ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΑΜΟ «ΕΣΠΑΣΑΝ» ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ. ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ !

by on 10 Αυγούστου 2017

Επιχειρηματίες που υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις, αδιαφορώντας για τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί, σπάνε τα φορολογικά «λουκέτα». Μάλιστα, δύο επιχειρηματίες άνοιξαν πριν από την παρέλευση του 48ώρου τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί ακόμα μεγαλύτερη ποινή.

Παραβάσεις εντόπισαν δεύτερη φορά οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στις καντίνες που λειτουργούν στο Γαϊδουρονήσι, οι οποίες ξανάνοιξαν έπειτα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, που έδωσε προσωρινή άδεια λειτουργίας έως τον Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι στις καντίνες είχαν βρεθεί οκτώ ταμειακές «μαϊμού» και πάνω από 22.000 πλαστές αποδείξεις. Ωστόσο, προχθές το μεσημέρι, πέντε εφοριακοί επισκέφθηκαν το νησί και παρακολουθούσαν τη δραστηριότητα των καντίνων, ως πελάτες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ελεγκτών, όλες οι καντίνες εξέδιδαν παραστατικά αλλά όταν ζητήθηκαν τα στοιχεία ασφάλισης των επτά εργαζομένων αυτά δεν υπήρχαν. Και οι επτά ήταν ανασφάλιστοι.

Παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης έσπευσε να ασφαλίσει τους εργαζομένους, ο φάκελος απεστάλη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στον ΕΦΚΑ ο οποίος θα καταλογίσει το προβλεπόμενο πρόστιμο που ανέρχεται στα 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο, δηλαδή συνολικά 73.500 ευρώ.

Τα «λουκέτα»: Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, σε καφέ-μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε κανονικά. Το 48ωρο λουκέτο μετατράπηκε αυτομάτως σε κλείσιμο για 10 ημέρες.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα σε εστιατόριο στη Σάμο, όπου παρουσία αστυνομικών η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Πέρα από το αυτόφωρο, το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες. Λουκέτα 48 ωρών μπήκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ-μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή – Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει λουκέτο

comments
 
Leave a reply »

 
 • Γιάννης
  10 Αυγούστου 2017 at 08:27

  Αναμφίβολα, το κράτος με την άμεση κι έμμεση φορολογία, είναι απλά συνέταιρος του κάθε επαγγελματία και βάζει πολύ βαθιά το χέρι, στο ταμείο της κάθε επιχείρησης.
  Το ίδιο ισχύει με τους ιδιώτες (ιδιωτικούς ή δημόσιους υπαλλήλους), οι οποίοι πληρώνουν τουλάχιστον τους μισθούς δύο μηνών, σε φόρους.

  Το να επιροτούμε όμως καταστάσεις όπου μεγαλοπαραβάτες δεν συμμορφώνονται με το νόμο, απέχει πολύ.

  Οταν ένας επιχειρηματίας, χρεώνει τους πελάτες του με τιμές οι οποίες εμπεριέχουν το ΦΠΑ, τον οποίο όμως απλά τον τσεπώνει, κάνει διπλή παρανομία: αφενός κλέβει το κράτος, αφετέρου κλέβει και τους πελάτες του.

  Για να το επεκτείνω περαιτέρω, ο επιχειρηματίας αυτός, ο οποίος κατά συνέπεια φοροδιαφεύγει, βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με έναν μισθοσυντήρητο, σε μία σειρά από κοινωνικά κριτήρια, ελαφρύνσεις κι απολαβές

  Η αντίσταση στο κράτος-κλέφτη, το σίγουρο είναι πως δεν γίνεται εις βάρος των υπολοίπων.

  Απάντηση