ΕΟ ΕΟ ΕΟ κιτρινόμαυρη θεαα ΕΟ ΕΟ ΕΟ μου χεις πάρει τα μυαλά… Με την Ναυτεμπορική στην κολότσεπη στην Αγιά Σοφιαα…

by on 7 April 2021

Σύσσωμος ο οργανισμός της Α.Ε.Κ., η οικογένεια της Original 21 και φυσικά κάθε ευαίσθητος πολίτης, θα στηρίξει την ιστορική εφημερίδα «Ναυτεμπορική» που πέρασε στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη…

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εφημερίδα «Ναυτεμπορική» η οποία φέρεται να περνά στην εταιρεία «Ζοfrank Holding co ltd», συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ πλειοδότησε για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της οικονομικής εφημερίδας που μετράει 97 χρόνια ζωής, αντί του ποσού των 7.000.000 ευρώ.

Δεύτερος πλειοδότης ήταν ο επίσης μεγαλοεπιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης που μέσω της εταιρείας Alter Ego (στην οποία ανήκουν «Τα Νέα», «Το Βήμα» και το Mega) ο οποίος κατέθεσε προσφορά ύψους 3.857.000 ευρώ, ενώ προσφορές κατατέθηκαν επίσης από την εταιρεία Cairo της Do Value (Eurobank) (1.500.000 ευρώ) και την «Τεχνική Ολυμπιακή» του Κωνσταντίνου Στέγγου (επίσης 1.500.000 ευρώ).

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού περιελάμβανε τρεις διαγωνισμούς: Ο πρώτος αφορούσε τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας και τα πιεστήρια που περνάνε στον κ. Μελισσανίδη, ο δεύτερος τα ακίνητα του ομίλου τα οποία αγοράστηκαν από την Cairo Estate(Eurobank) και ο τρίτος βρίσκεται σε εκκρεμμότητα και αφορά την θυγατρική εταιρεία Pestaola Media.

Για την ιστορία, η Ναυτεμπορική ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού Τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945. Στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς.

Αν έχεις αποφασίσει και εσύ πώς θέλεις να προσφέρεις τότε έχεις πάρει μια σωστή απόφαση ζωής.

Mε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης σου, όλοι με την Ναυτεμπορική στην κολότσεπη !

Καν το όπως τα παιδιά της original 21…