ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΡΑΒΙΚΗΣ AGC.

by on 15 December 2013

Του «Αλιέως»

Κατ΄επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για το θέμα της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης έχει ξεκινήσει κατ΄εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα ευρήματα οδηγούν την υπόθεση στον έλεγχο για τέλεση αξιόποινης πράξης και δη κακουργηματικής απιστίας. Από νομική πλευρά η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία της AGC με ΤΑΙΠΕΔ και ΕΘΝΙΚΗ έχει υπογραφεί. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε κορυφαίο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ από την στιγμή της υπογραφής μέχρι το τέλος μεσολαβεί  ένα διάστημα, που μπορεί να πάρει και έξη μήνες. Και σε αυτό τον χρόνο πολλά μπορούν να δουν τα μάτια μας.

Ήδη ο εισαγγελικός λειτουργός έχει λάβει τις καταθέσεις τόσο του περιφερειακού συμβούλου Αττικής Νικ. Γαλανού όσο και δύο εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής.

 Η αφορμή της εισαγγελικής έρευνας δεν ήταν άλλη από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Νικ. Γαλανός λίγες μέρες μετά το επεισοδιακό έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο με μοναδικό αντικείμενο τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων/ ΣΜΠΕ.

Ο Νικ. Γαλανός έχει καταθέσει ήδη ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση με τον μηνυτή να αναφέρεται σε ενδεχόμενη βλάβη του Δημοσίου, που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Στην Εισαγγελεία θεωρούν δεδομένο, πως από το γραφείο θα περάσουν εκτός των άλλων προσώπων και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Ο lobbystas.gr είναι σε θέση να γνωρίζει (*) πως νομικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν υλικό, που φαίνεται να είναι ΄΄πλούσιο΄΄ για τα έργα και τις ημέρες του Γιάννη Σγουρού.

Δεδομένου, ότι από Ιανουάριο η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο, όπου θα δοθούν πολλά ΄΄χτυπήματα΄΄ και κάτω από τη ΄΄ζώνη΄΄  ας ετοιμαζόμαστε για αρκετά επεισόδια στο σήριαλ του Αστέρα και της τουρκο-αραβικής AGC.

(*) αισθάνομαι ευτυχής, που σε αυτή την συγκυρία, και για ζητήματα τόσο αιχμηρά έχω εξασφαλίσει τη στήριξη και το ρεπορτάζ μίας εκ των καλύτερων συντακτριών του νομικού-δικαστικού χώρου.

 είμαι βέβαιος, πλέον αδελφούλη, τα καλύτερα έρχονται.