Η ίδρυση της ΠΑΝΑΜΕΖΙΚΗΣ ΟΦΣΟΡ των Παναγιώτη και Θανάση Λασκαρίδη στην Εθνική Επέτειο του 1975 με μετοχικό κεφάλαιο 1,008,000 ευρώ εκείνης της εποχής ! (Ντοκουμέντο)

by on 21 January 2023

Ο Παναγιώτης και Θανάσης Λασκαρίδης ίδρυσαν την «LaskaridisShipping Co. Ltd» το 1977 στην οποία θα δραστηριοποιηθούν αρχικά ως ναυλομεσίτες. Το 1978 ίδρυσαν τον όμιλο «Lavinia Corporation» που στη συνέχεια θα στεγάσει πλήθος εταιρειών ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Πολύ πιο πριν απο το 77 και ειδικότερα στις 25 Μαρτίου 1975 και βλέποντας προφανώς πολύ μακριά, τα δυο αδέρφια ίδρυσαν στο Παναμά την οφσορ “ZOGERIA DEVELOPMENT CORPORATION” με αντικείμενο, ότι άλλο ήθελε προκύψει ! ΕΚΤΟΣ ναυτιλιακών, όπως προκύπτει απο το καταστατικό της εταιρίας. Μάλιστα τα δυο αδέρφια ήταν ψάρακες και ναι μεν πουθενά δεν φαινόντουσαν ιδοκτήτες της οφσορ αλλά υπήρχε η επισήμανση στα ψιλά γράμματα “ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” (TRANSFERIR SU DOMICILIO DEFINITIVO A LA REPUBLICA DE GRECIA) Τόσο σαΐνια ήταν οι μάγκες !

Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχετο σε 1,008,000 ευρώ εκείνης της εποχής. Πολλά λεφτά ε ; Κομπόδεμα θα ήταν απο σκληρή εργασία φαντάζομαι. Βέβαια η χούντα είχε πέσει λιγότερο απο ένα χρόνο…

Συνεχίζεται