Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

by on 13 Δεκεμβρίου 2013

Στα 4,04-4,11 ευρώ κυμαίνεται μέχρι τώρα η μετοχή του Φουρλή. Από τις (πολύ )αγαπημένες μου των  πρωινών

…σερβιρισμάτων. Τρέχουσα τιμή πολύ κοντά στα 4,18 ευρώ, που σημειώθηκαν στις 10/12. Τιμή που αντιστοιχεί σε επίπεδα αρχών Ιουνίου του 2011. Άλλη μία μετοχή, εισηγμένη που φαίνεται να βγαίνει από τον μακροχρόνιο καθοδικό σχηματισμό της. Σταθερή ανάκαμψη του ομίλου, με το ταμπλώ να προεξοφλεί καλύτερη συνέχεια.

   Διάβασα κάπου ( δεν θυμάμαι που και sorry) πως

   ΄΄ ισχυρό πλεονέκτημα του ομίλου το υπερσύγχρονο κέντρο αποθήκευσης, logistics,  που εξυπηρετεί και τρίτους.

Ρομποτικό κέντρο, που πιστοποιείται και από τον ΟΣΕ. Ενδεικτικά η Τrade Logistics (θυγατρική του ομίλου) διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κέντρο διανομών στο Σχηματάρι, 36.000 τ.μ., σε έκταση 100 στρεμμάτων, για το οποίο δαπάνησε περί τα 25 εκατ. ευρώ.

 Η γερμανική Schenker, το έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα πληρέστερα στην Ευρώπη και το 2009 βραβεύτηκε στο Λονδίνο, ως η καλύτερη παρόμοια μονάδα της Ευρώπης, μεταξύ 90 συμμετοχών.

 Οι εγκαταστάσεις της Τrade Logistics, μπορούν να υποδεχτούν 2.500-3.000 βαγόνια το χρόνο, καθώς μάλιστα ο όμιλος έχει συνδέσει το σιδηροδρομικό δίκτυο με τις εγκαταστάσεις του, με δικά του έξοδα.

. Εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας υπάρχουν τρεις σιδηροδρομικές γραμμές με δυνατότητα στάθμευσης μέχρι 48 βαγονιών.

. Η αποθηκευτική δυνατότητα είναι 50.500 παλετοθέσεις.

. Κατά μέσο όρο διακινεί 2.500 παλέτες ημερησίως, σε περιόδους αιχμής ο αριθμός διακίνησης φτάνει τις 3.000 παλέτες, ενώ με μικρές προσθήκες η δυναμικότητα μπορεί να ξεπεράσει τις 4.250 παλέτες ημερησίως.

 Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που ο ΟΣΕ έδωσε το πράσινο φως, έστω και με καθυστέρηση ετών, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταξύ τους συνεργασία. ΄΄ .

Καλός τύπος ο Βασίλης Φουρλής, θυμάμαι την περίοδο του ΄97-΄99 τότε που διάφοροι ΄΄τρελλαινόντουσαν΄΄ εκείνος και η ομάδα του προσπαθούσε για 2-3 χρόνια να πείσει τον Σουηδό mr IKEA να του εμπιστευτεί τα δικαιώματα για την ευρύτερη περιοχή. Έκτοτε θυμάμαι, πως στα τέλη Μαρτίου του 2003 τον είχα αγοράσει 0,80-0,90 (κάπου εκεί)  και σε διάστημα 3-4ετίας έδωσε καλές αποδόσεις, σε πολύ κόσμο.

   Εξακολουθώ να τον θεωρώ από τους επιβιώσαντες της ύφεσης και από τους παίκτες της επόμενης ημέρας.

 – ο λουμπινιάρης.-

Be the first to comment!
 
Leave a reply »