ΖΗΜΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 5,27 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η DEUTSCHE BANK

by on 30 January 2020

Ζημιές ύψους 5,27 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank AG για το σύνολο του 2019, συμπληρώνοντας τέσσερα ζημιογόνα έτη στα τελευταία πέντε χρόνια, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Παράλληλα, τα έσοδα της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν 8% στα 23,17 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Bank συνεχίζει την υλοποίηση ενός ευρύτατου σχεδίου αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, το οποίο, μεταξύ άλλων προβλέπει περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας και αποχώρηση από δραστηριότητες που δεν θεωρούνται επικερδείς.

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές 1,48 δισ. ευρώ, συμπληρώνοντας τρία διαδοχικά ζημιογόνα τρίμηνα.

Οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν σε 1,60 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα. Παράλληλα, τα έσοδα υποχώρησαν 4% στα 5,35 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις ζημιές που αναλογούν στους μετόχους στα 1,04 δισ. ευρώ με έσοδα 5,30 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι πέτυχε τον στόχο του 2019 για προσαρμοσμένα κόστη χωρίς να περιλαμβάνονται οι επιβαρύνσεις από την αναδιάρθρωση στα 21,5 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε τους στόχους της για τις δαπάνες αυτό το έτος και το επόμενο.

“Η νέα μας στρατηγική αποκτά ορμή. Η σταθεροποίηση των εσόδων το δεύτερο μισό του 2019 και η σταθερή μας πειθαρχία στις δαπάνες συνέβαλαν στη διαμόρφωση καλύτερων λειτουργικών επιδόσεων σε σύγκριση με το 2018”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Christian Sewing.

“Έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τη μεταμόρφωση [της τράπεζας] με ίδιους πόρους και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη”, πρόσθεσε.