ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ. Κλείστε τα σύνορα …

by on 24 January 2014

Είναι σε άλλη φάση οι τραπεζίτες. Ή πιστεύουν ότι είναι άλλη φάση;

Διαβάστε αναλυτικά τι “λένε” στο στασίδι του Bankingnews.gr (γεια σου Πετράν με τα ωραία σου) και θα καταλάβετε γιατί ετοιμάζουν βαλίτσες. Lobbystaραδες μου κλείστε τα σύνορα. Κάτι ξέρει ο lobbystas. Ακούτε τον.

Η διαπόμπευση και ο διασυρμός των τραπεζιτών θα είναι ο μεθεπόμενος μεγάλος κίνδυνος στο ελληνικό banking

Ο επόμενος κίνδυνος είναι συνδυαστικός νέα ανακεφαλαιοποίηση και πολιτική κρίση….

Ο μεθεπόμενος μεγάλος κίνδυνος στο ελληνικό banking θα είναι ο διασυρμός και η διαπόμπευση των ελλήνων τραπεζιτών.

Θα έχει προηγηθεί ένας συνδυαστικός κίνδυνος, νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών που θα προσδιοριστούν μέσα στον Μάρτιο και οι ευρωεκλογές του Μαΐου που θα αναδείξουν σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Στην επόμενη φάση διαφαίνεται από τις εσωτερικές ζυμώσεις στα πολιτικά κόμματα ότι σχεδιάζουν να επιτεθούν κατά τρόπο φθηνό και αήθη κατά των τραπεζιτών στοχοποιοώντας τους ως υπεύθυνους για την ελληνική τραγωδία.

Ο κίνδυνος διαπόμπευσης και διασυρμού των τραπεζιτών φαντάζει ορατός και πολύ πιθανός.

Το πλέον αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι οι τραπεζίτες αντιλαμβάνονται τις επερχόμενες εξελίξεις και αντί να εστιάζονται στο πως θα βάλλουν πάλι εμπρός την τραπεζική μηχανή, επικεντρώνονται σε όλα τα πιθανά μελανά σημεία του παρελθόντος ώστε να διασφαλίσουν τα νώτα τους και να εξασφαλίσουν ότι δεν θα στοχοποιηθούν.

Ήδη πληροφορούμαστε ότι στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών οι ελληνικές τράπεζες και οι τραπεζίτες θα βρεθούν στο επίκεντρο στοχοποιημένοι.

Αντί το πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί ότι το banking δεν μπορεί και δεν πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς αποτελεί ένα διαχρονικό θεσμό συνεισφοράς στην οικονομία για λόγους μικροπολιτικής, ευτελούς πολιτικής θα στοχοποιηθεί αναίτια.

Λες και οι ελληνικές τράπεζες δεν πλήρωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα πανάκριβα;

Δεν πλήρωσαν με τις ζημίες του PSI+ περίπου  38 δισεκ. έφθασαν οι ζημίες από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;

Αντί οι πολιτικοί να ζητήσουν συγνώμη από τους τραπεζίτες, γιατί λόγω της αποτυχημένης πολιτικής του κράτους, χρεοκόπησαν οι τράπεζες, θα βρεθούν οι τραπεζίτες διασυρμένοι από το σύστημα που χρεοκόπησε την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr