ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΙΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

by on 20 September 2018

Σε μια σεμνή τελετή στην Αθηναϊκή Λέσχη ο ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, της συνεδρίασης της 5ης Σεπτεμβρίου 2018 και απένειμε την τιμητική διάκριση του ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ στην κα ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΊΤΣΗ, Διευθύντρια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΣΧΑΣ (ΚΕΠ), ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών της, για εδραίωση και ανάπτυξη των δεσμών φιλίας & συνεργασίας των λαών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Παραβρέθηκαν μέλη του ΔΣ και μέλη του Συνδέσμου.
Ο Πρόεδρος ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΝ εξήρε την προσωπικότητα και τις προσπάθειες της κας ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ και εγκωμίασε το ποιοτικά υψηλό επίπεδο και το πλήθος των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΚΕΠ και την ευρεία αποδοχή που έχει αυτό, μεταξύ των Ρώσων πολιτών, αλλά και των Αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στη συνέχεια υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ του Συνδέσμου και του ΚΕΠ το οποίο προβλέπει συνεργασία σε θρησκευτικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς τομείς, με κοινές εκδηλώσεις, για εδραίωση και περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των δύο λαών.
Η κα ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ δώρισε στους παραβρισκόμενους, αντίγραφα του αξιόλογου πονήματός της Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ από 1700 – 2000 μέσα από Ρώσικες πηγές, με ιδιαίτερη αφιέρωση στον καθένα.
Ακολούθησε γεύμα…