Η ΔΟΥΡΟΥ και το παιχνίδι της…κρυμμένης λέξης.

by on 17 March 2014

Του «Αλιέως»

Απογοήτευση, πάλι τα ίδια Ρένα μας, όμορφη Ρένα μας. «Έχουν γίνει εγκλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων εδώ και 11 χρόνια», τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Σε συνέντευξή της, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η υποψήφια περιφερειάρχης, απάντησε στην κριτική που δέχεται στις προτάσεις της για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακούω τον…Κόκκινο,Πάσχο μου, γιατί ενίοτε παίζει καλές rockιές.

Και επειδή η κ. Δούρου είναι ίσως το πιο προβεβλημένο πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ (της πλειοψηφικής τάσης Τσίπρα, για να μην παρεξηγούμεθα) ΄΄πέφτω΄΄ συχνά στην κομψευόμενη Ρένα Δούρου.

Τι είπε αυτή τη φορά για ένα θέμα, που στην κυριολεξία…ζέχει.

«Τα περί του ότι “δεν φθάνει χρόνος”, “εδώ χρειάστηκαν 11 χρόνια για να προχωρήσουν οι νέες μονάδες” μετρώντας από το 2003, είναι για γέλια.

Γιατί ποιος ευθύνεται για τα 11 αυτά χρόνια; Οι πολίτες; Ή η σύγκρουση των μεγαλοεργολάβων; Και ας κάνουμε κι ένα βήμα ακόμη. Μας λένε ότι “θα χαθούν οι πόροι”.

Πρόκειται για τη γνωστή δικαιολογία, βάσει της οποίας έχουν γίνει κατά καιρούς εγκλήματα στο δημόσιο, γενικά, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ειδικότερα.

Έτσι και τώρα μάς κατηγορούν ότι με όσα εμείς ισχυριζόμαστε θα χαθούν πόροι, ότι δεν υπάρχει χρόνος, ότι πρέπει να βιαστούμε, ότι οι δήμοι δεν διαθέτουν, για παράδειγμα, εξοπλισμό για σύστημα τεσσάρων κάδων.

Ήδη από το 1997 χρησιμοποιούσαν το ίδιο επιχείρημα. Αυτή ήταν, λόγου χάρη, η εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες για να διεξαγάγουν το 1997 το διαγωνισμό για το εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης που υπάρχει στη Φυλή.

Η βασική αντίρρηση των στελεχών του τότε Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων και σημερινού ΕΔΣΝΑ, ήταν ότι δεν θα πετύχει το εργοστάσιο αν δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα. Και δυστυχώς σήμερα η εξέλιξη αυτού του έργου, οικονομικά και τεχνικά, τους δικαιώνει.

Σήμερα λοιπόν λειτουργεί για να στέλνουμε για ταφή τα προϊόντα που παράγει και πληρώνουν οι δημότες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ανεξάρτητα λοιπόν του τι λένε οι ανθυποψήφιοι για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, ανεξάρτητα του τι λένε οι αντίπαλοί μας που εκπροσωπούν, κι αυτό είναι ξεκάθαρο στους πολίτες, εργολαβικά συμφέροντα, σχετικά με το αν χάθηκαν ή όχι πόροι, αν χάνονται ή όχι τα εκατομμύρια που στοιχίζει η λειτουργία όλων αυτών που έχουν κατασκευάσει ως τα τώρα, εμείς σήμερα τολμάμε και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα.

Τη ρότα όλων αυτών των χρόνων που ασκούσαμε κριτική, που παλεύαμε μαζί με τα κινήματα, που καταθέταμε συγκεκριμένες προτάσεις.

 Εμείς λέμε ότι χαμένοι είναι οι πόροι που διοχετεύονται στους εργολάβους και μάλιστα σε βάρος των πολιτών. Έτσι θα λειτουργήσουμε, έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τις 18 Μαΐου, με στόχο στην περιφέρεια Αττικής να υπάρξουν άλλοι άνθρωποι, που θα βάλουν σε προτεραιότητα τους πολίτες και όχι τους εργολάβους».

Μιλώντας για MEGAλο εργολάβους, συμφέροντα και άλλα…αριστερά έψαξα να βρω ΟΝΟΜΑΤΑ και ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

Τίποτε ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ, να υποθέσω Πάσχο μου, πως η κ. Δούρου αναφερόταν στην ΑΤΤΙΚΑΤ του Παν-Παν, την ΑΛΤΕ του Αλλαμανή ή μήπως την ΑΤΕΜΚΕ των Γεωργάκηδων.

Τι λετε εσείς lobbystaράδες. Για ΑΚΤΩΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.λ.π ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ, συμπτωματικό θα πείτε. Ο.Κ!

Στη vulva της η κ. Δούρου, εγώ ως λουμπινιάρης, αυτό καταλαβαίνω.

Είμαι λάθος ή μήπως είμαι κρυφό- ξανθοφοβικός;