Η ΚΥΠ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;

by on 13 April 2014

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έδωσε στο περιοδικό UNFOLLOW (τεύχος Απριλίου) μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους δημοσιογράφους Αυγουστίνο Ζενάκο και Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Η συνέντευξη όπως παρουσιάζεται από το περιοδικό έχει τίτλο «Θα συγκρουστώ με τους τσιφλικάδες». Στην συνέντευξη ο Τσίπρας μιλάει για αρκετά θέματα, με όχι και τόσο συμβατικό τρόπο. Η συνέντευξη δεν απασχόλησε όπως ήταν αναμενόμενο τους Πρετεντέρηδες και ΣΙΑ, αλλά και ούτε και όσο θα περίμενε κανείς, τα μέσα τα οποία είναι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δηλαδή η συνέντευξη έγινε για να σταλούν κάποια μηνύματα σε «ορισμένους».

Η μεγάλη είδηση που βγαίνει από τη συνέντευξη είναι πως ο Τσίπρας αφήνει σαφής υπαινιγμούς, πως παρακολουθείτε από την ΚΥΠ.

Τις ίδιες αναφορές είχε κάνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και σε κλειστή  συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγους μήνες. Πλέον οι αναφορές γίνονται δημόσια.

Ο Τσίπρας δεν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό αλλά μόνος του, οδήγησε την κουβέντα προς τα εκεί. Αν διαβάσει κανείς τις δύο ερωτοαπαντήσεις που υπάρχουν παρακάτω, είναι προφανές πως αφήνει σαφής υπαινιγμούς για τις παρακολουθήσεις, μιλώντας για αντίλαλους στις τηλεφωνικές συνομιλίες του, για το αν είναι σωστό να παρακολουθεί τους αντιπάλους σου και το τι κάνει κανείς με αυτό το μόρφωμα, αν βγεις στη Κυβέρνηση.

Με τα όσα γίνανε με το σκάνδαλο των υποκλοπών επί κυβερνήσεως Καραμανλή είναι σχεδόν βέβαιο ότι παρακολουθήσεις γίνονται ακόμα και σήμερα.

Φυσικά τα όσα λέει ο Τσίπρας στο τηλέφωνο ενδιαφέρουν πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Τσίπρας βέβαια δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα με στοιχεία, αλλά είναι σχεδόν βέβαια ότι το επιτελείο του, θα έχει χρησιμοποιήσει την τεχνική της παραπληροφόρησης για να καταγράψει το πώς αντέδρασε το σύστημα και να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Το ποιος είναι στην κεφαλή της ΕΥΠ είναι γνωστό.

Αυτό που πέρασε απαρατήρητο είναι πως κατά την «εισβολή» του γιού Μπαλτάκου στην Βουλή, στο video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο «εισβολέας»  αποκαλεί τους ΧΑ πάνω από δέκα φορές «κολόμπατσοι»!!!

 Πριν λίγο καιρό σε ένα επεισόδιο με τον Καμίνη, όταν η προσωπική ασφάλεια του Καμίνη πήγε να σταματήσει τον βουλευτή της Χ.Α. Γερμενή, αυτός είχε πει τότε «αφήστε με είμαι της ΚΥΠ».

Η μεγάλη παγίδα με την υπόθεση Μπαλτάκου είναι πως αν αποδεχθεί κανείς ως αληθή, τα όσα λέγονται στο video, θα πρέπει να αποδεχτεί ως αληθή και τα όσα video θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Προφανώς ο Τσίπρας αντιλαμβάνεται πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται, εν όψη των εκλογών, να κυκλοφορήσουν πολλές «συνομιλίες» και στέλνει τα μηνύματα του. Ο Τσίπρας γνωρίζει πως μπορεί να πάρει το 90% στις εκλογές και στην πράξη να μην μπορεί να ελέγχει τίποτα, αφού θα έχει όλο το σύστημα απέναντί του.

Άλλο κυβέρνηση και άλλο πραγματική εξουσία. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά την εξουσία πάντα την έχουν οι γνωστοί «τσιφλικάδες».

Το κείμενο των δύο ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με την ΚΥΠ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν ελέγχετε την αστυνομία, τον στρατό, τις υπηρεσίες. Και, από ό,τι φαίνεται, δεν συντάσσονται μαζί σας. Πώς θα κυβερνήσετε χωρίς να τους ελέγχετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιστεύω ότι αν εξαιρέσουμε κάποια τμήματα, όπου εκεί ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα και με θύλακες νεοναζί και φασιστικούς, το υπόλοιπο σώμα, πιστεύω καταρχάς ότι έχει δημοκρατικούς ανθρώπους, οι οποίοι ευελπιστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει πολλά πράγματα στην Ελληνική Αστυνομία- Δεν θεωρώ συνολικά την αστυνομία εχθρικό σώμα. Αλλά να σας ρωτήσω κάτι; Αυτήν τη στιγμή έχουμε μια ΕΥΠ. Ξέρετε τι κάνει; Με τι ασχολείται;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δυστυχώς ξέρουμε. Παρεμπιπτόντως, εσάς σας παρακολουθούν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ξέρω. Σήμερα διάβαζα ένα δημοσίευμα που έλεγε -δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα- ότι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να παγιδεύσουν το σπίτι μου και ότι παρακολουθούν τις τηλεφωνικές μου συνδιαλέξεις. Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ούτε μπορώ να μπω σε μια τέτοια λογική. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πολλές φορές τηλεφωνώ και ακούω έναν αντίλαλο. Πολλές φορές τηλεφωνώ ή δέχομαι ένα τηλεφώνημα και δεν μπορώ να ακούσω τον συνομιλητή μου, ακούω εγώ και δεν με ακούει ο άλλος. Ωστόσο δεν μπορώ να μπω σε μια συνωμοσιολογική αντίληψη και πρακτική. Και ούτε, αν θέλετε, θα μπω στη διαδικασία να κρύψω οτιδήποτε. Δεν είναι λογική μου να κρύψω κάτι, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι. Αυτό που με ανησυχεί, όμως, είναι ότι είμαι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν ξέρω τι κάνει η ΕΥΠ. Αν παρακολουθεί; Ποιους παρακολουθεί; Αν ανταποκρίνεται στο βασικό της καθήκον που είναι η υπηρεσία ευαίσθητων εθνικών δεδομένων. Αν παρακολουθεί υπηρεσίες ξένων χωρών που είναι εχθρικές προς την Ελλάδα. Φοβάμαι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στην ΕΥΠ. Μια στροφή στα εσωτερικά της χώρας. Ανεξέλεγκτη κατάσταση την οποία την είχαμε επισημάνει πριν την κυβέρνηση Σαμαρά, δηλαδή προϋπήρχε, αλλά θεωρώ ότι επιδεινώνεται η κατάσταση διαρκώς. Και λέω, τι κάνεις λοιπόν με ένα τέτοιο μόρφωμα όταν έρχεσαι στην κυβέρνηση; Είναι ένα ερώτημα που μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ. Τους κάνεις δικούς σου και τους βάζεις να παρακολουθούν τους αντιπάλους σου; Η το επανιδρύεις σε μια άλλη, τελείως διαφορετική βάση. Θέλω να επισημάνω ότι δεν αισθάνομαι ότι ο κίνδυνος για μια κυβέρνηση που θα έχει τη στήριξη του λαού θα υπάρξει μέσα από κινήσεις που θα γίνουν στα σώματα ασφαλείας ή το στρατό. Δεν πιστεύω στα σενάρια τα εμφυλιοπολεμικά. Δεν θεωρώ ότι αυτήν τη στιγμή στη χώρα η βασική διαχωριστική γραμμή έχει να κάνει με το με ποια πλευρά πολέμησαν οι παππούδες μας στον εμφύλιο.

Υ.Σ. Αλέξη, η πείρα δείχνει, πώς αντίλαλο στην συνομιλία του ακούει κανείς, όταν καταγράφονται ταυτόχρονα και οι δύο συνομιλητές…

Σχόλιο αναγνώστη.