Η ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ TURKSTREAM

by on 21 August 2019

Ο υπουργός Οικονομίας και Υποδομών της Μολδαβίας, Βαντίμ Μπρίνζαν, είπε ότι συνομιλούν με τη ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom για την προμήθεια αερίου από τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream (Τουρκικό Ρεύμα).

Ο Μπρίνζαν σε δηλώσεις που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κισινάου, σημείωσε ότι φέτος λήγει η συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου που υπέγραψαν πέρσι με την Gazprom και ότι θέλουν να προμηθευτούν φυσικό αέριο από τον αγωγό TurkStream.

«Συνομιλούμε με την Gazprom για την προμήθεια αερίου από τον TurkStream», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μολδαβός υπουργός ανέφερε επίσης ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα διαβουλεύσεων μεταξύ Ουκρανίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Μολδαβίας.

«Θέλουμε να αξιολογήσουμε τις τεχνικές και οικονομικές πτυχές του TurkStream. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο μεσολαβητής της εν λόγω πλατφόρμας», είπε ο Βαντίμ Μπρίνζαν.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκικό Ρεύμα που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και στην Ευρώπη, θα αποτελείται από δυο ξεχωριστές γραμμές δυναμικότητας μεταφοράς 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως η καθεμιά.