Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΚΑΙ Ο ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟΣ ΙΒΑΝ…

by on 25 January 2017

Διαβάζω στο euro2day….

Σε βαρύ πρόστιμο σκοντάφτει η ΣΕΚΑΠ

Η ΣΕΚΑΠ, όπως είναι γνωστό, εξαγοράστηκε το 2013 από τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Μετά την εξαγορά, ακολούθησαν επενδύσεις 35 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα 25 εκατ. ευρώ προήλθαν από αυξήσεις κεφαλαίου) και ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, τα πρώτα αποτελέσματα του οποίου φάνηκαν το 2015.

Η ΣΕΚΑΠ εμφάνισε EBITDA 4,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 18,3% των πωλήσεων της χρήσης και κέρδη μετά από φόρους 0,92 δισ. ευρώ.

Η πορεία ανάκαμψης της καπνοβιομηχανίας κινδυνεύει, όμως, λόγω μιας παλιάς ιστορίας. Όπως αναφέρεται στην έκθεση ορκωτού για τη χρήση 2015, πέρυσι καταλογίστηκαν στη ΣΕΚΑΠ πρόσθετοι φόροι και -πολλαπλά- τέλη, αθροιστικού ποσού 38,2 εκατ. ευρώ από το τελωνείο Ξάνθης.

Η ΣΕΚΑΠ κρίθηκε συνυπεύθυνη για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που έλαβαν χώρα το 2009!

Όταν δηλαδή μέτοχός της ήταν η Αγροτική Τράπεζα και η ΣΕΚΕ. Είναι να μην γκρινιάζει μετά ο Ιβάν Σαββίδης για τις παγίδες που κρύβει το επιχειρείν στην Ελλάδα;   

ΥΓ: Το πρόστιμο ξεπερνά τα ίδια κεφάλαια της καπνοβιομηχανίας.

Τι λέτε ρε παιδιά. Αλήθεια ε; Κλαίει τώρα ο Ιβάν ε ; Την μεγάλη απάτη κατά την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από τον Ιβάν δεν την είδε κανείς ε ;  

Χαρίστε του και αυτά τα 38,2 εκατ. Ευρώ. να τελειώνουμε !       

ΓΙΑΤΙ Ο ΙΒΑΝ ΑΝΑΨΕ ΛΑΜΠΑΔΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥ !!! (ή ΓΙΑΤΙ ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΝΤΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΣ !!!)

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΚΑΙ Η…. ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ…. (ή ζήτω η перестройка)