Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ !

by on 22 March 2020

Του Νίκου Πάσχου

Σχήμα παροχής κρατικών εγγυήσεων για δανεισμό της ΔΕΗ και εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψουν την «τρύπα» κεφαλαίου κίνησης που προκαλεί η απότομη μείωση των εισπράξεων.

Μιλώντας στο Open TV ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), ώστε ένα εγκριθεί σχήμα κρατικής εγγυοδοσίας για τη ΔΕH και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Στόχος είναι να καλυφθεί το κενό που δημιουργεί στο κεφάλαιο κίνησης των παραπάνω εταιρειών η απότομη μείωση των εισπράξεων ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στην απόδοση των παρακρατηθέντων τελών. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η «τρύπα» στο κεφάλαιο κίνησης μπορεί να ανέλθει στα 650 εκατ. ευρώ, αν η μείωση των εισπράξεων ανέλθει στο 30% για ένα τρίμηνο.

Η κυβέρνηση επιδιώκει ο δανεισμός με κρατική εγγύηση να δοθεί μέσω του Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μυτιληναίος: Ισχυρά κέρδη και ρευστότητα άνω του 1 δισ. Ευρώ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος, σχολιάζοντας τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, χαρακτήρισε το 2019 «μια ακόμη χρονιά ανάπτυξης», σημειώνοντας ότι για «πρώτη φορά ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε το ορόσημο των 2 δισ. ευρώ». Κατά τον ίδιο, η άνοδος κατά 50% του κύκλου εργασιών

Η εισηγμένη, αναφορικά με τις προοπτικές για το 2020, κάνει λόγο για ένα αβέβαιο παγκοσμίως οικονομικό περιβάλλον εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η διοίκηση κάνει γνωστό ότι εκτός από τη συνεχιζόμενη διαχείριση του λειτουργικού κινδύνου λόγω του ιού, επανεξετάζει το επενδυτικό της πλάνο, όπου κρίνεται σκόπιμο, ώστε να διατηρήσει την ισχυρή οικονομική της θέση.

Διαβεβαιώνει όμως ότι σήμερα διαθέτει έναν ισχυρό ισολογισμό με χαμηλό συντελεστή μόχλευσης και συνολική διαθέσιμη ρευστότητα που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, χωρίς σημαντικές λήξεις υποχρεώσεων μέχρι και τα μέσα του 2022. Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν σημαντική προστασία και ευελιξία σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Έχει ρευστότητα άνω του 1 δις αλλά θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός !!!!

Αυτός είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Φραγκάτος με ρευστότητα στη τσέπη αλλά ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ θα πρέπει να πληρώσει και να χρεωθεί ! ο μελλοθάνατος και ετοιμοθάνατος Έλληνας φορολογούμενος για να κουνιέται ο Βαγγέλης !

 Γιώργος Περιστέρης: Να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια για την ελληνική οικονομία

“Η αυστηρή τήρηση των συστάσεων της Πολιτείας από όλους μας και η διασφάλιση της όσο το δυνατόν ομαλότερης συνέχισης της λειτουργίας μας αποτελούν καθήκον καθενός από εμάς, ώστε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για περιορισμό των συνεπειών της τρέχουσας κρίσης, τόσο σε επίπεδο δημόσιας υγείας όσο και σε οικονομικό επίπεδο”, σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης σε μήνυμά του.

Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναφέρεται και στην επόμενη ημέρα: “Μόλις η κρίση δημόσιας υγείας ξεπεραστεί, θα κληθούμε όλοι μας, Πολιτεία, επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι, να υπερβάλλουμε εαυτούς ώστε με έντονη και διαρκή προσπάθεια, ακόμα μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως, να περιορίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης. Είναι υποχρέωση όλων μας να προετοιμαζόμαστε από τώρα για μια δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να συνέρχεται από τις οδυνηρές επιπτώσεις της πολυετούς κρίσης. Χρειάζεται εγρήγορση, προετοιμασία, κι ετοιμότητα από όλους”,

Αυτός είναι ο Γιώργος Περιστέρης. Βάλτε μαλάκες εσείς τα λεφτά για να κουνιέμαι εγώ και να το παίζω μάγκας λέγοντα σας παπάτζες !

Είναι μόνο αυτοί οι δυο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ως εναλλακτικοί παρόχοι ηλεκτρικής ενέργειας ;

Όχι.

Είναι ο Βαρδινογιάννης ο Λάτσης ο Κοπελούζος και άλλοι.

Αυτοί ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΕΜΗΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ !

Δοξάστε τους αυτούς και μαζί με αυτούς και την κυβέρνηση που φροντίζει πάντα το καλό αυτών των καλών ανθρώπων.

Υ.Γ. Οι κρατικές εγγυήσεις που έχουν σκάσει τα τελευταία χρονιά είναι κάποια απίθανα δις τα οποία φορτώνονται στο χρέος της χώρας δλδ στους ετοιμοθάνατους και στους κληρονόμους τους. Όσον αφορά την ΔΕΗ έχει σκάσει ήδη. Δεν έχει ταμείο ούτε για καφέδες στα γραφεία τους ! Πλήρωσε φορολογούμενε το κεφάλαιο κίνησης της ΔΕΗ…

Συνεχίζεται