Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ !

by on 30 April 2015

Οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας στην Ελλάδα εκτελούνται κανονικότατα από αρχές του έτους σε όλη τη χώρα. Νέος νόμος δεν υπάρχει……. θαααααααααα έρθει. Αλλά να καταντήσεις να μας κάνεις ανάλυση για τα γυμνά CDS, που πλέον γνωρίζει και ο τελευταίος περιπτεράς της χώρας, είναι μεγάλη ξεφτίλα. Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι υπουργός και ότι δεν βρίσκεσαι στα έδρανα με τους φοιτητές σου;   

Οι θεσμοί απαιτούν να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας στην Ελλάδα, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη. Ο κ. Βαρουφάκης έδωσε ένα στίγμα από το περιεχόμενο των συνομιλιών λέγοντας ότι «κάποιοι από τους θεσμούς αυτή την ώρα που μιλούμε, αλλά και συνεχώς, εγείρουν το θέμα του ηθικού κινδύνου».

«Λένε ότι αν επιμείνουμε στην απαγόρευση πλειστηριασμών, σου λένε “γιατί οι άλλοι να πληρώνουν το στεγαστικό τους; Δημιουργείς μία διαδικασία, μία κατάσταση που κάνει κάποιους να λειτουργούν ανήθικα”. Υπάρχει η άποψη να πεταχτούν οι άνθρωποι στο πεζοδρόμιο για να μην κινδυνεύσει η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών», σημείωσε

Η ερώτηση αφορούσε την κατοχή CDS (Συμβάσεων Ανταλλαγής Κινδύνου Αθέτησης) δίχως την αντίστοιχη κατοχή τίτλων κρατικών ομολόγων. Ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι τα «γυμνά» CDS είναι η κερκόπορτα για να ελέγξουν οι κερδοσκόποι τις οικονομίες των χωρών.

Ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε για τους κινδύνους λέγοντας ότι με την κατοχή CDS χωρίς να κατέχουν τα αντίστοιχα ομόλογα «το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν γίνεται μόνο παράλογο, αλλά και πολύ επικίνδυνα».

«Η λύση δεν μπορεί να δοθεί σε εθνικό πλαίσιο», είπε ο κ. Βαρουφάκης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «απαγορεύσει συμβολικά» την κατοχή των «γυμνών» CDS. «Η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια εκείνων που κερδοσκοπούν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.

naftemporiki