ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ! ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗ ΛΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΩΝ…

by on 19 September 2018

Λιβανιστήρια…

Αδίστακτοι είναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι στην προσπάθειά τους να εξωραΐσουν την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και να «ξεπλύνουν» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Ενα μνημειώδες τέτοιο κείμενο γράφτηκε στην «Αυγή» της περασμένης Κυριακής, όπου ο αρθρογράφος παραδίδει μαθήματα «αριστερού» εξαπτέρυγου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ενώ παρουσιάζει ως «εθνικά συμφέρουσα» την πολιτική της κυβέρνησης, ταυτίζοντας τα «αναπτυξιακά» οράματα της αστικής τάξης με τις αγωνίες και τα συμφέροντα του λαού. Γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα για την παραπέρα σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ότι «οι ιδεολογικοί λόγοι, ειδικά στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, δεν μπορούν να καθορίζουν τόσο σημαντικές στρατηγικές επιλογές, λαμβανομένου υπόψη και του συσχετισμού δυνάμεων». Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα το σύμφωνο μη επίθεσης «που υπέγραψαν οι ιδεολογικοί αντίπαλοι Στάλιν και Χίτλερ διά των Ρίμπεντροπ και Μολότοφ το 1939» και το οποίο «εξυπηρετούσε και τις δύο χώρες που μετά σφάχτηκαν. Εδινε πολύτιμο χρόνο για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, χώρια που μοίρασαν την Πολωνία μεταξύ τους». Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει μετά απ’ όλα αυτά είναι ότι «κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και πολύ περισσότερο η δική μας, με τη χώρα και τους πολίτες της να βγαίνουν από μια οκτάχρονη Οδύσσεια (…) Στις ασκήσεις επί χάρτου κάνεις ό,τι θέλεις και νικάς όποτε γουστάρεις».

… των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Η παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και η μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δεν γίνονται για να κερδίσει χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στην …αναμέτρηση με τον ιμπεριαλισμό, αλλά επειδή τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης «κουμπώνουν» απόλυτα με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Το ομολογεί άλλωστε και η «Αυγή», γράφοντας με κυνισμό ότι «είναι ανάγκη η δική μας χώρα να γίνει πρωταγωνίστρια (…) χρειάζεται οικονομικό χώρο να ξεδιπλώσει τα αναπτυξιακά της σχέδια. Και γι’ αυτήν την ανάγκη, αφήνεις πίσω ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις και μικροκομματικούς σχεδιασμούς, πολύ δε περισσότερο που δεν αφορούν τον σημερινό πραγματικό κόσμο»… Από εκεί και πέρα, μόνο αστείο, άστοχο και ανιστόρητο είναι να επικαλείται τη στάση της ΕΣΣΔ πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν έδινε μάχη να αντιμετωπίσει τα σχέδια όλων των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, και «δημοκρατικών» και φασιστικών, εναντίον της. Είναι σαν να συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις σύγχυση, ένα προπέτασμα καπνού για να κρύψεις τις πομπές σου. Ετσι είναι: Για να βγάλεις τη λάντζα για το κεφάλαιο, πρέπει να ξεπλένεις με ευχαρίστηση και τα άπλυτα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

rizospastis.gr