Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ DELIVERY HERO ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ DELIVERAS.GR

by on 13 February 2018

Στην εξαγορά της δικτυακής πλατφόρμας παραγγελίας φαγητού Deliveras.gr προχώρησε η Delivery Hero.

Όπως μεταδίδουν γερμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο γερμανικός κολοσσός απέκτησε το 100% της Deliveras.gr. Υπενθυμίζεται ότι προ τριετίας είχε εξαγοράσει το e-food.gr, ενώ κατέχει μερίδιο και στην τουρκική Yekemsepeti η οποία έχει επενδύσει στο clickdelivery.gr.

Η ανακοίνωση για το Deliveras.gr έγινε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της γερμανικής εταιρείας για το 2017.

Εκτός από την εξαγορά της Deliveras.gr, η εταιρεία, που εισήχθη πέρυσι στο χρηματιστήριο, πρόσφατα επένδυσε 105 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στην Rappi του Μέξικο Σίτι που την καθιστά σημαντικό μέτοχο μειοψηφίας.

Σημειώνεται ότι η Delivery Hero παρέμεινε στο μονοπάτι της ανάπτυξης στο δ’ τρίμηνο του 2017, παραλαμβάνοντας συνολικά 85,4 εκατομμύρια παραγγελίες. Στο σύνολο του έτους, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 60% στα 544,2 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να δηλώνει αισιόδοξη για τις προοπτικές του 2018.

Η Delivery Hero δραστηριοποιείται στο χώρο του online delivery φαγητού σε 49 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 1000 εργαζομένους στα κεντρικά της γραφεία στο Βερολίνο.

capital