ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ BAIL IN ! ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ …. Γ@Μ@Τ@ Γ@Μ@Τ@

by on 16 March 2017

Στουρνάρας: Χρειάζεται ένας «συμβιβασμός» για να κλείσει η αξιολόγηση…

Ενώπιον του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας κάνοντας έκκληση για την αποδοχή ενός «συμβιβασμού» προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο κ. Στουρνάρας αφού διαπίστωσε ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης έχουν αρχίσει να υποχωρούν τους πρώτους μήνες του 2017, υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας εντός του έτους, αποτελεί η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η αβεβαιότητα όμως συνεχίζεται, και εξηγεί την υποχώρηση των δεικτών εμπιστοσύνης τους πρώτους μήνες του 2017. Η άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, μέσω ενός συμβιβασμού για την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών και η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης, αποτελούν πλέον μονόδρομο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Ο διοικητής της ΤτΕ υπενθύμισε ότι, η εμπειρία των προηγούμενων ετών δείχνει ότι παρατεταμένες περίοδοι διαπραγμάτευσης, επιδρούν αρνητικά στην οικονομία. Αντιθέτως, η θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αποτυπώνεται με ταχείς ρυθμούς στο οικονομικό κλίμα και στα οικονομικά μεγέθη.

Συνεπώς, κατέληξε ότι, «βασική προϋπόθεση, πλέον, για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 είναι η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα».

Cnn.gr