο Connect Bus, το οποίο είναι από τους πιο σημαντικούς τοπικούς φορείς στην περιοχή με στόλο 1.000 οχημάτων.

Τα οχήματα αναμένεται να φτάσουν σύντομα στο δήμο του νησιού Ockero και να ενταχθούν στο στόλο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο Cevdet Alemdar, ο πρόεδρος της Sabancı Holding Industry Group και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Temsa, των οποίων οι απόψεις συμπεριλήφθηκαν στη δήλωση της εταιρείας, ανέφεραν ότι η πρόσφατη μεταβίβαση μετοχών άνοιξε μια νέα περίοδο για την εταιρεία.

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο κατά την οποία η Temsa θα είναι πολύ πιο ισχυρή στις παγκόσμιες αγορές με τη συνεργασία της Sabancı Holding και του PPF Group», είπε.

Ο Alemdar σημείωσε ότι η κίνηση των εξαγωγών αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα των νέων επιτευγμάτων που πρέπει να επιτευχθούν από την Temsa, η οποία εξυπηρετεί την τουρκική βιομηχανία για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Θα είναι μια μεγάλη πηγή ευτυχίας και υπερηφάνειας για εμάς να βλέπουμε ηλεκτρικά οχήματα Temsa που είναι προϊόν τουρκικής μηχανικής στους δρόμους της Σουηδίας», πρόσθεσε.

Ο Alemdar είπε ότι η Σουηδία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που δραστηριοποιούνται πιο ενεργά στον τομέα της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και έχει ουσιαστική γνώση των ηλεκτρικών οχημάτων, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι η Temsa πραγματοποίησε τις πρώτες της εξαγωγές στη χώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Temsa, Tolga Kaan Doğancıo saidlu, δήλωσε επίσης στη δήλωση της εταιρείας ότι είναι μεταξύ λίγων κατασκευαστών παγκοσμίως που μπορούν να παρουσιάσουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σε πελάτες στο πεδίο με τα ηλεκτρικά οχήματά τους – MD9 electriCITY, Avenue Electron και Avenue EV – τα οποία είναι έτοιμα για μαζική παραγωγή .

«Το μέλλον των παγκόσμιων μέσων μαζικής μεταφοράς διαμορφώνεται με έμφαση στα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Ντοσάνικογλου. Ως Temsa, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να γίνουν μία από τις εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών στο μέλλον, πρόσθεσε.

Αντανακλώντας τις παρατηρήσεις του Alemdar, ο Doğancıoğlu είπε ότι οι εξαγωγές προς τη Σουηδία είναι απλώς μια εκκίνηση και θα επιταχύνουν τις δραστηριότητες στον τομέα υπό τη νέα οργανωτική δομή.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν αφού τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Connect Bus επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Temsa στην Adana, όπου τους δόθηκαν λεπτομερείς πληροφορίες για τα προϊόντα της εταιρείας.

«Υπάρχει περισσότερη ζήτηση για τα οχήματά μας από άλλους φορείς εκμετάλλευσης στην περιοχή», δήλωσε ο Doğancıoğlu, προσθέτοντας ότι η χρήση οχημάτων στις αστικές μεταφορές από τον σουηδικό δήμο θα επιτρέψει σε άλλους πιθανούς πελάτες να δουν τα οχήματα στους δρόμους και στη συνέχεια να αποφασίσουν μόνοι τους.

Η ExSa, θυγατρική της Sabancı Holding και της PPF Industry Co. – θυγατρικής της Skoda Transportation – ολοκλήρωσε όλες τις επίσημες διαδικασίες για την απόκτηση της Temsa Transportation Vehicles, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση της Sabancı Holding στις 23 Οκτωβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για νέες επενδύσεις στην Temsa.