Η ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ … μετά το «τρομοκρατικό χτύπημα» της «ακροαριστερής 17Ν». (μπαμπά γιατί ξέχασαν να ρωτήσουν τον κ. Κάντα αν είχε και τι παρτίδες με τον κ. Karl Heinz Kuhna;)

by on 30 December 2013

Του Νίκου Πάσχου

Πριν περίπου 15 χρόνια η «17Ν» (ακροαριστερή σύμφωνα με το γερμανικό wiki) είχε «χτυπήσει»  την κατοικία του Γερμανού πρέσβη. Τότε είχε τραυματισθεί από τον εκτοξευτήρα ο Σάββας Ξηρός. Στην δίκη των μελών της 17Ν, τον Απρίλιο του 2003, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η επίθεση, τότε ήταν απολύτως επιτυχημένη και δεν θέλησε να πει τίποτε για τον τραυματισμό του. Η 17Ν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη. Το πώς εννοούσε ο Ξηρός απολύτως πετυχημένη, γνωρίζει  μόνο ο ίδιος ειδικά αφού τραυματίστηκε.  

Με σιγουριά όμως «Απολύτως επιτυχημένη» ήταν η μετέπειτα πορεία του Karl Heinz Kuhna. Ο Γερμανός πρέσβης ήταν αυτός που μπλόκαρε τον Οκτώβριο του 2000, τον δικαστικό επιμελητή, που πήγε να αξιώσει αποζημίωσης των 295 εναγόντων επιζώντες του Διστόμου, κατάσχοντας το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, ενώ στη λίστα κατάσχεσης επόμενο ήταν , το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και η Γερμανική Σχολή. Την δικαστική  απόφαση είχε κερδίσει ο Γιάννης Σταμούλης. Ήταν αυτός που  επισκέφτηκε προγραμματισμένα  τις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών με βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας του !!! Τον είχαν υποδεχτεί εκ μέρους της Intracom, ο πρόεδρος του oμίλου κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης, καθώς και ανώτερα στελέχη της εταιρίας (09/07/02).

Τα καλύτερα όμως ήρθαν μετά για τον κ. Πρέσβη. Τον Σεπτέμβριο του 2002 «ιδιώτης» πλέον συνεργάζεται με το δικηγορικό γραφείο του Γεώργιου I. Κασιμάτη !!! Ναι σωστά διαβάζετε. Του «αντιμνημονιακού» συνταγματολόγου καθηγητή στο πανεπιστήμιο Αθηνών – Δρ. Νομικής, Γεώργιου I. Κασιμάτη. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Μάλιστα ο κ. Karl Heinz Kuhna κινείται μεταξύ Αθήνας – Μονάχου. Στο Μόναχο διατηρεί το παράρτημα του αθηναϊκού γραφείου.

Η «Απολύτως επιτυχημένη» πορεία του Karl Heinz δεν σταματά όμως εδώ. Από το 2004 έως το 2006 αναλαμβάνει τα ηνία της Egnatia Insurance Co. SA. Που είπες αδελφούλη; Εγνατία Α.Ε.Γ.Α.

Ωπ. Μη μου πεις. Για συνέχισε …

To Be Continued

Υ.Γ. Μπαμπά γιατί κανείς δεν ρώτησε τον κ. Καντά αν γνώριζε τον κ. Πρέσβη; Είχαν παρτίδες; Οι μίζες με τις Γερμανικές εταιρίες έπεφταν κατά την θητεία του Karl Heinz Kuhna. Εεεεε μπαμπά μου, ξέρεις γιατί κανείς δεν τον ρωτά;